Aan de slag met dynamische advertenties

Bespreek voor u start met uw Account Manager of dynamische advertenties nuttig zouden zijn voor u.

Klanten die AdRoll voor Shopify gebruiken, kunnen nu dynamische productadvertenties op Facebook weergeven via AdRoll

Inleiding tot dynamische advertenties

Met dynamische advertenties kunnen adverteerders de bezoekers aan hun website gemakkelijk opnieuw aanspreken met mooie, gepersonaliseerde advertenties op verschillende toestellen, op het internet en Facebook. Op basis van de vertoonde intenties van de websitebezoeker kunnen dynamische advertenties eerder bekeken, aanbevolen of best verkochte producten tonen.

De voordelen

• Effectief, aantrekkelijk en schaalbaar:  dynamische advertenties zorgen voor een stijging van de CTR met wel 2,5 x en de daling van de CPA met wel 50% in vergelijking met statische retargeting.
  • Gemakkelijke integratie: geef ons team gewoon uw productfeed door en voeg ons javascript voor de product-ID toe aan de productpagina's op uw website.
  • Prachtige advertenties die bij uw merk passen: de creatieve experts van AdRoll kunnen aangepaste advertenties op maat ontwerpen, zonder sjabloon, die goed bij uw merk passen en die de prestaties bevorderen.

Maak uw afbeeldingen op

• Voor advertenties voor het web moeten afbeeldingen in de feed ten minste 200 x 300 pixels bevatten.
    • We maken advertentiereeksen in de formaten 300 x 250, 160 x 600, 728 x 90 en 300 x 600.
  • De advertentiespecificaties van Facebook hangen af van het type campagne dat uitgevoerd wordt.
    • Voor advertenties waarmee klanten naar uw website worden geleid, moeten de afbeeldingen 600 x 315 zijn.

Best practices

• Voor advertenties voor het web gebruikt u het best afbeeldingen die even groot zijn. Onze designers kunnen meestal met verschillende formaten werken, maar het is handig als ze allemaal even groot zijn.
  • Opvallende kwaliteitsfoto's met een transparante achtergrond zien er het mooist uit. Als uw afbeelding een transparante achtergrond heeft, kunnen we de advertentie met meer textuur en afbeeldingen maken.
  • Tekst mag maximaal 50 tekens bevatten.
  • Voor Facebook-advertenties:
    • Afbeeldingen moeten 600 x 315 groot zijn om te vermijden dat witte opvulling wordt gebruikt om de ruimte te vullen.

We raden u aan om horizontale afbeeldingen te gebruiken. Als u alleen verticale afbeeldingen hebt, raden we u aan ommeerdere verticale afbeeldingen naast elkaar te zetten om een afbeelding te creëren die geschikt is voor horizontaal gebruik.

Plaats uw AdRoll-pixel

Met uw pixel wordt uw AdRoll-dashboard aan uw website gekoppeld. De pixel moet op elke pagina worden geactiveerd. Op die manier kunt u de activiteiten van bezoekers op uw website registreren en de productcodes doorgeven van de verschillende items op uw website.

Bekijk hier de aanwijzingen voor de activering van uw AdRoll-pixel.

Bereid uw productfeed voor

Een productfeed is een bestand dat informatie bevat over alle producten op uw website. Dynamische beeldadvertenties laden inhoud uit uw productfeedbestand als uw advertentie weergegeven wordt.

Als u al een productfeed hebt, kunnen we die waarschijnlijk gebruiken. De volgende feeds van derde partijen zijn compatibel met ons systeem:

• Google Base
  • GoDataFeed
  • Mercent
  • ChannelAdvisor
  • Amazon
  • Shopify
  • Bing Shopping

Vereisten voor de AdRoll-feed

Raadpleeg onze gedetailleerde richtlijnen voor de productfeed

Feed-formaten

TXT, CSV en XML

Feedhosting

U kunt uw feed hosten via één URL-koppeling.

Indien u dat wenst kan AdRoll de feed ook hosten op onze servers. Uw account manager kan u op verzoek aanmeldingsgegevens sturen voor sFTP.

Vereiste velden in de feed

• Productcodes
  • Titels
  • Links naar afbeeldingen
  • URL's van landingspagina

Optionele velden

• Prijs
  • Verkoopsprijs
  • Korte beschrijvingen

Voeg onze Javascript-code voor de product-ID toe

Om de producten die een klant op de website heeft bekeken, te koppelen aan het product in de feed, moeten we een unieke identificatiecode gebruiken, bijvoorbeeld de PRODUCT-ID. Dat gebeurt aan de hand van de onderstaande javascriptsnippet. U moet dit aan uw AdRoll-pixel toevoegen, vlak voor de eerste regel <script type="text/javascript">.

adroll_custom_data = {"product_id":"PRODUCT ID"};

Zorg dat de PRODUCT-ID die u in uw pixel instelt, overeenstemt met de code in uw feed.

Stel productacties op

Met productacties kunt u aangepaste pixelgebeurtenissen gebruiken om te bepalen welke producten weergegeven worden, of juist niet weergegeven worden, op basis van een actie.

Elke actie kan als productactie ingesteld worden. Twee vaak voorkomende acties zijn:

• “AddToCart”
  • “Purchased”

Wanneer u de productactie hebt bepaald die aan elk product wordt gekoppeld, moet u een productactiemethode selecteren. Daarvoor hebt u de keuze uit twee mogelijkheden:

Stel dit in als variabele op de pagina in kwestie:

adroll_custom_data= {"product_id":"foo","product_action":"AddToCart"};

Of roep de volgende functie aan bij de gebeurtenis:

__adroll.record_user({product_id: “foo”, product_action: "AddToCart"})

Er kunnen meerdere product-id's per actie worden doorgegeven in een reeks.

Bevestiging van productactie

U kunt controleren of de gegevens op de juiste manier worden doorgegeven. Open de tools voor ontwikkelaars, klik op het tabblad Netwerk en zoek een aanroep voor d.adroll.com. Normaal gesproken ziet u de gegevens als parameter toegevoegd aan de URL.