Een A/B-test opstellen voor e-mails

Met een A/B-test kunt u alles testen, van onderwerpregels tot inhoud. Om deze test te kunnen uitvoeren, moet u twee campagnes maken. Zorg dat beide campagnes dezelfde doelgroep targeten.

Nu u meerdere campagnes hebt die getarget zijn op hetzelfde publiek, maar waarvan de inhoud verschilt, is uw A/B-test klaar voor gebruik. We verdelen de groep gebruikers willekeurig tussen deze campagnes.

We maken gebruik van een interne logica waarmee wordt voorkomen dat gebruikers meerdere e-mails tegelijkertijd ontvangen. Er zal dus maar één campagnemail per gebruiker per dag worden verzonden. Lees meer over de manier waarop we spam voorkomen.

Wat u kunt testen

Enkele voorbeelden van zaken die u kunt uitproberen:

• Test verschillende onderwerpregels.
  • Test verschillende tijdschema's. Stuur de ene e-mail bijvoorbeeld na één uur en de andere na 24 uur.
  • Test verschillende aanbiedingen. Bijvoorbeeld: een e-mail met een kortingscode en een andere zonder kortingscode.

Herhaal de procedure om meerdere versies van uw campagne te testen.

We raden u aan om rekening te houden met het volume. Alleen als een redelijke hoeveelheid e-mails wordt verzonden, wordt geopend en leidt tot klikken kunnen de verschillen tussen de campagnes worden geëvalueerd en vergeleken.

We raden u aan om initieel twee opties tegelijkertijd te testen en vervolgens de winnaar te testen in vergelijking met een andere optie, zodat u een goed beeld heeft van wat het beste werkt.