De duur van een advertentie plannen ('flighting')

Ga direct naar

Wat is 'flighting'?

'Flighting' is een term uit de reclamewereld en verwijst naar de planning van uw campagne. Wanneer u een 'flight' plant voor uw advertentie, geeft u op wanneer u uw advertenties wilt vertonen. U stelt uw eerste advertentieflight op als u uw campagne lanceert.

Meestal volstaat één advertentiegroep en planning. In dit geval volstaat de planning die u instelt op campagneniveau.

De flight van uw advertentiegroep

Het kan nuttig zijn om flighting te gebruiken voor een advertentie wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• U hebt meer dan één advertentiegroep in uw campagne
  • U hebt een reeks advertenties die u wilt vertonen gedurende een specifieke periode

Hoe stel ik de flight van mijn advertenties in?

1. Klik in Campagnesop de campagnenaam en dan op de naam van de advertentiegroep. Dit brengt u naar het advertentiegroepsniveau van uw campagne.

2. Klik in de rechterzijbalk op Advertentiegroep bewerken.

3. Klik op Aangepaste planning opstellen.

4. Stel de datums voor de flight van uw advertenties in:

Net zoals bij de planning van uw campagne staan de datums standaard op "Onmiddellijk" en "Geen einddatum". Als u een toekomstige startdatum of een definitieve einddatum in gedachten hebt, klikt u op het overeenkomende veld om uw afgebakende periode te selecteren.

5. (Optioneel) Pas start- en einddatum aan.

6. Verzeker u ervan dat u de wijzigingen opslaat door op Gereed te klikken en vervolgens op Campagne bijwerken.

Kan ik meer dan één ad flight toevoegen?

Ja. U kunt extra flights toevoegen op de pagina Campagne bewerken of Advertentiegroep bewerken.

1. Ga naar Campagne bewerken of Advertentiegroep bewerken.

2. Beweeg uw muis over de geplande flight. Klik om te bewerken wanneer het pictogram met het potlood verschijnt.

3. Klik op de + -knop om een extra flight toe te voegen.

4. Geef uw begin- en einddatum op (zoals toen u uw eerste flight opstelde).

Zorg ervoor dat u opslaat en klik op Campagne bijwerken.

Hoe bewerk ik de flight van een advertentie?

Inactieve flights

Als uw geplande flight nog niet begonnen is, kunt u de flight bewerken op de pagina Campagne bewerken of op de pagina Advertentiegroep bewerken.

1. Ga naar Campagne bewerken of Advertentiegroep bewerken.

2. Beweeg uw muis over de geplande flight. Klik om te bewerken wanneer het pictogram met het potlood verschijnt.

3. Klik op de startdatum, einddatum of tijd om te bewerken.

4. Zorg ervoor dat u opslaat en klik op Campagne bijwerken.

Actieve flights

Als uw geplande flight al gestart is, kunt u alleen uw einddatum wijzigen. Volg dezelfde stappen als hierboven om uw flight te bewerken.

Hoe verwijder of beëindig ik een flight?

Inactieve flights

Inactieve flights kunnen worden verwijderd op de pagina Campagne bewerken of Advertentiegroep bewerken.

1. Ga naar Campagne bewerken of Advertentiegroep bewerken.

2. Beweeg uw muis over de geplande flight. Klik om te bewerken wanneer het pictogram met het potlood verschijnt.

3. Klik op de knop X om te verwijderen.

4. Zorg ervoor dat u opslaat en klik op Campagne bijwerken.

Actieve flights

Als uw flight al gestart is, kunt u met bovenstaande instructies uw flight voltooien. Ter informatie, we zullen de totale looptijd van uw ad flight documenteren als een voltooide ad flight.