Conversies aan uw campagne attribueren

Definieer een conversiedoelgroep zodat wij weten wanneer een bezoeker de door u gewenste handeling heeft voltooid. Toeschrijven is nodig om te kunnen vaststellen of deze conversies het gevolg zijn geweest van uw advertenties.

Attributie is geen exacte wetenschap en er zijn diverse concurrerende theorieën over wat de beste methode is om te bepalen wat een realistisch attributiemodel is. Wij raden u aan zelf ook enig onderzoek te doen om het voor u meest geschikte attributiemodel te vinden.

Attributie voor AdRoll aanpassen

De attributie kan worden aangepast bij Instellingen > Attributie-instellingen. U kunt het conversieperiode en attributiepercentage aanpassen.

Conversievenster

Uw conversieperiode is het aantal dagen waarbinnen uw bezoeker nog kan reageren op uw advertentie zodanig dat de conversie toegeschreven kan worden aan uw campagne. De standaardinstelling voor de conversieperiode is 7 dagen. U kunt deze waarde op elk moment veranderen door naar InstellingenAttributie-instellingen te gaan.

Houd rekening met uw verkoopcyclus op het moment dat u uw conversieperiode instelt.

Attributiepercentage

Uw attributiepercentage geeft aan welk deel van de toewijsbare conversies daadwerkelijk aan uw campagne kunnen worden toegeschreven.

• Als u 100% van de conversies toeschrijft worden alle toewijsbare conversies die in uw conversievenster verschijnen aan uw campagne toegeschreven.
  • Als u n 50% van de conversies toeschrijft wordt slechts de helft van alle bij te dragen conversies die in uw conversieperiode verschenen meegeteld.

Met het attributiepercentage kunt u toegewezen conversies aanpassen op basis van het vermoedelijke effect. Bijvoorbeeld als u meer dan één actief marketingkanaal heeft.

Attributie voor view-through-conversies

Een van de eenvoudigste manieren om het succes van uw online campagnes te meten, is door het aantal doorklikconversies te volgen.

Weergaveconversies zijn wat lastiger omdat er geen meetbare handeling is die aantoont dat uw bezoeker reageert op uw advertentie. Uit studies blijkt dat slechts 16% van de mensen klikken en slechts de helft daarvan (8%) is goed voor 85% van alle klikken op display-advertenties.

Door weergaveconversies te meten kan de waarde worden bepaald van campagnes die merkbewustzijn verhogen.In een onderzoek onder de 93% van marketeers die weergaveconversies wel toeschrijven schrijven de meeste ongeveer 25% van VTC's en 100% van CTC's toe binnen 30 dagen.

Toeschrijven op meerdere apparaten

Het is essentieel dat u rekening houdt met het gebruik op meerdere apparaten tegelijk om de impact van advertentiecampagnes die op zowel desktops als mobiele apparaten lopen te begrijpen. Op deze manier kunnen wij conversies volgen die uw doelgroep maakt op verschillende typen apparaten. U vindt meer informatie over de manier waarop we deze gegevens gebruiken voor cross-device attributie in onzeservicevoorwaarden en privacyverklaring.