Budget en kosten

Om een campagne te voeren met AdRoll moet u een gemiddeld dagbudget instellen. Op basis van uw dagbudget weet AdRoll hoeveel u gemiddeld per dag aan alle advertentie-impressies wilt besteden. Kosten geeft weer hoeveel van uw budget we gebruiken voor veilingen, voor het kopen van uw advertentie-impressies om uw doelpubliek te bereiken. Om uw campagne correct te optimaliseren moet u echter een minimum dagbudget van € 10 toestaan en  kunt u een minimale dagelijkse uitgave van € 5 besteden, afhankelijk van de instelling van uw campagne. Het is mogelijk dat er dagen zijn dat niet uw volledige budget wordt besteed.

Uitgaven worden door de volgende factoren beïnvloed:

• Het aantal gebruikers dat u target (de omvang van uw bezoekerssegment): het targeten van lange gebruikerslijsten verhoogt uw advertentiebereik en helpt u in contact te komen met meer potentiële klanten.
  • De verscheidenheid aan advertentieformaten: door meerdere advertenties in uw webcampagnes te uploaden, bent u verzekerd van de beste plaats in de kanalen. AdRoll adviseert om minimaal drie verschillende advertentieformaten te gebruiken (300×250, 728×90 en 160×600 zijn het populairst).

• Het bedrag dat u biedt voor elke advertentieplaatsing: AdRoll heeft algoritmes die iedere gebruiker evalueren op basis van zijn intentieniveau, de beschikbare kanalen en seizoensfactoren.

Denk eraan, wanneer u uw dagbudget instelt, stelt u een gemiddelde in. Dat betekent dat we ons best doen om de kosten zo dicht mogelijk bij het ingestelde dagbudget te houden om uw optimalisatiedoelstelling te bereiken. Het is echter mogelijk dat er op bepaalde dagen betere mogelijkheden zijn dan op andere om betere resultaten te krijgen. Op die dagen kunnen we tot 20% meer dan uw ingestelde dagbudget uitgeven.

Als uw dagbudget bijvoorbeeld € 10 is en we zien een piek in uw verkeer op donderdag, dan is het mogelijk dat we op die dag tot € 12 besteden. We doen dit om uw budget zo effectief en efficiënt mogelijk te besteden. Door de fluctuatie van het dagbudget biedt u ons de mogelijkheid om flexibel te zijn en mogelijkheden te benutten op het moment dat ze zich voordoen. U hoeft zich echter geen zorgen te maken dat we te veel gaan uitgeven. Hoewel uw dagbudget en de bestede kosten per dag kunnen verschillen, zullen uw totale kosten niet hoger zijn dan het ingestelde dagbudget x 30,4 (het gemiddelde aantal dagen per maand). Als uw budget de hele maand lang hetzelfde blijft, wordt u nooit meer dan uw ingestelde dagbudget maal het gemiddelde aantal dagen per maand in rekening gebracht. Als u uw budget verandert als de maand nog niet afgelopen is, wordt uw maximumbudget van 30,4 dagen opnieuw gestart.