Biedstrategieën

Uw biedstrategie is een doelstelling voor uw campagne. AdRoll zal deze doelstelling gebruiken om automatisch te optimaliseren aan welke impressies we prioriteit verlenen en om te bepalen hoe agressief we bieden op elke impressie.Uw doelstelling kan bijvoorbeeld zijn om zoveel mogelijk conversies, klikken of impressies te verwezenlijken. U kunt ook een specifieke doelstelling vooropstellen voor uw CPA, CPC of CPM.

U vindt uw biedstrategieën in het gedeelte Campagne-instellingen van de pagina waarop uw campagne kan worden gestart en bewerkt.

Conversies maximaliseren

Als u een conversiedoelgroep bepaald hebt, wordt uw biedstrategie automatisch zo ingesteld, dat uw Conversies gemaximaliseerd worden wanneer u een nieuwe campagne maakt. Als u nog geen conversiedoelgroep bepaald hebt, wordt uw biedstrategie automatisch zo ingesteld, dat Klikken gemaximaliseerd worden.

Stel een doelwaarde in voor de CPA, CPC of CPM (optioneel)

Als u het doelveld leeg laat of op Automatisch zet, bieden we automatisch om de beste resultaten te boeken op basis van uw ingestelde doel: Conversies, Klikken of Impressies.

Indien u een doelcijfer opgeeft, optimaliseren we uw biedingen om zo efficiënt mogelijk de beste resultaten te halen, waarbij het doelcijfer als maximumprijs per resultaat wordt gebruikt, die niet mag worden overschreden. Het is echter mogelijk dat voor sommige Conversies, Klikken of Impressies het doelcijfer overschreden wordt.

Opmerking: als het doelcijfer voor CPA, CPC of CPM niet veel bewegingsruimte toelaat, kan dat een negatieve invloed hebben op de vertoning van uw advertenties. We raden aan dat u uw doel gradueel verlaagt met maximum 20% per bewerking. Als uw campagne momenteel bijvoorbeeld een CPA van € 10 oplevert en uw doel is een CPA van € 5, dan raden we u aan om een doel-CPA van € 8 CPA (80% van € 10) in te stellen en nadien dit cijfer gradueel te verlagen in plaats van direct naar een doel-CPA van € 5 te springen.

Details van de doel-CPA

Bieden op basis van doel-CPA kan pas toegepast worden als uw campagne de voorbije 14 dagen tot minstens 7 conversies heeft geleid. U mag een doel-CPA invullen als uw campagne nieuw is of als u die conversiedrempel nog niet hebt bereikt, maar in die gevallen zal uw campagne bieden op basis van de modus Automatisch tot deze vereisten bereikt zijn.