Dynamische webadvertenties

Om dynamische webadvertenties te maken in AdRoll moet u een gehoste productfeed of een van onze ondersteunde e-commerce-integraties gebruiken. De afbeeldingen die in deze advertenties worden gebruikt, worden direct uit uw productfeed gehaald.

U kunt systeemeigen webadvertenties maken op uw tabblad Advertenties of wanneer u een campagne maakt. De volgende instructies gelden wanneer u ze maakt op het tabblad Advertenties.

1. Log in op AdRoll

2. Ga naar uw tabblad Advertenties.

3. Klik op Advertenties maken en selecteer Dynamische advertentie voor web om de functie voor het samenstellen van advertenties te openen.

4. Geef uw advertentieset een naam bij Naam advertentieset. Dit wordt uw interne naamgevinglabel op het einde van alle dynamische advertenties voor web in deze set.
  5. Versleep uw logo en zet het neer of selecteer een bestand van uw computer. Als u het logo moet wijzigen, klikt u op X op het geüploade bestand en selecteert u een nieuwe afbeelding. Bekijk de voorbeeldweergaven rechts om de plaatsing en de weergave in alle advertentieformaten en thema's te zien.
  6. Selecteer uw aanzet tot actie (CTA) of vul uw eigen CTA in.

7. Selecteer een kleur om op het thema toe te passen (de CTA-knop en/of achtergrondkleur). U kunt de hex-code invullen of selecteren uit het kleurenpalet dat verschijnt.

8. Selecteer uw weergaveprijs. We halen de prijscomponent automatisch uit uw productfeed, zodat de prijs dynamisch wordt weergegeven binnen uw advertenties. U kunt er ook voor kiezen om dit te verbergen.
  9. Selecteer een thema. Hiermee kunt u verschillende stijlen, interacties en lay-outs voor uw advertenties uitproberen. U kunt op elke advertentie klikken om een grotere voorbeeldweergave te zien en om de bewegende beelden van de advertentie uit te testen.

10. Selecteer Advertenties maken en voeg deze advertenties toe aan uw dynamische webcampagnes

Met Geavanceerde opties kunt u aangeven welke tracking u wilt toepassen op uw advertenties.

Opmerking: de URL is de product-URL, dus clicktrackers van derde partijen (bijv. Doubleclick) of trackingparameters (bijv. UTM-parameters) worden dynamisch aan elke product-URL toegevoegd.

Dynamische advertenties bewerken

U kunt de naam van de advertentie en de trackingparameters wijzigen in de bewerkingsmodus. Als u echter elementen van de advertentie wilt wijzigen (zoals logo, CTA, kleur of thema) moet u een nieuwe advertentieset maken. Volg daarbij de bovenstaande stappen.