Gedetailleerde conversierapporten

In uw gedetailleerde conversierapport staan gedetailleerde gegevens over uw conversies, bijvoorbeeld wanneer conversies plaatsvinden en welke advertentie tot de conversies heeft geleid. U kunt geavanceerde opties voor conversietracking configureren om meer context te zien.

Uw rapport lezen

Uw gedetailleerde conversierapport bevat de volgende gegevens, van links naar rechts:

• Conversietijd: wanneer de conversie heeft plaatsgevonden.
  • Conversietype: er zijn twee types conversies: weergaveconversies (view-through-conversions (VTC)) en klikconversies (click-through-conversions (CTC)).
    • VTC: iemand heeft uw advertentie gezien en is op eigen initiatief teruggekeerd om te converteren.
    • CTC: iemand heeft op uw advertentie geklikt en is teruggekeerd om te converteren.
  • Campagne: naam van de campagne waarin de advertentie werd getoond die tot de conversie heeft geleid.
  • Advertentiegroep: naam van de advertentiegroep waarin de advertentie werd getoond die tot de conversie heeft geleid.
  • Advertentie: naam van de advertentie die tot de conversie heeft geleid.
  • Segment: het getargete segment dat tot een conversie heeft geleid.
  • Conversiewaarde: inkomsten die aan de conversie gekoppeld zijn (wordt alleen ingevuld indien u een vaste conversiewaarde opgeeft als als geavanceerde opties voor conversietracking ingesteld zijn).
  • Land/gemeente: indien beschikbaar (aan ons doorgegeven via het netwerk, dit is niet beschikbaar in Facebook-campagnes), het land en de gemeente waarin de conversie plaatsgevonden heeft.
  • Laatste gebeurtenis: de laatste interactie die uw gebruiker met uw campagne heeft gehad voordat hij converteert.
  • Tijdstempel laatste gebeurtenis: wanneer de laatste gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Eventuele aangepaste gegevens die u hebt gedefinieerd in uw script met geavanceerde opties voor conversietracking worden ook in uw rapport opgenomen als externe gegevens. Naast orderwaarden zijn order-ID en gebruiker-ID de variabelen die het vaakst via de uitgebreide opties voor conversietracking worden doorgegeven. Andere voorbeelden van waarden die interessant kunnen zijn om door te geven zijn:

• Lidmaatschapstype (bijvoorbeeld als u standaard en VIP-klanten hebt)
  • Gebruikte promotiecodes
  • Postcodes voor facturatie

Meten van geavanceerde opties voor conversies instellen

Klik hier voor meer informatie over geavanceerde opties voor conversietracking.