Problemen met doelgroepen oplossen

Hieronder volgen wat tips voor het oplossen van problemen als u een doelgroep definieert en deze niet wordt gevuld. U kunt ook contact opnemen met ons Customer Delight-team.

Lees de instructies over hoe verschillende doelgroepen moeten worden ingesteld

Uw doelgroep groeit niet meer

Als uw doelgroep niet meer groeit dan duidt dat meestal op een verandering op uw website. Controleer of er geen veranderingen zijn aangebracht die ertoe hebben geleid dat uw AdRoll Pixel niet meer wordt geactiveerd.

Uw doelgroep is kleiner dan verwacht

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de laadtijd van uw pagina's. Wij raden u aan de AdRoll Pixel in de footer op te nemen zodat hij niet opstart voordat de footer wordt geladen. Als uw pagina meerdere soorten multimedia bevat (klank, beelden, video's), is het mogelijk dat uw pagina niet snel genoeg laadt waardoor uw AdRoll Pixel niet klaar is voordat uw bezoeker de pagina verlaat.

Als best practice raden wij aan uw AdRoll-pixel in uw algemene footer te plaatsen, maar als trage laadtijden een probleem zijn voor u, verplaats de pixel dan naar uw header.

alle

Controleer of uw AdRoll-pixel op elke pagina van uw website actief is.

Uw AdRoll-pixel kan alleen activiteiten detecteren als hij actief is op de pagina. Plaats uw pixel in uw algemene footer, voor de </body>-tag.

URL Controleer het patroon van uw URL.

Uw AdRoll-pixel is hoofdlettergevoelig en zoekt een exacte overeenkomst. Controleer daarom de hoofdletters en spellingsverschillen die mogelijk een overeenkomst in de weg kunnen staan.

Eén pagina, twee doelgroepen.

Controleer de URL van uw pagina. Is de pagina mogelijk gekoppeld aan meer dan één gedefinieerde doelgroep? In dat geval is het mogelijk dat één van uw doelgroepen al het verkeer ontvangt dat u eigenlijk onder de tweede doelgroep wilt scharen.

Vast

Uw script bevat de verkeerde doelgroep-ID.

1. Ga naar het tabblad Doelgroep en zoek de doelgroep die niet wordt gevuld. Klik op ID kopiëren naar klembord.
  2. Zoek uw doelgroeppixel in de broncode van uw websitepagina('s) en plak de ID tussen dubbele aanhalingstekens achter adroll_segments =.

NB: Zorg dat uw doelgroeppixel direct onder uw AdRoll-pixel wordt toegevoegd.

Evenement

Uw script bevat de verkeerde doelgroep-ID.

1. Ga naar het tabblad Doelgroep en zoek de doelgroep die niet wordt gevuld. Klik op ID kopiëren naar klembord.
  2. Zoek uw gebeurtenispixel in de 'onclick'-actie van de knop waaraan u deze hebt toegevoegd en plak de ID tussen dubbele aanhalingstekens na {"adroll_segments" :  .
  3. Controleer of u de gebeurtenispixel in de 'onclick'-actie van uw knop hebt geplaatst.

Problemen met doelgroepen op basis van gebeurtenissen kunnen mogelijk moeilijk worden opgelost. Werk daarom samen met uw technische team om er zeker van te zijn dat u de pixel in de 'onclick'-actie van uw knop hebt geplaatst.

CRM
  1. Controleer de indeling van uw .csv-bestand

Controleer of uw lijst geen lege rijen bevat. Controleer daarnaast of het bestand als .csv-bestand is opgeslagen.

2. Er staan minder dan 100 e-mails in uw lijst.

Er mogen geen lege rijen (hiaten) in uw e-maillijst staan.

3. Er zijn nog geen 7 dagen verstreken.

Er zijn nog geen 7 dagen verstreken. Kom binnenkort terug.