Advertentiegroepen

Het doel van Advertentiegroepen bestaat erin de advertenties binnen uw campagne te organiseren en strategisch door te verwijzen naar specifieke doelgroepen.

Advertentiegroepen maken het mogelijk voor u om relevante advertenties te groeperen en aan een specifieke doelgroep te leveren. Als u een seizoenspromotie hebt lopen die een nieuw product in de kijker zet, dan kunt u advertentieafbeeldingen die dit product bevatten aanbieden aan de betreffende doelgroep.Bijvoorbeeld aan bezoekers die http://jouwsite.nl/winter_jassen bezochten, kunnen advertenties getoond worden die zich binnen de advertentiegroep "Jassen" bevinden. Door relevante advertenties aan een geïnteresseerde doelgroep te tonen, kunt u uw doorklikpercentage (CTR) verhogen en meer conversies krijgen.

Advertentiegroepen maken

1. Klik in de tabel Campagnes op uw campagne en klik vervolgens op de knop Campagne bewerken in de rechter navigatiebalk.
  2. In het gedeelte Campagne-instellingen klikt u op Geavanceerde opties.
  3. Klik op de knop Nieuwe advertentiegroep toevoegen.

Voor elke Advertentiegroep kunt u de prestatie zien en meten. U krijgt een rapport van zowel de kosten als de conversiegegevens op Advertentiegroepniveau. Zo kunt u nieuwe banners testen en kopiëren, en uw campagne verfijnen. Het gebruik van Advertentiegroepen is zodoende erg geschikt voor A/B-testen.

Advertentiegroepen kopiëren

Wanneer u een advertentiegroep hebt gemaakt, kunt u hem kopiëren door uw campagne te bewerken.

1. Ga naar het tabblad Advertentiecampagnes in het navigatiemenu links.
  2. Klik op de campagne die u wilt bewerken in de tabel Campagnes.
  3. Klik op Bewerken
  4. Klik in de Campagne-instellingen op Geavanceerde opties.
  5. Beweeg de cursor over de bestaande advertentiegroepnaam.
  6. Klik op het pictogram Kopiëren dat verschijnt.