Richtlijnen voor productfeed

Een productfeed is een bestand dat informatie bevat over alle producten op uw website. Dynamische advertenties laden inhoud uit uw productfeed.

We raden deze feeds van externe services aan:

• Google Base
  • Amazon
  • Shopzilla
  • GoDataFeed
  • PriceGrabber
  • NexTag
  • Bing Shopping

Richtlijnen voor de structuur van de feed

Uw feed moet een feed op productniveau zijn en mag slechts één vermelding per product bevatten, in plaats van een vermelding voor elke productvariatie (maat, kleur enz.). De inhoud verschijnt in de advertentie exact zoals in de feed weergegeven.

Verplicht:

• Productcodes
  • Titels
  • URL's van afbeeldingen
  • URL's van landingspagina

Optioneel:

Extra velden die niet nodig zijn, zorgen voor een langere verwerkingstijd.

• Prijzen (vaak inbegrepen)
  • Beschrijvingen
  • Productcategorieën
  • Taglines
  • Extra velden (overleg met uw Account Executive)

Geaccepteerde bestandstypes:

1. TXT* (gescheiden door tabs of een verticale lijn "|")
  2. CSV
  3. XML

*Het gebruik van tabs is aangeraden

TXT-voorbeeld - gescheiden door tabs

CSV (Comma Separated Value)

XML-voorbeeld

Productfeeds hosten voor dynamische advertenties

Productfeeds moeten worden gehost op onze servers of op externe servers waartoe we gemakkelijk toegang hebben via een URL.

Productfeeds onderhouden

Als u uw productinventaris bijwerkt, moet u ook uw feedbestanden bijwerken. Dynamische advertenties kunnen alleen inhoud uit de aangeleverde feed tonen.

Een feed hosten op onze servers

Als u graag wilt dat wij uw productfeed voor u hosten, neem dan contact op met uw Account Executive.

Voor SFTP / FTP: we geven u de aanmeldingsgegevens om in te loggen op onze FTP-server en u uploadt elke keer als de productfeed wordt gewijzigd.

Voor HTTP: we geven u een URL en u uploadt uw feed via POST-aanvragen met behulp van de basisverificatie met de aanmeldingsgegevens die we aan u doorgeven.

Host uw eigen feed

Als u ervoor kiest om uw eigen feed te hosten, zorg dan dat die toegankelijk is voor onze webservers. Toegang kan op een van deze twee manieren worden verleend:

• HTTP-adres (http://www.companyname.com/feed.txt)
  • Externe FTP-site (ftp://ftp.companyname.com/feed.txt)

Geef alle nodige aanmeldingsgegevens om uw productfeed te bereiken, zoals gebruikersnaam, wachtwoord en poort, door. Het is mogelijk dat u ons IP-adres moet opnemen in uw lijst met goedgekeurde websites om ons toegang te verlenen tot de feed.

Voor HTTP: we crawlen regelmatig de URL's die u opgeeft. U kunt ons ook aanmeldingsgegevens voor HTTP-basisauthenticatie doorgeven als u niet wilt dat de URL's publiek toegankelijk zijn.

Voor SFTP / FTP: we downloaden de bestanden regelmatig van uw FTP-server met behulp van de aanmeldingsgegevens die u ons doorgeeft

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

• Unieke productcodes: Om de producten die een klant heeft bekeken te koppelen aan productgegevens in de feed, dient elke product een unieke code hebben om deze te indentificeren. Deze unieke identificatiecode moet op elke productpagina bestaan: beschikbaar op de pagina-url/html of expliciet ingesteld met AdRoll JavaScript
  • De structuur of het bestandstype van de feed wijzigen: het wijzigen van de structuur van de feed, het anders indelen van de velden of het wijzigen van het formaat van individuele velden nadat de dynamische beeldadvertenties zijn geconfigureerd, kan leiden tot slechte prestaties van de advertenties of er zelfs voor zorgen dat de advertenties niet meer worden weergegeven. Breng ons onmiddellijk op de hoogte indien de structuur van de feed wordt gewijzigd, om eventuele schommelingen in de prestaties te vermijden.
  • Eén feed: de volledige productfeed moet in één bestand staan.
  • Veldindeling: dynamische velden zullen in dynamische beeldadvertenties precies worden weergegeven zoals ze in de feed ingesteld zijn. Houd daarmee rekening wanneer u de velden een indeling geeft.