Jokertekens

Er zijn twee jokertekens die u kunt gebruiiken als u een op URL gebaseerde doelgroep gebruikt om URL's te maken. Deze jokertekens worden standaard gebruikt op verschillende platforms, dus het is nuttig om te weten hoe ze werken.

* (een sterretje) is een jokerteken dat een willekeurig aantal letters of tekens in uw URL voorstelt.

Zin Regel Voorbeelden
d*g Dit woord begint met een 'd' en eindigt met een 'g', en daar tussenin kunnen verschillende cijfers en letters staan.
  • kat
  • doen
  • bepalen
  • b123@#n
*og Het woord mag met een willekeurig aantal letters of tekens beginnen, zolang het eindigt op 'og'.
  • kat
  • mat
  • vrat
  • kazemat
  • 123@#at
do* Dit woord begint met 'do' maar kan worden gevolgd door een willekeurig aantal letters of tekens.
  • kat
  • kaas
  • kater
  • katoen
  • ka123@#

? (<een vraagteken)  is een jokerteken dat voor één variabel teken staat. Dat is vooral handig als u niet zeker weet of een bepaalde zin of een bepaald woord in kleine letters of in grote letters wordt geschreven, en namen van URL-doelgroepen hoofdlettergevoelig zijn.

Zin Regel Voorbeelden
d?g Dit woord begint met 'd' en eindigt met 'g', en er staat een jokerteken (letter of teken) in het midden.
  • los
  • las
  • lus
  • l#s
?og Dit woord eindigt op 'og' en begint met één letter of teken.
  • dog
  • Las
  • tas
  • Tas
  • @as
do? Dit woord begint met 'do' en eindigt met één letter of karakter.
  • kat
  • tas
  • taS
  • ta7