Best practices voor de tool voor het verzamelen van toestemming voor cookies

Als u uw eigen tool voor toestemming voor cookies of een tool van een derde partij gebruikt, moet u deze best practices volgen, zowel vanuit een technisch perspectief als met betrekking tot de naleving.

Juridische kennisgeving: we kunnen u niet vertellen wat u precies moet schrijven en hoe u dit aan u gebruikers moet presenteren. De volgende aanbevelingen zijn aanbevelingen die volgens ons geschikt zijn als u met NextRoll werkt. Omdat er geen duidelijke voorschriften bestaan voor tools voor toestemming, is het mogelijk dat deze richtlijnen later nog worden gewijzigd, in overeenstemming met de bijgewerkte best practices. Dit is geen juridisch advies en u moet uw interne teams en uw advocaten raadplegen voor uw algemene oplossing voor toestemming voor cookies.

Zichtbare melding

Voordat u kunt beginnen met het tracken van uw gebruikers met NextRoll, moet u specifiek voor NextRoll toestemming vragen. Daartoe hebt u een visueel element nodig op uw website. Dit element mag niet omzeilbaar zijn. Zorg dat het niet verborgen wordt door andere elementen en dat het door zijn grootte en kleuren niet opgaat in de achtergrond.

Hieronder ziet u hoe wij de melding voor websites die gebruikmaken van onze tool voor het verzamelen van voor cookies toestemming van NextRoll presenteren.

Inhoud van de melding

De inhoud moet duidelijk genoeg zijn, zodat alle gebruikers begrijpen wat hun keuzemogelijkheden zijn, welke diensten en leveranciers hen zullen tracken en waarom.

Bijvoorbeeld: Wij en onze partners maken gebruik van technologie zoals cookies op onze website om de inhoud en de advertenties te personaliseren, om functies van sociale media ter beschikking te stellen en om ons verkeer analyseren. Klik hieronder om u toestemming te geven om deze technologie op het internet te gebruiken.

Voor NextRoll in het bijzonder:

• Gebruik de woorden "advertenties", "targeting" of "personalisering". Dit zijn de basiselementen waarvoor we gebruikersdata gebruiken, dus willen we zeker weten dat de gebruikers daarvan op de hoogte zijn.
  • Verwijs naar NextRoll en voeg een link naar ons Privacybeleid toe (https://www.adrollgroup.com/privacy). Deze verwijzing hoeft niet op de eerste pagina van uw melding te staan. Ze kan op een tweede pagina staan waarnaar u linkt, maar we willen zeker weten dat uw gebruikers gemakkelijk kunnen zien dat we data over hen verzamelen, en hoe ze hun keuzes aan ons kunnen doorgeven.

Volgorde

Om te zorgen dat de gebruiker een kans heeft gekregen om zijn toestemming te geven of te weigeren, moeten we ervoor zorgen dat hij of zij de melding ziet voordat tracking plaatsvindt.

Daartoe vragen we u om te zorgen dat u wacht op een handeling van de gebruiker (op "Ja" of "Toestaan" klikken, naar een volgende pagina gaan, enz.) voordat u uw trackingpixel van NextRoll implementeert.

Tijdgebonden

De toestemming moet na 24 maanden verstrijken. Vervolgens moet u opnieuw toestemming verkrijgen van uw bezoeker.

Hulpmiddelen voor een snelle start

Hier is een checklist om te controleren of uw tool compatibel is:

• Goed zichtbaar: niet klein, verborgen of op een andere manier moeilijk zichtbaar.

• Specifiek: vermeld dat cookies (technologie) worden gebruikt met het oog op advertenties.

• Vermelding van de naam: "AdRoll" moet ergens in de tool worden vermeld (hoeft niet op de eerste pagina te zijn).

• Echte keuze: de knoppen voor accepteren en weigeren moeten ongeveer dezelfde grootte hebben en op ongeveer dezelfde plaats staan.

• Gemakkelijk te wijzigen: bezoekers moeten hun instellingen voor toestemming gemakkelijk kunnen wijzigen.

• In de juiste volgorde: de toestemming moeten worden verkregen voordat data worden verzameld

• Tijdgebonden: de toestemming mag niet langer dan 24 maanden geldig zijn.