Google Analytics instellen

Veel webapplicaties hebben Google Analytics (GA) integraties of plug-ins. Als u een web-applicatie in licentie heeft of u gebruikt een open-source oplossing (zoals Magento of  WordPress), ga dan na of er een betere GA-oplossing bestaat. Lees ook de handleiding van Google Analytics.

Tracking voor AdRoll-koppelingen instellen

Om Google Analytics campagne tracking op te zetten, maakt (of wijzigt u bestaande) advertenties en voegt u Google Analytics campagnevariabelen toe aan de doel-URL's.

Google Analytics werkt met vijf tracking-variabelen die gekoppeld kunnen worden aan uw bestemmingslinks voor campagne tracking:

• Bron (verplicht)
  • Medium (verplicht)
  • Campagneterm
  • Campagne-inhoud
  • Campagnenaam (verplicht)

Onze aanbevelingen

Campagnebron (utm_source) AdRoll
Campagnemedium (utm_medium) _____
Naam advertentie (utm_content)
  • Dynamisch of Statisch
  • Advertentieformaat (bijv. 160x600)
  • Versie, indien van toepassing (bijv. v002)
Naam van campagne (utm_campaign)
  • Naam campagne
  • Naam AdGroup, indien van toepassing

Een volledig voorbeeld van Google Analytics

U kunt de URL-maker van Google gebruiken om de trackingparameters voor uw campagne te configureren die u zullen helpen om het verkeer van uw verschillende AdRoll-campagnes van elkaar te onderscheiden.

We hebben hun URL-makerformulier ingevuld om deze URL te genereren:

www.adroll.com/landing_page.html?utm_source=adroll&utm_medium=banner&utm_content=static_160x600_v002&utm_campaign=utm_campaign%3Dweb_promo_adgroup_1

• www.adroll.com/landing_page.html is onze doel-URL
  • utm_source=adroll geeft aan dat de bron van dit verkeer uw AdRoll-campagne is
  • utm_medium=banner geeft aan dat we een webbanneradvertentie hebben vertoond
  • utm_content=static_160x600_v002 geeft aan dat we hiervoor onze statische advertentie van 160 x 600 hebben gebruikt
  • utm_campaign=web_promo_adgroup_1 geeft aan dat de advertentie deel uitmaakt van onze campagne Webpromo in Advertentiegroep 1

AdRoll-gegevens vinden in Google Analytics

Nadat u uw AdRoll campagnelinks getagd hebt en er kliks op uw advertenties binnenkomen, kijkt u naar basisstatistieken zoals bezoeken en paginaweergaven op Verkeersbronnen > Bronnen > Alle. De standaard toont bronnen en kanalen.

Als u doelstellingen of e-commerce reporting ingesteld heeft in Google Analytics, kunt u ook de succescijfers bekijken die bij uw advertentie horen door te bladeren in de bijhorende rapporten.

Als je verschillen tussen uw AdRoll-gegevens en de gegevens van Google Analytics ziet, zijn hier enkele mogelijke verklaringen

Meer Details

• Standaard geven deze rapporten zicht op verkeersbronnen tot 30 dagen voor een conversie.

• Google Analytics heeft een toepassing, multi-channel trechters, die u de impact laat zien van al uw marketingkanalen of conversies.

• Deze rapporten bevatten enkel bezoekers die doorklikken: weergavegegevens zijn NIET inbegrepen.

Instellen van rapporten

Om rapporten te kunnen maken moet u conversies volgen door gebruik te maken van doelen of e-commerce tracking, en uw marketinglinks taggen met campagne tracking.