Onverenigbaarheden tussen AdRoll en Google Analytics

De rapportages van AdRoll en Google Analytics stemmen niet altijd precies overeen. Hoewel beide systemen bedoeld zijn om dezelfde trends te volgen voor marketeers, verschilt onze benadering. Dat leidt vaak tot enkele verschillen. Als u elke tool goed onder de knie hebt, kunt u beiden benutten om de prestaties van uw advertenties meten en verbeteren.

Als u meer wilt weten over de verschillen tussen de twee platforms moet u zorgen dat zowel uw AdRoll-tracking als uw Google Analytics-tracking correct werken.

Checklist voor probleemoplossing Google Analytics:

• Werkt de Google Analytics-code zoals het hoort?
  • Staat de Javascript-code van Google Analytics op elke landingspagina?
  • Bevatten de bestemmings-URL's van uw advertenties UTM-trackingcodes waarmee de bron van het verkeer juist aan AdRoll wordt toegewezen?
  • Worden met de bestemmings-URL's van uw advertenties omleidingen geactiveerd (met omleidingen kunnen de trackingcodes van de campagne verwijderd worden)?
  • Definieert u dezelfde conversies en trackt u dezelfde conversiepunten in AdRoll en Google Analytics?
  • Hebt u filters ingesteld waarmee de tracking van de campagne wordt verwijderd of bewerkt?
  • Hebt u de datum en het tijdstip van Google Analytics op UTC ingesteld zoals die van AdRoll?

Bronnen voor probleemoplossing AdRoll:

Kijk vervolgens naar de manier waarop elk platform de rapportage aanpakt:

AdRoll

Google Analytics

Getrackte statistiek

Klikken

Bezoeken

Definitie van getrackte statistiek

Wanneer iemand op uw advertentie klikt

Bezoek aan de website met ten minste één paginaweergave, verloopt na 30 minuten inactiviteit

attributiemodel

Hiermee worden zowel klikconversies als weergaveconversies getrackt, en dit wordt standaard omgezet in een model waarbij de attributie gebeurt op basis van de laatste aanraakhandeling

Hiermee worden alleen klikconversies getrackt, en dit wordt standaard omgezet in een model waarbij de attributie gebeurt op basis van de laatste klik

Hoe werkt het

Hiermee wordt de conversie toegeschreven aan de laatste klik op of weergave van de AdRoll-advertentie

Hiermee wordt een conversie toegeschreven aan de advertentie waarop het laatst werd geklikt van de volledige marketingmix. Als niet op een advertentie werd geklikt om de sessie te openen, wordt de conversie toegeschreven aan 'Direct'

Attributievenster

Wordt standaard ingesteld op een conversieperiode van 30 dagen voor klikken en een conversieperiode van 7 dagen voor weergaven

Wordt standaard ingesteld op een conversieperiode van 30 dagen voor klikken

Cross-device attributie

Hierbij wordt een combinatie van deterministische en probabilistische cross-device matching gebruikt

Bij Universal Analytics wordt geen gebruik gemaakt van cross-device tracking

De verschillen tussen AdRoll en Google Analytics uitgelegd

Adverteerders vinden vaak verschillen tussen AdRoll en Google Analytics voor Facebook-statistieken. Dit zijn enkele van de mogelijke problemen waarmee u geconfronteerd kunt worden, met mogelijke oplossingen:

AdRoll meldt meer klikken of conversies dan Google Analytics voor Facebook:

• Tenzij UTM's aan de bestemmings-url van de advertentie worden toegevoegd, worden Facebook-klikken in Google Analytics aan "Direct" verkeer toegeschreven
  • Cookies die in de primaire browser van een gebruiker worden geplaatst, zijn niet toegankelijk voor browsers in apps. Daardoor wordt de gebruiker beschouwd als twee verschillende gebruikers in Google Analytics
  • Wanneer iemand vanuit een HTTPS-omgeving klikt en in een HTTP-omgeving terechtkomt, kan de verwijzende URL niet door Google Analytics geregistreerd worden

AdRoll meldt meer klikken dan Google Analytics bezoekers meldt:

• Dezelfde bezoeker heeft meerdere keren op uw advertenties geklikt
  • Een bezoeker heeft op uw advertentie geklikt, maar heeft het laden stopgezet of heeft de pagina verlaten voordat deze geladen werd
  • Een bezoeker verlaat de pagina voordat de trackingcode van Google Analytics uitgevoerd wordt
  • Een bezoeker heeft zich afgemeld van Google Analytics-tracking, maar niet van AdRoll-tracking

AdRoll meldt minder klikken dan Google Analytics bezoekers meldt:

• Een bezoeker heeft op een advertentie geklikt en is vervolgens tijdens een andere sessie direct naar de site teruggekeerd via een bladwijzer of door direct in de webbrowser te typen. In dit geval wordt de advertentie nog altijd voor het eerste bezoek toegeschreven en dus leidt de eerste klik tot meer dan één bezoek

Rekening houden met de verschillen tussen AdRoll en Google Analytics

Hier zijn enkele tips om de verschillen in de rapportage in uw eigen account te begrijpen.

• Focus op klikconversies van AdRoll, want Google Analytics baseert zich alleen op klikconversies
  • Om klikconversies van AdRoll te vinden in Google Analytics, moet u de laatste klikken en ondersteunde conversies combineren. Ga naar Conversies > Multi-channel trechters > Ondersteunde conversies.  Tel de laatste klikken en de ondersteunde conversies toegeschreven aan AdRoll bij elkaar op en vergelijk ze met de klikconversies die door AdRoll gerapporteerd zijn
  • AdRoll zal waarschijnlijk meer klikconversies rapporteren dan Google Analytics. Voeg een dimensie toe (bijv. bron/medium) om in detail te bekijken en de inventarisbron (bijv. internet/Facebook) en vergelijk dit met de klikconversies toegeschreven door AdRoll aan internet en Facebook. Gewoonlijk stemmen de internetconversies van AdRoll goed overeen met de internetconversies toegeschreven aan AdRoll
  • Stel dat we het verschil hebben geïsoleerd tot Facebook. Klik op de AdRoll Facebook-regel in het rapport met de ondersteunde conversies en voeg een secundaire dimensie van Apparaatcategorie toe
  • Vergelijk dit met het plaatsingsrapport van Adroll. Het verschil kan meestal geïsoleerd worden tot de mobiele plaatsingen in Facebook om de hierboven beschreven redenen