Advertentierichtlijnen HTML5

Hieronder vindt u de richtlijnen voor HTLM5-advertenties. Als u HTML5-advertenties hebt die volgens de onderstaande richtlijnen zijn opgebouwd, neem dan contact op met uw account manager of het Customer Delight-team om hulp te krijgen bij het uploaden van uw advertenties, omdat u dat momenteel niet direct via het dashboard kunt doen.

Algemene vereisten

Vereisten en beperkingen van zip-bestanden
  • Elke individuele advertentie moet zijn eigen zip-bestand zijn, waarin alle code en materialen zitten (waaronder openbare, veelgebruikte JavaScript-bibliotheken) die samen de HTML5-advertentie vormen.
  • All asset links must correctly reference the file locations via their paths.
  • Alle assets moeten worden geladen via een beveiligde verbinding (https).
  • Het zip-bestand moet alle bestanden bevatten waarnaar het HTML-document verwijst.
  • Geen scripting over domeinen heen: codeverwijzingen naar externe domeinen zijn niet toegestaan.
  • Er zijn geen lokale opslag- of sessieopslagbibliotheken toegestaan.
HTML-doc (index.html- bestand)
  • Moet één enkel, goed gestructureerd en volledig HTML-document in de hoofdmap zijn
  • HTML-tag <!DOCTYPE html>, <html> en <body> tags
  • Geef de clickTag- variabele op
    • Voorbeeld: <script type='text/javascript'>var clickTag ='http://www.adroll.com';</script>
    • Deze clickTag- variabele moet als parameter worden doorgegeven aan elke window.open- gebeurtenis in de advertentie, toegewezen aan de JavaScript onclick-gebeurtenis van een div- element: <div id="clickArea" style="width: 300px; height: 250px" onclick="window.open(clickTag ,'_blank');">
  • <meta> tags moeten worden gebruikt om het formaat van de advertentie te identificeren:
    • Voorbeeld: <meta name=“ad.size” content= “width=300, height=250”>
  • Kan in een iframe geladen worden
Ondersteunde bestandstypes:
  • HTML, HTM
  • CSS
  • JS
  • XML
  • SVG
  • JPG
  • JPEG
  • GIF
  • PNG
Ondersteunde grootte  Maximum 150 KB
Maxima voor mapbestand  Contains no more than 10 files
Ondersteunde advertentieformaten
  • 300 x 600
  • 320x50
  • 970x250
Ondersteunde gedeelde bibliotheken en externe bestanden

Aanvullende opmerkingen

Browserondersteuning
  • Chrome 40 en hoger
  • Firefox 35 en hoger
  • Internet Explorer 10 en hoger (inclusief Edge)
  • Opera 20 en hoger
  • Safari 7.0 en hoger
Ondersteunde HTML5 bewerkingsprogramma's
Ondersteunde HTML5 conversietools Swiffy