Richtlijnen voor advertentieformaten

Ga direct naar:

Richtlijnen voor advertentie-inhoud

De inhoud van uw advertenties en website zijn net zo belangrijk als de opmaak van uw advertenties. Bekijk onze Richtlijnen voor advertentie-inhoud om te zorgen dat uw afbeeldingen en inhoud aan de eisen voldoen.

Advertenties voor het web

Uw webadvertenties moeten minstens één afbeelding bevatten in de afmetingen zoals hieronder vermeld, samen met een doel-URL.

Uw webadvertenties opmaken

Geaccepteerde bestandsformaten: JPG, GIF of HTML5

Bestandsgrootte: maximaal 150 KB

Populairste advertentieformaten: hoe meer advertentieformaten u uploadt, hoe meer inventaris we voor u kunnen kopen. Wij bevelen minimaal de volgende populaire advertentieformaten aan:

• Middelgrote rechthoek: 300×250

• Leaderboard: 728×90

• Brede skyscraper: 160×600

• Grote rechthoek: 300x600

• Mobiel leaderboard: 320 x 50

• Billboard: 970x250

Bijkomende bannerformaten:AdRoll ondersteunt ook deze bijkomende bannerformaten. Aangezien we een advertentie enkel kunnen tonen als deze overeenkomt met de beschikbare advertentieruimte, kunnen de prestaties van minder populaire advertentiegroottes lager liggen.

• Banner: 468×60

• Vierkant: 250×250

• Klein vierkant: 200×200

• Rechthoek: 336×280

• Skyscraper: 120×600

• Rechthoek: 180x150

• Verticale banner: 120×240

• Knop: 125×125

• Knop 2: 120x60

• Bijkomende advertentieformaten: 300x100 en 645x60

Bijkomende vereisten

• Animatie: Bewegende advertenties zijn beperkt tot maximum 30 seconden (met een framerate van 15 à 20 fps). Daarna moeten ze statisch zijn. U kan de kijker de optie geven om de animatie opnieuw te bekijken.

• Omlijning: Advertenties met een lichte of donkere achtergrond moeten een omlijning van 1pixel in een andere kleur hebben om de advertentie van de pagina-inhoud te kunnen scheiden.

• Doel-URL:

• Webbanners mogen geen omleidende URL's gebruiken. Meet campagnastatistieken in plaats daarvan met UTM-tracking codes.

• Banners kunnen niet rechtstreeks linken naar een betalingsportaal (Bv. PayPal). Bezoekers moeten in staat zijn om de voorwaarden van het aanbod te bekijken voordat ze overgaan tot de aankoop / sign-up processen.

Systeemeigen advertenties

• Advertentieformaten: 600x500, 600x600, 600x315
  • Vereisten voor de advertentie:
    • Geen tekst in uw advertentieafbeelding
    • Uw merknaam
    • Een titel die aanspreekt (max. 90 tekens)
    • Een beschrijving die aanspreekt (max. 140 tekens)

Facebook-advertenties

Om advertenties op te stellen voor uw Facebook-websitescampagne, heeft u, naast een bestemmings-URL, een afbeelding, een titel en tekst nodig. U kunt de advertenties op meerdere plaatsen weergeven, waaronder: rechterkolom, nieuwsoverzicht, nieuwsoverzicht op mobiele apparaten en Facebook-doelgroepennetwerk. Lees hier meer over plaatsingen op Facebook.

Opmerking: als u deze aanbevelingen volgt, is uw afbeelding van hoge kwaliteit en verschijnt de tekst duidelijk in alle plaatsingen. Als u meer tekst gebruikt dan aanbevolen, wordt de tekst wellicht afgebroken of ingekort.

Uw Facebook-afbeelding opmaken

Bestandsformaat:JPEG, GIF (statisch) of PNG

Bestandsgrootte: maximaal 8 MB

Formaat: 600x315 (weergegeven als 254x133)

Titel (vereist): 25 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

Tekst (vereist): 90 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

Linkbeschrijving (optioneel): 200 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

Displaylink: de opmaak van de URL die in uw advertentie zal verschijnen. Dit is een link naar de website-URL die u hebt opgegeven toen u uw profiel invulde. Ga bij Instellingen > Adverteerderprofielen  na of de URL van uw website correct is opgegeven.

