E-mails naar aanleiding van aankopen

E-mails naar aanleiding van aankopen zijn e-mails die automatisch verzonden worden om een klant te laten terugkomen naar uw site. Als uw abonnees niet op uw eerste e-mail klikt kunnen ze nu extra berichten krijgen na een bepaalde periode.

Voeg e-mails naar aanleiding van aankopen toe

1. Ga naar CampagnesE-mail

2. Zoek de campagne waaraan u e-mails wilt toevoegen en klik op Bewerken.
  3. Klik op de + -knop om een extra e-mail toe te voegen.

4. Werk uw e-mails bij door met de muis over gedeelten te gaan waar een potloodje verschijnt.

Pas de tijd tussen e-mails aan

1. Beweeg over de tijd (wacht XX uur) en klik op het potlood-icoontje.
  2. Pas het interval in uren en minuten aan tussen e-mails.

Bekijk de voorbeeldweergave van uw e-mails

1. Ga naar de knop Preview rechtsboven

2. Klik op de tabbladen van de e-mails om te zien hoe het werkt

Aanbeveling van de frequentie

Wij raden een exponentiële vertraging aan van een e-mail ten opzichte van een vorige e-mail. Bijvoorbeeld: 1 uur, 24 uur, 7 dagen, enz.De standaardinstellingen zijn er om u te helpen, maar voelt u zich vrij om ze aan te passen zodat ze aansluiten bij het bezoekersgedrag van uw klanten.

Diverse campagnes naast elkaar hebben lopen

We geven voorrang aan campagnes gebaseerd op bezoekersintentie (bijv. terughalen van winkelmandjesbezoekers heeft prioriteit boven nieuwe bezoekers). Als een bezoeker zich in het midden van een procedure bevindt (bijv. startersprocedure) en in een van de campagnetargetingcriteria met hogere prioriteit komt te liggen (bijv. omdat hij iets in zijn winkelwagentje legt), dan stoppen wij de procedure en sturen wij hem een e-mail met hogere intentie.

Best practices

• Drie e-mails naar aanleiding van aankopen is het magische cijfer.

Op basis van onze data is drie het ideale aantal e-mails om uw bezoekers op een doeltreffende manier te bereiken. U kunt er meer dan drie verzenden, maar zorg dan dat u de e-mails verspreid verstuurd, zodat uw boodschap echt opvalt. Stuur uw eerste e-mail enkele uren nadat uw bezoeker uw website verlaat, wanneer zijn interesse het hoogst is. De volgende e-mails moeten over een dag of twee worden verspreid.

• Uw 1ste e-mail: houd het kort.

Gebruik een geoptimaliseerd sjabloon als u een leidraad wilt gebruiken, en houd de tekst eenvoudig. Begin bijvoorbeeld met "Leuk dat u ons hebt bezocht" en nodig hen uit om terug te keren naar uw website met een overtuigende aanzet tot actie, zoals "Nu winkelen" of "Vraag uw exemplaar vandaag nog aan".

• Uw 2de e-mail: voeg productaanbevelingen toe.

Productaanbevelingen in de tekst van uw e-mail zijn een krachtig middel om de aandacht van de ontvanger te trekken. Bezoekers die items zien die direct relevant zijn voor hen, op basis van wat ze hebben bekeken op uw website, worden aangemoedigd om te klikken. Probeer ook "Meest verkochte producten" of "Populaire producten" uit.

• Uw 3de e-mail: bied een korting of tegoedbon aan.

Omdat uw ontvangers nog niet op uw vorige twee berichten hebben gereageerd, moet u hen een overtuigende reden geven om terug te keren naar uw website. Een korting of tegoedbon zet hen aan om snel te reageren, vooral als de geldigheid beperkt is.

• Probeer een nieuwe onderwerpregel uit.

Korte en creatieve onderwerpregels zijn het krachtigst. Als u e-mails stuurt naar aanleiding van interesse, kunt u een vraag gebruiken als onderwerpregel ("Nog altijd op zoek naar ___?) of kunt u een emoji invoegen, als dat bij uw boodschap past ("​🔥 Een coole actie voor een warme zomer"). Bekijk hoeveel e-mails geopend werden en hoe vaak erop werd geklikt om na te gaan welke onderwerpregels de beste resultaten opleveren.

E-mails naar aanleiding van interesse zijn een fantastische manier om uw klanten beter te bereiken, op een intelligente en doelgerichte manier. Probeer deze best practices uit om de beste resultaten te boeken met uw e-mails.