Campagnes via een derde partij tracken

Wat kan een extern analyseplatform meten?

Door uw doel-URL's te taggen en een externe analysetool te gebruiken, kunt u niet alleen de gebruikers tracken die op uw ads klikken, maar ook hun acties op uw website na die eerste klik. De meeste analysetools kunnen ook weergaveconversies (view-throughs) als ondersteunde conversies meten.

Hoe tag ik mijn links met campagne-trackingcodes?

Webanalysetools zoals Google Analytics, KISSMetrics, Mixpanel, IBM Digital Analytics (Coremetrics) en Adobe (Omniture) SiteCatalyst kunnen campagnetrackingparameters lezen die gekoppeld zijn aan marketing-URL's. De analysetools gebruiken uw parameters om websiteverkeer van uw marketingcampagnes te groeperen en te meten.

AdRoll-campagnes tracken met Google Analytics

Klik hier voor gedetailleerde hulp bij het opzetten van campagnetracking via Google Analytics.

AdRoll-campagnes tracken met IBM Digital Analytics (Coremetrics)

IBM Digital Analytics (Coremetrics)-implementaties gebruiken meestal de variabele cm_mmc. Door de variabele cm_mmc te gebruiken, geeft de campagnetag vier stukken gegevens, gescheiden door de waarde“-_-”. Raadpleeg uw analytics-specialist om te bepalen wat de juiste manier is om uw campagnetracking op te zetten voor AdRoll als u Coremetrics gebruikt.

AdRoll-campagnes tracken met Adobe SiteCatalyst

SiteCatalyst implementaties worden op maat gemaakt voor elke klant waardoor de campagne-trackingcodes variëren per implementatie. U dient uw SiteCatalyst Design Document en uw analytics specialisten te raadplegen om te bepalen hoe u de links op de juiste manier dient te taggen zodat de variabelen van de SiteCatalyst-campagne ingevuld worden.