Tekstbeperking afbeelding advertentie: Facebook vereist dat slechts 20% of minder van een advertentieafbeelding tekst is, omdat beelden met weinig tekst aantrekkelijker zijn. Tekst omvat boeken, posters, kleding met tekstbedrukking etc. Controleer welk percentage van uw afbeelding tekst is.

Bijkomende vereisten

• Bewegende beelden (animaties) zijn niet toegestaan op Facebook

Voorwaarden voor advertentieteksten

• Woorden mogen niet langer zijn dan 20 tekens
  • De volgende tekens zijn niet toegestaan: @ > # $ % ^ &* ( ) <
  • Overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
    • OK: bereik uw klanten op verschillende apparaten, browsers en apps.
    • Niet OK: bereik uw KLANTEN  op verschillende APPARATEN, BROWSERS en APPS.

Doel-URL

• Moet doorverwijzen naar een externe (niet-Facebook) link

Anatomie van een Facebook Right Hand Column-advertentie

Anatomie van een Facebook News Feed-advertentie

Structuur van een Nieuwsoverzicht-advertentie voor mobiele apparaten

Instagram

Specificaties en best practices voor advertentiemateriaal

Afbeelding

• Verhouding van de afbeelding is 1:1: moet vierkant zijn

• Moet een foto/illustratie zijn

• Afmetingen: 600 x 600

• Bestandsgrootte: 10 MB

• Bestandstype: .jpg, .png

• Tekst: 20% of minder van de afbeelding, logo inbegrepen

• Geen randen of breedbeeld met zwarte stroken

Bijschrift en copy

• Aanbevolen lengte van het bijschrift: 125 tekens (max. 300 tekens)

• De tags moeten naar een echte account leiden

• U kunt uw CTA uit een lijst selecteren:

• Shoppen
    • Meer informatie
    • Boek nu
    • Neem contact op
    • Deelnemen
    • Meer bekijken
    • Downloaden
    • Geen

Bestemmings-url's

• Stel de overeenstemmende bestemmings-URL in waar de gebruiker heen moet gaan als hij op de CTA tikt

Overige specificaties

• Alle bestaande advertentiebeleid van Facebook is van toepassing:

• Als u 'Facebook' vermeldt, moet dat als tekst gebeuren, in de juiste spelling. U mag het logo van Facebook niet gebruiken.

• Geen illegale activiteiten promoten

• Alcohol/gokken zijn toegestaan, maar u moet met​ ​een gepaste leeftijdsbeperking werken bij het targeten

• U mag geen drugs, tabak, onveilige supplementen, wapens, producten voor volwassenen verkopen

• Het volgende mag geen deel uitmaken van de advertenties: schending van copyrights/handelsmerken, inhoud voor volwassenen, schokkende/sensatiebeluste inhoud, persoonlijke eigenschappen,misleidende inhoud, controversiële politieke kwesties, content die automatisch wordt afgespeeld, niet-werkende landingspagina's, spyware, onjuist gebruik van grammatica, afbeeldingen waarop een niet-bestaande functionaliteit te zien is, voor-en-na-afbeeldingen

• Vereisten: relevante inhoud, juiste weergave van product/dienst/bedrijf, relevante landingspagina

• Targeting mag niet worden gebruikt om te discrimineren

• Beperkingen voor gegevensgebruik:gegevens mogen niet worden gedeeld met gegevenshandelaren enz., u mag alleen verzamelde en geanonimiseerde gegevens gebruiken en u mag geen gebruikersprofielen opbouwen

Carrousel-advertenties (alleen beheerde accounts)

Vereisten voor de advertentie:

• Bijschrift: vereist, max. 300 tekens
  • Eén bestemmings-URL voor alle afbeeldingen in de advertentie
  • 3 tot 5 advertentie-afbeeldingen
  • Tekst voor CTA-knop: selecteer een CTA uit de lijst voor statische Instagram-advertenties (boven)

Vereisten voor individuele afbeeldingen:

• Afbeelding van advertentie: 600x600 of 1200x1200
  • Max. bestandsgrootte: 8 MB
  • Geen bijschrift of extra bestemmings-URL voor de onderliggende advertenties. Uw carrouseladvertentie bevat één bestemmings-URL en één CTA die door alle afbeeldingen in de carrousel wordt gedeeld.

Best practices

De uitvoering is essentieel. De Instagram-community maakt, beheert en waardeert content van hoge kwaliteit. Uw advertenties moeten aan deze eisen voldoen.

