Advertentietags van derden

Een advertentietag van een derde partij is een snippet code waarmee u advertenties kunt beheren en tonen die door een server worden doorgegeven, in plaats van ze direct in AdRoll te uploaden. Wilt u graag gebruikmaken van deze functie, neem dan contact op met uw Account Executive.

Ga direct naar:

Ondersteunde providers en advertentieformaten

AdRoll ondersteunt de onderstaande advertentieservers van derden (met overeenkomstige advertentietagformaten). Wanneer u dergelijke tags uploadt, worden de klikmacro's automatisch ingevoegd voor u.

Staat de advertentieserver of de tagindeling die u gebruikt, niet in de onderstaande lijst?

Laat het weten aan uw Account Executive of ons Delight-team en we kunnen uw tags voor u uploaden.

Ondersteunde providers en tagtypes

• Javascript:
    • Adition
    • AdForm
    • AdTech
    • Bannerflow
    • EyeReturn
    • Facilitate Digital
    • Flashtalking
    • Mediamind/Sizmek
    • SiteScout
    • Speedshift
    • Spongecell
  • iframe:
    • Netmining
    • OpenX
    • Zedo
  • iframe OR Javascript:
    • Atlas
    • Doubleclick
    • MediaPlex
    • PointRoll

Ondersteunde advertentieformaten

• 728×90
  • 300×250
  • 160×600
  • 300 x 600
  • 468×60
  • 120×600
  • 336×280
  • 250×250
  • 320x50
  • 970x250

SSL-vereisten

Alle advertenties moeten SSL-compatibel zijn.

Wat is SSL? Een protocol voor een beveiligde verbinding. SSL staat voor Secure Socket Layer. Het is een protocol voor een beveiligde verbinding tussen twee partijen, waarmee alle communicatie wordt geëncrypteerd, voor een betere beveiliging.

Niet alleen moeten de URL's die in codesnippets van advertentietags van derden zitten compatibel zijn met SSL, alle extra URL's die worden aangeroepen via omleidingen moeten ook https gebruiken.

Onze uploadtool voor advertentietags van derde partijen controleert of alle URL's in de advertentietags van derden en de URL's die door deze tags worden aangeroepen, veilig zijn.

Advertentietags uploaden

Wanneer uw Account Executive u de toestemming heeft gegeven om uw advertentietags van derden te uploaden, volgt u deze stappen:

1. Ga naar Advertenties > Advertenties van derden maken

2. Vul een naam in voor de advertentie die u maakt (zodat u ze achteraf kunt herkennen, wanneer u de advertentie aan campagnes toevoegt).

3. Selecteer het advertentieformaat van de advertentietag die u uploadt.

4. Kopieer en plak de volledige code van de advertentietag in het veld met het label Code advertentietag derden.

Opmerking: het is belangrijk dat u de tekst zelf kopieert, niet de cel, als de tekst in een spreadsheet staat.

5. Als u meerdere tags wilt uploaden, selecteert u Een extra tag toevoegen en een nieuw vak verschijnt waarin u de bovenstaande procedure kunt herhalen.

6. Verzenden.

Dit is misschien ook interessant voor u: Wat als ik een foutmelding krijg wanneer ik mijn tags upload?

Providers van advertentietags die gebruikmaken van "ad swapping"

De ondersteunde providers Integral Ad Science en Doubleverify maken allebei gebruik van "ad swapping", wat betekent dat u alternatieve afbeeldingen voor uw advertenties "als reserve" en een URL "als reserve" moet opgeven.

Onze uploadtool voor advertentietags van derde partijen detecteert of deze providers worden gebruikt. Als dat het geval is, wordt de vereiste informatie automatisch doorgegeven naar de backend, zodat u verder niets hoeft te doen wanneer u tags van deze providers uploadt.

Problemen oplossen

U krijgt een foutmelding wanneer u uw advertentietags uploadt als de URL's die ermee worden aangeroepen, niet beveiligd zijn (SSL) of als de advertentietags niet worden herkend als advertentietags van een van de advertentieproviders die AdRoll ondersteunt, zoals vermeld in de bovenstaande lijst.

Er worden niet-beveiligde URL's gebruikt

• Als u deze foutmelding ziet, betekent dat dat een of meer van de URL's die door de advertentietag van derden aangeroepen worden, gebruikmaken van http: in plaats van https. De niet-beveiligde URL's die worden aangeroepen, worden vermeld in de foutmelding.
  • Oplossing: wanneer u de advertentietagcode van uw provider krijgt, moet u de versie "Beveiligd" of "SLL" kiezen als die beschikbaar is. Hebt u dat al gedaan? Toon de niet-beveiligde URL('s) die in de foutmelding vermeld staan aan uw advertentietagprovider en vraag hem om de tag bij te werken, zodat alle aangeroepen URL's beveiligd zijn en SSL gebruiken.

Niet-ondersteund tagtype

• Als u deze foutmelding ziet, betekent dit dat de geüploade tag niet herkend wordt als een tag van een van de providers die door AdRoll ondersteund worden (zie bovenstaande lijst) of dat de opmaak van de tag niet herkend wordt door de uploadtool.
  • Oplossing: raadpleeg de bovenstaande lijst om te weten welke advertentietagservers en formaten ondersteund worden en gebruik een van deze mogelijkheden. Als u een advertentieserver wilt gebruiken die niet in de lijst staat, neem dan contact op met uw Account Executive of ons Delight-team. Zij kunnen advertentietypes van andere derden uploaden voor u.