Dayparting gebruiken voor uw campagne

Wat is dayparting?

Dayparting is een instelling op campagneniveau waarmee u meer controle krijgt over het moment waarop uw advertenties worden weergegeven. U kunt dayparting gebruiken om specifieke dagen van de week te selecteren waarop u uw advertenties wilt laten vertonen (of niet vertonen), of specifieke tijdstippen van de dag.

Dayparting beïnvloedt de campagne in zijn geheel en kan niet enkel toegepast worden op specifieke advertentiegroepen.

Hoe stel ik dayparting in?

Om dayparting te plannen moet u uw campagne bewerken en in de Campagne-instellingen op Geavanceerde opties klikken om de instelling voor de dayparting te zien.

Wanneer is het nuttig?

Dayparting is nuttig wanneer u weet dat uw advertenties een grotere impact hebben op bepaalde dagen van de week of bepaalde tijdstippen van de dag.

Uw pizzatent heeft bijvoorbeeld gemerkt dat u meer pizza's verkoopt tijdens het weekend. U merkt ook dat u meer verkoopt in de namiddag en avond (voor lunch en diner), maar in de ochtend is de verkoop zwak.

Dayparting gebruiken om uw verkoop te stimuleren

1. Richt uw inspanningen op het moment waarop mensen kijken. Start met een campagne "Eén topping gratis" tijdens de piekperiodes voor lunch, diner en het weekend. U weet dat mensen tijdens de lunch en het diner zin hebben in pizza, dus biedt u een promotie aan op het moment waarop u weet dat mensen kijken om te zorgen dat ze bij u bestellen.

2. Zorg voor meer verkeer tijdens rustige periodes. Op weekdagen zijn de meeste plaatsen in uw eethuis leeg. Start een campagne met "$5 pizza's op weekdagen!" tijdens lunch en diner van maandag–donderdag. Bied een promotie aan om nieuwe klanten tijdens de week aan te trekken op momenten waarvan u weet dat pizza populair is.

3.Begin met iets nieuws: een ontbijt. Tijdens de lunch en het diner is het druk genoeg, maar voor het ontbijt kunt u wel meer klanten gebruiken. Begin met een campagne "Gratis koffie bij uw ontbijt!" Zo haalt u voordeel uit uw verkeer van de namiddag en avond om uw klanten te laten weten dat u ook ontbijt aanbiedt.