Retargeting op Safari

Standaard weren alle Safari-browsers (op desktops, iPhones en iPads) cookies van derden. Daarnaast zijn cookies die door externe advertentiediensten zoals AdRoll worden geplaatst na 24 uur niet meer toegankelijk in Safari-browsers vanaf versie 11. Om deze Safari-bezoekers te bereiken moet u AdRoll Retargeting op Safari activeren:

1. Ga naar Instellingen > Integraties.

2. Selecteer het selectievakje om retargeting uit te voeren bij Safari-gebruikers.

3. Sla op.

Hoe werkt het?

Gebruikers die geen AdRoll-cookie hebben, zien een eenmalige banner waarop ze kunnen lezen dat ze cookies van derden via AdRoll moeten accepteren om advertenties op maat te kunnen zien. Uw bezoekers kunnen accepteren door op de banner te klikken of naar een andere pagina op uw website te gaan.

Als u eenmaal de retargeting van Safari-gebruikers hebt geaccepteerd en ingeschakeld wordt uw AdRoll Pixel automatisch bijgewerkt zodat hij de banner en de bijbehorende functies implementeert.

Voor gebruikers van Safari 10 en oudere versies plaatsen we een AdRoll-cookie nadat ze op een pagina hebben geklikt. Vanaf dat moment gedraagt de cookie zich zoals alle andere cookies in uw retargetingdoelgroep en valt de cookie in campagnes op basis van de segmenten waartoe uw gebruiker behoort.

Voor gebruikers van Safari 11 en nieuwere versies maken we een tracking-id voor die browser die niet op cookies gebaseerd is. Om die id te maken roepen we een ar1d.net-URL meerdere keren aan. Uw bezoekers zien dit niet en er wordt geen extra content weergegeven in de browser. In sommige trackingtools kan dit weergegeven worden als bron van verkeer.

Ondersteunde talen

Er wordt een logisch systeem gevolgd om de landinstellingen van de browser te detecteren en de banner en de afmeldingspagina in de bijbehorende taal weer te geven. AdRoll ondersteunt onder andere Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. Engels is de standaardtaal voor talen die niet worden ondersteund.

Rapportage

U kunt geen onderverdeling maken naar type browser in uw campagnerapportages. We raden u aan om de toename van de impressies, CTR's, CPC's en CPA te bekijken na 2 tot 4 weken. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u bovendien 'browser' toevoegen als secundaire dimensie om de resultaten van Safari afzonderlijk te bekijken.

Het domein ar1d.net in Google Analytics

Het domein dat u ziet, ar1d.net, wordt gebruikt in het kader van een trackingprocedure die met de laatste versie van Safari 11 van Apple werkt. Hiermee kunt u gebruikers die Safari gebruiken tracken en targeten met advertenties.

Om ervoor te zorgen dat dit domein niet terug te vinden is in Google Analytics, kunt u het domein ar1d.net blacklisten in Google Analytics of andere analysetools. Als u dit domein blacklist, kunt u het verwijderen als verwijzend domein in Google Analytics en zal het geen invloed hebben op uw AdRoll-configuratie.

Om een domein te blacklisten:

1. Meld u aan bij uw Google Analytics-account.

2. Klik op Beheerder.

3. In de kolom Account gebruikt u de vervolgkeuzelijst om de Analytics-account te selecteren die de eigenschap bevat waarmee u wilt werken.

4. In de kolom Eigenschap gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een eigenschap te selecteren.

5. Klik op TrackinginfoLijst met verwijzingsuitsluitingen.

6. Klik op +Verwijzingsuitsluiting toevoegen om een domein toe te voegen.

7. Vul de domeinnaam in.

8. Maken.