Advertentiegroepen gebruiken

Het doel van Advertentiegroepen bestaat erin de advertenties binnen uw campagne te organiseren en strategisch door te verwijzen naar specifieke doelgroepen.

Advertentiegroepen maakt het mogelijk voor u om relevante advertenties te groeperen en aan een specifiek segment te leveren. Als u een seizoenspromotie hebt lopen die een nieuw product in de kijker zet, dan kunt u advertentieafbeeldingen die dit product bevatten aanbieden aan de betreffende doelgroep.Bijvoorbeeld aan bezoekers die http://jouwsite.nl/winter_jassen bezochtenkunnen advertenties getoond worden die zich in de Advertentiegroep 'Jassen' bevinden. Door relevante advertenties aan een geïnteresseerde doelgroep te tonen, kunt u uw doorklikratio (CTR) verhogen en meer conversies krijgen.

Advertentiegroepen opzetten

1. Klik in de tabel Campagnes op uw campagne en klik vervolgens op de knop Campagne bewerken in de rechter navigatiebalk.
  2. In het gedeelte Campagne-instellingen klikt u op Geavanceerde opties.
  3. Klik op de knop Nieuwe advertentiegroep toevoegen .

Voor elke Advertentiegroep kan u de prestatie zien en meten. Op uw dashboard zal een verslag staan van zowel de kosten als de conversiegegevens op Advertentiegroep niveau, dit zorgt ervoor dat u nieuwe banners kan testen en kopiëren die uw retargeting campagne verfijnen. Het gebruik van Advertentiegroepen is zodoende erg geschikt voor A/B-testen.