PayPal-conversies

Als u PayPal Standard gebruikt voor betalingen moet uw bezoeker uw website verlaten om de transactie af te ronden. Daardoor wordt het meten van conversies iets lastiger.

Om te zorgen dat u de conversies juist meet, moet u zorgen dat PayPal uw gebruiker omleidt naar een orderbevestiging of bedankpagina nadat de transactie is voltooid. U stelt dit in wanneer u uw PayPal-knop instelt. U stelt dit in wanneer u uw PayPal-knop instelt.

Conversietracking met PayPal opzetten

1. Log in op uw PayPal-account.

2. Ga naar Tools.

3. Klik op PayPal-knoppen.
  4. Alle reeds eerder gemaakte knoppen verschijnen hier. Als u een bestaande knop wilt bewerken, klik dan op Action naast de naam van de knop die u wilt bewerken. In het andere geval klikt u op Create new button.

5. De optie om gebruikers terug te leiden naar een pagina op uw website vindt u in Stap 3: Geavanceerde toepassingen aanpassen (optioneel). Klik om dit gedeelte te openen.

6. Vink het vakje aan naast "Breng klanten naar deze URL als ze klaar zijn met de checkout" en voeg de URL toe van de pagina met uw orderbevestiging of bedankbericht. Controleer of de ingevoerde URL juist is - anders zien uw gebruikers een 404 error-pagina.

Opmerking: u kunt een aangepaste pagina instellen indien uw bezoeker annuleert.

7. Klik op Wijzigingen opslaan om te bevestigen (of Knop maken, als het een nieuwe is).

8. Stel een conversiedoelgroep op die gelinkt is aan de URL van uw conversiepagina.