Advertentierichtlijnen HTML5

Als u klaar bent met uw HTML5-advertenties gemaakt volgens deze richtlijnen, neem dan contact op met uw accountmanager of met het klantenserviceteam om uw advertenties te uploaden.

Vereisten voor zipbestanden

• Elke advertentie moet zijn eigen zip-bestand vormen, waarin alle code en materialen zitten (waaronder openbare, veelgebruikte JavaScript-bibliotheken) die samen de HTML5-advertentie vormen.
  • Alle assetlinks moeten correct verwijzen naar de bestandslocatie.
  • Zipbestand van maximaal 150 KB, bevat niet meer dan 10 bestanden.
  • Alle assets moeten worden geladen via een beveiligde verbinding (https).
  • Het zip-bestand moet alle bestanden bevatten waarnaar het HTML-document verwijst.
  • Geen scripting over domeinen heen: codeverwijzingen naar externe domeinen zijn niet toegestaan.
  • Er zijn geen lokale opslag- of sessieopslagbibliotheken toegestaan.
  • Moet één enkel, goed gestructureerd en volledig HTML-document in de hoofdmap zijn
  • HTML-tag <!DOCTYPE html>, <html> en <body> tags
  • Geef de clickTag- variabele op
    • Voorbeeld: <script type='text/javascript'>var clickTag ='http://www.adroll.com';</script>
    • Deze clickTag- variabele moet als parameter worden doorgegeven aan elke window.open- gebeurtenis in de advertentie, toegewezen aan de JavaScript onclick-gebeurtenis van een div- element: <div id="clickArea" style="width: 300px; height: 250px" onclick="window.open(clickTag ,'_blank');">
  • <meta> tags moeten worden gebruikt om het formaat van de advertentie te identificeren
    • Voorbeeld: <meta name=“ad.size” content= “width=300, height=250”>
  • Kan in een iframe geladen worden

Algemene vereisten

Ondersteunde bestandstypes:
  • HTML, HTM
  • CSS
  • JS
  • XML
  • SVG
  • JPG
  • JPEG
  • GIF
  • PNG
Ondersteunde advertentieformaten
  • 300 x 600
  • 320x50
  • 970x250
Ondersteunde gedeelde bibliotheken en externe bestanden

Browserondersteuning
  • Chrome 40 en hoger
  • Firefox 35 en hoger
  • Internet Explorer 10 en hoger (inclusief Edge)
  • Opera 20 en hoger
  • Safari 7.0 en hoger
Ondersteunde HTML5 bewerkingsprogramma's
Ondersteunde HTML5 conversietools