Vaste segmenten

Vaste segmenten zijn handig als de URL-structuur van uw website geen segmentatie op basis van specifieke URL's of URL-patronen toestaat.

Gebruik met

• iFrames
  • Pagina's waarvan de URL geen unieke identificatiecodes bevat
  • Bepaalde container tags
  • Conversies

Hoe maak ik een vast segment?

Ga naar de sectie "Publiek" van uw dashboard.

1. Bepaal of de pagina een interessant bezoekerstype ("Bezoekers segmenteren") definieert of een bereikt doel vertegenwoordigt ("Conversies tracken").

2. Maak een segment dat vastgemaakt wordt aan de pagina of pagina's in kwestie. Geef het segment een naam die makkelijk te herkennen is — bijvoorbeeld "schoenen."

3.  Ga naar de link “ID kopiëren naar klembord” onder de ruimte waar u de naam van het segment ingevuld heeft. Hiermee krijgt u een uniek, alfanumeriek segment-ID dat u gebruikt als de plaatsbewaarder van de URL-regel voor het segment dat u aan het maken bent (en later om uw script voor te bereiden).

Voorlopig gebruikt u dit ID in segmenttype en -regel. Zorg ervoor dat u “URL” als het segmenttype geselecteerd heeft, voer een “+” in en plak dan het nummer van het segment-ID in het overeenkomstige veld. Hier ziet u een voorbeeld:

4. Geef de gewenste duurtijd —het aantal dagen dat de gekwalificeerde bezoeker een actief deel van het segment zou moeten blijven.

5. Opslaan

Bereid het script voor

Hieronder staat het script, genaamd een segmentpixel, dat u nodig zal hebben om de pagina's in kwestie te verbinden met uw vaste segment. Update de segmentpixel door de segment_ID tussen aanhalingstekens te vervangen door de unieke segment-ID die we voor u gegenereerd hebben.

Als u de segment-ID uit het bovenstaande voorbeeld gebruikt, ziet het volledige script er als volgt uit:

Activate the segment pixel

Add the segment pixel to the HTML of the specific page(s) of interest, right after your AdRoll Pixel but before the closing </body> tag.

Conversies met een vast segment meten

Vaste segmenten zijn heel goed in het meten van conversies. Als u de segmentpixel wil gebruiken om uw conversiepagina te koppelen met uw conversiesegment, kies dan "Track conversies."