CRM-segmenten van Salesforce integreren met AdRoll

AdRoll en Salesforce integreren

Opmerking: de AdRoll-integratie voor Salesforce is beschikbaar voor Salesforce-klanten met de versies Group, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited en Developer

1. Ga via het hamburgermenu in de linker bovenhoek naar "Labs". Scroll naar beneden tot u "Integraties" vindt. Op de pagina Integraties selecteert u "Salesforce". U kunt hier direct naar de pagina gaan.

2. Klik op "Verifiëren met Salesforce" om uw inloggegevens in te vullen.

3. Zorg dat de Salesforce-API is ingeschakeld voor uw account. Hier vindt u de stappen om de API-toegang in Salesforce met machtiging in te schakelen.  Als dit allemaal in orde is, vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord van Salesforce in, zodat we AdRoll de toestemming kunnen geven om uw CRM-leads op te halen.

4. Filter uw database via het vervolgkeuzemenu, geef uw lijst een naam en sla hem op. U kunt meerdere filters toevoegen door op 'filter toevoegen' te klikken nadat elke reeks met criteria geselecteerd is. Opmerking: als een bepaald veld niet in het vervolgkeuzemenu verschijnt, neem dan contact op met uw Salesforce-beheerder om na te gaan of u 'lezen-toegang' hebt tot dat veld.

Wanneer u uw filters hebt ingesteld, ziet u een voorbeeldweergave van 100 e-mailadressen en de e-mailadressen die geïmporteerd zullen worden.

Best Practices voor CRM-segmenten van Salesforce

Hieronder vindt u tips en dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u uw lijsten voorbereidt voor CRM Data Onboarding.

• Uw lijsten moeten minimaal 100 e-mails bevatten om een goed resultaat te krijgen.

• Gebruik zoveel mogelijk persoonlijke e-mailadressen, want het percentage overeenstemmingen is dan hoger dan bij zakelijke e-mailadressen.

• Zorg dat uw e-maildatabase actueel is. Het kan nuttig zijn om het e-mailadres van gebruikers te verifiëren tijdens hun registratie, zodat u zeker weet dat zij een actief e-mailadres doorgeven.

• Overweeg om CRM-segmenten en andere types segmenten te targeten voor nog betere resultaten. Denk eraan: hoe groter de doelgroep van uw campagne, des te groter de optimalisatie die wij kunnen uitvoeren.

Uw Salesforce-segmenten bekijken en gebruiken

Wanneer zijn mijn CRM-segmenten van Salesforce klaar voor gebruik in mijn campagnes?

Het is mogelijk dat uw CRM-segment van Salesforce niet onmiddellijk op uw dashboard verschijnt. We starten binnen de 6 uur met de overeenstemmingsprocedure voor nieuwe lijsten. Indien nieuwe e-mailadressen worden toegevoegd nadat de procedure is gestart, kan het maximaal 2 weken duren voordat ze overeengestemd zijn. Segmenten van Salesforce krijgen automatisch een naam die begint met salesforce.

Nadat uw e-maillijst verschijnt, begint de overeenstemming van cookies. U kunt uw Salesforce-segment(en) naar wens toevoegen aan uw campagnes nadat u uw campagnes hebt gemaakt. Het overeenstemmen van cookies begint onmiddellijk voor Facebook. Voor webcampagnes kan dit 7 dagen duren.

Lees verder voor meer informatie over wat u mag verwachten van uw Salesforce-segment(en).

• Zodra de integratie voltooid is, halen we om de 6 dagen nieuwe e-mailadressen uit Salesforce. Zo blijft uw CRM-segment van Salesforce up-to-date terwijl u met uw lijsten werkt. Zodra de e-mails opgehaald zijn, duurt het overeenstemmingsproces maximaal 7 dagen.

• Voor adverteerders uit de V.S. kan CRM zowel op het internet als op Facebook worden gelanceerd. We bevelen aan om waar mogelijk e-mailadressen uit de V.S. te gebruiken. Het percentage overeenstemmingen zal altijd veel groter zijn.

• Buiten de V.S. zijn de resultaten van CRM-segmenten in internetcampagnes beperkt. We werken aan de uitbreiding van deze functie, maar ondertussen raden we adverteerders van buiten de V.S. aan om CRM-retargeting op Facebook te gebruiken.

• CRM-segmenten kunnen niet worden bewerkt nadat ze werden gemaakt.

• De overeenstemming van cookies op Facebook neemt minder dan een dag in beslag.

• De procedure voor overeenstemming van cookies kan maximaal 7 dagen duren, afhankelijk van de grootte van uw e-maillijst. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw CRM-campagne.

Hoeveel van mijn e-mailadressen stemmen overeen met mijn Salesforce-segmenten?

Wanneer uw segmenten op uw tabblad Doelgroep verschijnen tonen we het aantal e-mails die oorspronkelijk werden geüpload via de Salesforce-integratie.

Om te bekijken hoeveel e-mails overeenstemmen voor web of Facebook klikt u op de naam van uw Salesforce-segment op het tabblad Doelgroep.