Doelgroep gebaseerd op een URL

Als uw doelgroep gebaseerd is op een URL worden bezoekers ingedeeld volgens de pagina's of producten die ze bekijken.

Een doelgroep op basis van een URL maken

1. Ga naar het tabblad Doelgroep.

2. Klik op Nieuwe doelgroep en stel Doelgroeptype in op URL bezocht.

3. U kunt een Nieuwe doelgroep maken als u de doelgroep met één URL wilt definiëren of een Nieuwe samengestelde doelgroepals u meerdere URL's wilt instellen.

Speciale URL-tekens

Er worden twee speciale tekens gebruikt in URL-doelgroepen: * en ?. Deze tekens worden "jokers" genoemd en zijn variabelen die de plaats aangeven van één teken of een tekenreeks.

Hoe groter uw doelgroep, hoe meer we erin kunnen optimaliseren. Tenzij uw website elke dag duizenden bezoekers heeft, raden we niet aan om een individuele URL te gebruiken om uw doelgroep te definiëren. Gebruik in plaats daarvan speciale tekens om u te helpen om algemenere regels op basis van URL's te definiëren.

Het #-teken kan niet worden gebruikt als u een doelgroep aanmaakt op basis van een URL. U kunt ? gebruiken ter vervanging.

Lees meer over speciale tekens.

URL-patronen

Een URL-patroon is een unieke reeks letters en tekens die in de URL's van uw websitepagina's staan. Gebruik uw URL-patronen wanneer u uw doelgroep op basis van een URL opzet.

Voorbeeld

URL: www.adroll.com/category/section/page/

• Als u een doelgroep maakt met het URL-patroon */categorie/sectie/pagina/, zal uw doelgroep alle verkeer registreren dat naar die specifieke pagina gaat.
  • Als u een doelgroep maakt met het URL-patroon: */categorie/*
    zal uw doelgroep alle verkeer registreren naar een pagina die de constituent "/categorie/" bevat.

Een doelgroep uitsluiten

Als u een doelgroep uitsluit van een campagne, betekent dit dat we geen advertenties weergeven aan mensen in die doelgroep. Om een bestaande doelgroep uit te sluiten:

1. Ga naar uw tabblad Doelgroep.
  2. Klik op de doelgroep die u wilt uitsluiten.
  3. Ga naar Campagnes met doelgroep en verschuif de schakelaar Doel van Targeten naar Uitsluiten.