We bevelen de volgende best practices ten sterkste aan om de slaagkans optimaal te maken:

• Belangrijke aspecten voor afbeeldingen van hoge kwaliteit

• Doordachte compositie (kadering en balans)

• Gebruik van symmetrie en asymmetrie

• Belichting

• Creatieve integratie van uw merk

• Indien mogelijk is het raadzaam om uw merk op te nemen in uw foto. Dat kan een logo zijn, een herkenbaar element of een herkenbare kleur van uw merk, maar uw branding moet er altijd natuurlijk uitzien en natuurlijk overkomen. Zonder een logo is de advertentie niet meer dan een leuke foto.

• Sterk aanbevolen voor prospectingcampagnes. Branding is nodig om te zorgen dat uw advertenties bijblijven en dat mensen ze aan uw merk linken.

• Concept van de advertentie

• Net zoals bij andere types digitale campagnes raden we u aan om een consistent concept aan te houden. Als de campagne uit 4 afbeeldingen bestaat, moeten de 4 foto's er uitzien alsof ze samen tot één reeks behoren.

E-mail

Structuur van een e-mail van AdRoll

Onderwerp: we bevelen 90 tekens aan, inclusief spaties

Voorbeeldtekst: limiet van 140 tekens, inclusief spaties

Logo: we raden aan om een logo te gebruiken dat niet breder is dan 200 px. U kunt ook uw logo binnen uw afbeelding toevoegen en dit veld leeg laten.

Afbeelding: we bevelen 600x315 aan. De maximale breedte is 600 px. Voor de hoogte zijn er geen vereisten.

Koptekst: we bevelen 40 tekens aan, inclusief spaties. Lettertypestijl, kleur en grootte mag u zelf kiezen

Bodytekst:  we bevelen 90 tekens aan, inclusief spaties. Lettertypestijl, kleur en grootte mag u zelf kiezen

CTA-knop: we bevelen 30 tekens aan, inclusief spaties. Lettertypestijl, kleur, grootte en achtergrondkleur mag u zelf kiezen.

Richtlijnen voor Flash

Flash-advertenties zijn niet meer in de mode. Lees hier waarom.

Lengte van de animatie

Geanimeerde advertenties zijn beperkt tot maximum 30 seconden (met een framerate van 15 à 20 fps). Daarna moeten ze statisch zijn. De advertenties moeten ook voldoen aan de andere richtlijnen.

ClickTAG

ClickTAG is een parameter die gebruikt wordt in Flash-banners om de bestemmings-URL te bepalen. Wanneer iemand op uw advertentie klikt, vervangt ons systeem de clickTAG met de URL die gespecificeerd staat in ons platform.

In de clickTAG-variabele moet click in kleine letters en TAG in hoofdletters gespeld worden. De clickTAG moet precies zo getoond worden zoals het er staat, zonder spatie tussen click en TAG. Dit zijn enkele voorbeelden van code:

ActionScript 2.0

on(release) {
 if (_level0.clickTAG.substr(0,4) == "http") {
getURL(_level0.clickTAG, "_blank");
 }
}

ActionScript 3.0

import flash.events.MouseEvent;
import flash.net.URLRequest;

buttonOrObject.addEventListener(
    MouseEvent.CLICK,
 function(event: MouseEvent) : void {
 flash.net.navigateToURL(new URLRequest( root.loaderInfo.parameters.clickTAG), "_blank");
 }
);

Vervang "button" or "object" met de naam van de knop waarop geklikt zal worden.

Opmerking: Voor AS2 of AS3 is het niet noodzakelijk om de bestemmings-URL voor de advertentie op te geven in de code. Dat gebeurt via het gebruik van clickTAG. We raden u aan de advertentie te uploaden naar uw account en te zorgen dat de advertentie zich correct gedraagt, waarbij tijd wordt voorzien voor mogelijke noodzakelijke wijzigingen.

Bestandsgrootte, inhoudsbron en info over de versie

• Flash-advertenties moeten kleiner dan 45 kB zijn

• Flash-advertenties moeten compatibel zijn met flash-versies 4-10

• Flash-advertenties moeten worden samengesteld uit ActionScript 2.0 of ActionScript 3.0-bronnen

• Getoonde inhoud moet worden opgenomen in het advertentiebestand