Google Analytics instellen

Ga direct naar

Is er een gemakkelijke manier om Google Analytics in te stellen?

Many web applications have Google Analytics (GA) integrations or plug-ins. If you license a web application or use an open source solution, check to see if there is a preferred Google Analytics solution. Here are some examples: Magento Google Analytics Guide and WordPress Google Analytics Plugin.

Kijk zeker ook eens naar de Google Analytics installatiegids.

Hoe stel ik het tracken van AdRoll links in?

To setup GA campaign tracking, create (or edit your existing) ads and append Google Analytics campaign variables to the destination URLs. Google’s URL Builder is a great resource!

Google Analytics werkt met vijf tracking-variabelen die gekoppeld kunnen worden aan uw bestemmingslinks voor campagne-tracking:

• Campagnebron*
  • Campagnemedium*
  • Campagneterm
  • Campagne-inhoud
  • Campagnenaam*

Onze aanbeveling

Campaign Source (utm_source)  AdRoll
Campaign Medium (utm_medium)  banner
Naam advertentie (utm_content)
  • Dynamisch of Statisch
  • Advertentieformaat (bijv. 160x600)
  • Versie, indien van toepassing (bijv. v002)
Naam van campagne (utm_campaign)
  • Campagnenaam (bijv. Webpromotie)
  • Naam advertentiegroep, indien van toepassing (bijv. Advertentiegroep 1)

* De Campagnebron, Campagnemedium en Campagnenaam zijn verplicht.

Een volledig voorbeeld van Google Analytics

U kunt de URL-maker van Google gebruiken om de trackingparameters voor uw campagne te configureren die u zullen helpen om het verkeer van uw verschillende AdRoll-campagnes van elkaar te onderscheiden.

We filled out their URL builder form to generate this URL:

www.adroll.com/landing_page.html?utm_source=adroll&utm_medium=banner&utm_content=static_160x600_v002&utm_campaign=utm_campaign%3Dweb_promo_adgroup_1

• www.adroll.com/landing_page.html is our destination URL (the URL we want users to see after they click on our ad)
  • utm_source=adroll geeft aan dat de bron van dit verkeer uw AdRoll-campagne is
  • utm_medium=banner geeft aan dat we een webbanneradvertentie hebben vertoond
  • utm_content=static_160x600_v002 geeft aan dat we hiervoor onze statische advertentie van 160 x 600 hebben gebruikt
  • utm_campaign=web_promo_adgroup_1 identifies that the ad is part of our Web Promo campaign in AdGroup 1

Using the above URL on our ads in Web Promo allows us to track traffic from that campaign in Google Analytics.

Waar vind ik gegevens over mijn AdRoll-campagnes in GA?

Nadat u uw AdRoll campagnelinks getagd hebt en er kliks op uw advertenties binnenkomen, kijkt u naar basisstatistieken zoals bezoeken en paginaweergaven op Verkeersbronnen > Bronnen >Alle.

De standaard toont bronnen en kanalen.

Als u doelstellingen of e-commerce reporting ingesteld heeft in Google Analytics, kunt u ook de succescijfers bekijken die bij uw advertentie horen door te bladeren in de bijhorende rapporten.

Waarom zien mijn cijfers er anders uit in de AdRoll-rapporten dan in de Google Analytics-rapporten?

AdRoll (like most advertising platforms) tracks clicks, while Google Analytics tracks visits. There will also be differences in reporting if the GA tracking code on your landing page doesn’t execute or your destination URL is not properly tagged with campaign codes. In these cases, AdRoll will report the click but Google Analytics will not record the visit.

AdRoll rapporten hebben enkel zicht in AdRoll kliks en conversies, maar niet in andere mogelijke marketing kliks. Google Analytics heeft zicht in elke marketingvorm die verkeer naar uw site leidt met inbegrip van kanalen zoals organisch zoeken. Als er meerdere kliks zijn voor een conversie of tijdens een bezoek, zal Google Analytics enkel rekening houden met de laatste marketing klik.

Hoe kan ik multi-kanaalstoewijzing bekijken?

Google Analytics heeft een toepassing, multi-channel trechters, die u de impact laat zien van al uw marketingkanalen of conversies.

Wat is de toewijzingstijd?

Standaard geven deze rapporten zicht op verkeersbronnen tot 30 dagen voor een conversie.

Bevatten deze rapporten ook weergavegevens?

Nee, deze rapporten bevatten enkel bezoekers die doorklikken: weergavegegevens zijn NIET inbegrepen.

Hoe stel ik deze rapporten op?

U moet conversies volgen door gebruik te maken van doelen of e-commerce tracking, en u moet ook uw marketinglinks taggen met campagnetracking.