II. Geavanceerde opties voor conversies meten in Tealium

Wat u nodig hebt om door te gaan:

Wat zijn geavanceerde opties voor het meten van conversies?

Met de basisfunctie voor het tracken van conversies kunt u het aantal conversies meten dat wordt toegeschreven aan uw campagne. Met geavanceerde opties voor conversietracking worden extra gegevens opgehaald over deze conversie, bijvoorbeeld inkomsten.

Opzetten van geavanceerde opties voor conversietracking via Tealium

1. Tagconfiguratie: volg deze leidraad om uw AdRoll-tag te configureren.

2. Laadregels: stel uw regel in voor het laden van de pagina. De standaardinstelling is "laden op elke pagina", de aanbevolen instelling. Indien nodig kunt u ook instellen dat uw tag alleen op specifieke pagina's wordt geactiveerd. Klik daarvoor op "Regel maken".

3. Datamapping: wijs websitevariabelen toe aan AdRoll voor een betere campagnerapportage. Geef uw gegevensbron  (waar de informatie kan worden gevonden) en bestemming (waar die informatie naartoe moet worden verzonden) aan. In de rest van dit artikel leest u hoe u dit gedeelte moet invullen.

Gegevensbronnen opgeven

Sla dit gedeelte over als uw gegevensbronnen al toegewezen zijn. Als u nog geen gegevensbronnen hebt, moet u ze toevoegen. In dit gedeelte krijgt u uitleg over de verschillende variabelen (gegevensbronnen) die u door AdRoll kunt laten tracken. Het is mogelijk dat u hiervoor technische hulp nodig hebt van een ontwikkelaar.

1. Klik op "Gegevensbron toevoegen".

2. In dit venster moet u verplicht twee velden invullen: bron en type. "Bron" is de naam van uw variabele. "Type" geeft aan naar welk soort variabele "Bron" verwijst.

Tealium kan alle soorten variabelen identificeren, maar de conversievariabelen die we nu wensen te gebruiken zijn waarschijnlijk variabelen van het type UDO (universal data object) of javascript.

UDO-variabelen

Om te bepalen of u UDO-variabelen gebruikt, moet u "utag" zoeken in uw bron. Als u UDO-variabelen gebruikt, ziet u iets als dit:

Om inkomsten door te geven (aan de hand van het bovenstaande voorbeeld):

• Bron = order_total
  • Type = UDO-variabele

De andere variabelen (bijvoorbeeld site_currency) kunnen ook als gegevensbron worden toegevoegd aan Tealium.

Javascript-variabelen

Raadpleeg uw ontwikkelaar om na te gaan welke andere soorten javascript-variabelen er zijn. Om in dit geval de inkomsten door te geven:

• Bron = [de variabelenaam voor uw inkomsten]
  • Type = Javascript-variabelen

Gegevensbronnen koppelen aan bestemmingen

Als u eenmaal uw gegevensbronnen hebt gemaakt, kunt u ze selecteren in het vervolgkeuzemenu. Kies uw gegevensbron en klik vervolgens op "Selecteer bestemming" om de bron met AdRoll te koppelen.

Conversie-inkomsten

1. Kies de variabele van uw inkomsten (bijv. order_total) en vervolgens "Selecteer bestemming".

2. Kies "Conversiewaarde in dollar" in de lijst met standaardbestemmingen.

Andere aangepaste gegevens

1. Kies uw aangepaste variabele (bijv. site_currency) en vervolgens "Selecteer bestemming".

2. Kies "Aangepaste gegevens" uit de lijst met standaardbestemmingen.

3. Klik op het tekstveld met de aanduiding "adroll_custom_data."

4. Voeg na het punt de naam toe die u aan uw databron wilt geven in rapporten van AdRoll. Bijvoorbeeld, "adroll_custom_data.page_type", waar "page_type" aangeeft wat de gegevensbron in rapporten van AdRoll is.