Richtlijnen voor productfeed

Wat is een productfeed?

Een productfeed is een bestand dat informatie bevat over alle producten op uw website. Dynamische beeldadvertenties laden inhoud uit uw productfeedbestand als uw advertentie weergegeven wordt.

De volgende externe feeds werken doorgaans goed samen met dynamische beeldadvertenties:

• Google Base
  • Amazon
  • Shopzilla
  • GoDataFeed
  • PriceGrabber
  • NexTag
  • Bing Shopping

Richtlijnen voor de structuur van de feed

Idealiter is de feed op productniveau en bevat slechts één vermelding per product in tegenstelling tot een feed op voorraadunits (SKU's), die een vermelding voor elke productvariatie bevat (maat, kleur enz. van hetzelfde product). Alle inhoud verschijnt in de advertentie exact zoals in de feed weergegeven.

Vereiste inhoud:

• Productcodes
  • Titels
  • URL's van afbeeldingen
  • URL's van landingspagina

Optionele inhoud:

Optionele inhoud is alleen vereist als het informatie is die in uw advertenties moet verschijnen. Extra velden die niet nodig zijn, zorgen voor een langere verwerkingstijd. Verwijder de html- en newline-tekens uit individuele velden, want die kunnen tot problemen leiden bij het parseren van de feed.

• Prijzen (vaak inbegrepen)
  • Beschrijvingen (meestal niet nodig omdat ze doorgaans te lang zijn)
  • Productcategorieën (soms weergegeven of gebruikt als filter)
  • Taglines (af en toe inbegrepen)
  • Extra velden (overleg met uw Account Strategist)

Geaccepteerde bestandstypes:

1. TXT* (gescheiden door tabs of een verticale lijn "|")
  2. CSV
  3. XML

*Het gebruik van tabs is aangeraden

Voorbeelden van productfeeds

TXT-voorbeeld - gescheiden door tabs

CSV (Comma Separated Value)

XML Example – this is an example of a google based XML feed that also works for dynamic creative

Productfeeds hosten voor dynamische advertenties

Productfeeds moeten worden gehost op onze servers of op externe servers waartoe we gemakkelijk toegang hebben via een URL.

Wat is een gehoste feed?

Een gehoste feed is een bestand op een server waartoe met een URL toegang kan worden verkregen.

Productfeeds onderhouden

Als u uw productinventaris bijwerkt, moet u ook uw feedbestanden bijwerken om uw dynamische beeldadvertenties up-to-date te houden! Dynamische beeldadvertenties kunnen alleen inhoud uit de aangeleverde feed tonen.

Een feed hosten op onze servers

If you’d like us to host your product feed for you, let your account representative know. We’ll set up a secure FTP site for you to place your feed and provide credentials for you to access it.

Bestanden moeten worden geüpload via SFTP.

Uw eigen feed hosten

Als u ervoor kiest om uw eigen feed te hosten, zorg dan dat die toegankelijk is voor onze webservers. Toegang kan op een van deze twee manieren worden verleend:

• HTTP-adres (http://www.companyname.com/feed.txt)
  • Externe FTP-site (ftp://ftp.companyname.com/feed.txt)

Please provide your account representative with any credentials needed to access your product feed including username, password and port, as needed.

Als u ons IP-adres moet opnemen in de lijst met goedgekeurde sites om toegang te krijgen tot de feed, laat het ons dan weten.

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

• Unieke productcodes: Om de producten die een klant heeft bekeken te koppelen aan productgegevens in de feed, dient elke product een unieke code hebben om deze te indentificeren. Deze unieke identificatiecode moet op elke productpagina bestaan: beschikbaar op de pagina-url/html of expliciet ingesteld met AdRoll JavaScript
  • Changing the Feed Structure or File Type: Changing the feed structure, rearranging fields or changing the format of individual fields after we’ve configured for dynamic creative can result in poor ad performance or even complete failure to serve. If the feed structure changes, please let us know immediately to avoid any fluctuations in performance.
  • Eén feed: de volledige productfeed moet in één bestand staan.
  • Veldindeling: dynamische velden zullen in dynamische beeldadvertenties precies worden weergegeven zoals ze in de feed ingesteld zijn. Houd daarmee rekening wanneer u de velden een indeling geeft.