Doelgroep gebaseerd op een URL

Als uw doelgroep gebaseerd is op een URL worden bezoekers ingedeeld volgens de pagina's of producten die ze bekijken. Doelgroepen op basis van een URL zijn het gemakkelijkst om op te zetten. U hoeft alleen maar uw AdRoll-pixel te plaatsen. Er zijn geen verdere wijzigingen aan uw website nodig om dit type doelgroep op te zetten.

Een doelgroep op basis van een URL maken

1. Meld u aan bij uw AdRoll-dashboard en ga naar het tabblad Doelgroep.

2. Klik op Nieuwe doelgroep en zorg dat de Doelgroep op URL bezocht is ingesteld.

3. U kunt een Nieuwe doelgroep maken als u de doelgroep met één URL wilt definiëren of een Nieuwe samengestelde doelgroepals u meerdere URL's wilt gebruiken.

Speciale URL-tekens

Er worden twee speciale tekens gebruikt in URL-doelgroepen: * en ?. Deze tekens worden "jokers" genoemd en zijn variabelen die de plaats aangeven van één teken of een tekenreeks.

Hoe groter uw doelgroep, hoe meer we erin kunnen optimaliseren. Tenzij uw website elke dag duizenden bezoekers heeft, raden we niet aan om een individuele URL te gebruiken om uw doelgroep te definiëren. Gebruik in plaats daarvan speciale tekens om u te helpen om algemenere regels op basis van URL's te definiëren.

Lees meer over speciale tekens.

URL-patronen

Een URL-patroon is een unieke reeks letters en tekens die in de URL's van uw websitepagina's staan. Gebruik uw URL-patronen wanneer u uw doelgroep op basis van een URL opzet.

Voorbeeld

URL: www.adroll.com/category/section/page/

• Als u een segment maakt met het URL-patroon */categorie/sectie/pagina/ zal uw segment alle verkeer registreren dat naar die specifieke pagina gaat.
  • Als u een segment maakt met het URL-patroon */categorie/*
    zal uw segment alle verkeer registreren naar een pagina die de constituent "/categorie/" bevat.