Onverenigbaarheden tussen AdRoll en Google Analytics

Verschillen tussen AdRoll en Google Analytics rapporten zijn normaal en komen door verschillende rapporteringsmethodes. Dit gezegd zijnde, AdRoll rapporten en Google Analytics gegevens zullen dezelfde trends volgen en een gelijkaardig verhaal vertellen. Hoewel AdRoll en Google Analytics gegevens nooit exact dezelfde zullen zijn, kan de rapportering van beide bronnen nuttig zijn voor het meten van adverteringsprestaties en voor het optimaliseren van campagnes.

Als u significante verschillen constateert, kunt u het beste eerst controleren of uw Google Analytics tracking correct werkt.

• Controleer of u het Google Analytics JavaScript op al uw landingspagina's heeft geïnstalleerd en of de Google Analytics code werkt.
  • Controleer of al uw doel-URL's correcte UTM-trackingcodes hebben die AdRoll als bron specificeren in Google Analytics.
  • Vergewis u ervan dat uw doel-URL geen doorverwijzingen uitlokt. Doorverwijzingen zijn vaak zo opgezet dat campagne trackingcodes kunnen afgezonderd worden. Google Analytics dient het verkeer toe te wijzen aan de marketingbron - in dit geval, AdRoll.
  • Controleer of u geen filters ingesteld heeft voor Google Analytics rapporten die gegevens verwijderen of het tracken van de campagne bewerken.

Kliks versus bezoeken

• AdRoll houdt advertentiekliks bij; terwijl Google Analytics bezoeken die aan uw advertentie gerelateerd zijn trackt.
  • Bezoeken in Google Analytics kunnen kort zijn (zoals het bekijken van één pagina) of urenlang duren (zoals het bekijken van meerdere pagina's, gebeurtenissen en transacties). Bezoeken verlopen na 30 minuten inactiviteit en elke daaropvolgende activiteit wordt bijgehouden als een apart bezoek.

Het aantal kliks gerelateerd aan uw advertenties kan groter zijn dan het aantal bezoeken om de volgende redenen:

• Een bezoeker kan uw advertentie meerdere keren aanklikken. Als een bezoeker uw advertentie meerdere keren aanklikt tijdens hetzelfde bezoek, registreert AdRoll meerdere kliks terwijl Google Analytics het meerdere malen bekijken als één bezoek registreert.
  • Een bezoeker kan op uw advertentie klikken maar dan beletten dat de pagina geladen wordt door naar een ander adres of pagina te navigeren of door op de Stop-knop van de browser te drukken. In dit scenario zal de Google Analytics trackingcode niet werken en geen tracking-gegevens versturen naar Google. AdRoll daarentegen registreert de klik.
  • De reactietijd van de server kan voor trackingproblemen zorgen en bezoekers kunnen de pagina verlaten hebben voordat de Google Analytics trackingcode uitgevoerd is.
  • Bezoekers kunnen ingesteld hebben dat hun gegevens niet getrackt mogen worden door Google Analytics, maar deze kunnen wel bijgehouden en gemeten worden door AdRoll.

Het aantal bezoeken gerelateerd aan uw advertenties kan groter zijn dan het aantal klikken om de volgende redenen:

Een gebruiker kan op een advertentie klikken en bij een andere sessie direct terugkeren naar de site via een bladwijzer of door het adres te typen in de adresbalk van de browser. In dit geval wordt de marketingtoewijzing van het eerste bezoek bewaard, waardoor de initiële klik resulteert in meer dan een bezoek.

Verschillen in het bijhouden van conversies

• AdRoll en Google Analytics gebruiken verschillende toeschrijvings- en trackingmethodes om conversies aan uw advertenties te koppelen. AdRoll schrijft de conversie toe aan de laatste klik op of bezichtiging van de AdRoll-advertentie. Voor de meeste rapportages van Google Analytics geldt dat het succes toegeschreven wordt aan het laatste marketingbezoek, ongeacht de marketingbron. Als een bezoeker bijvoorbeeld op een AdRoll-advertentie klikt en daarna via organisch zoekverkeer terugkeert naar uw website en converteert, dan schrijft AdRoll de conversies toe aan de AdRoll-campagne terwijl Google Analytics de conversie toeschrijft aan organisch zoekverkeer.
  • Voor de meeste rapporten geldt dat Google Analytics de campagnetoeschrijving tot 6 maanden bewaart. AdRoll staat standaard ingesteld op een conversieperiode van 7 dagen.
  • AdRoll houdt ook view-through conversies bij, terwijl Google Analytics alleen conversies trackt die na een klik tot een Google Analytics bezoek leiden.

Ondersteunde conversies versus laatste interactie conversies

In de meeste Google Analytics rapportages wordt alle marketingactiviteit toegekend aan de laatste interactie die heeft geleid tot een conversie. In de rapporten voor multi-channel trechters van Google Analytics ziet u naast de laatste interacties ook ondersteunde interacties (assisted conversions).

Navigeer naar Conversies > Multi-channel trechters > Assisted Conversions.

Door zowel de ondersteunde als de laatste interactie conversies toe te voegen, ziet u alle conversies die Google Analytics toeschrijft aan uw bron.

Verschil in datum/tijd

De data en tijden in Google Analytics zijn volgens de tijdzone die u heeft ingesteld voor uw profiel. De data in AdRoll zijn in UTC.