Retargeting op Safari

Ga direct naar:

Hoe retarget ik gebruikers op Safari?

Setting up retargeting on Safari is easy! To activate this feature, go to Settings > Integrations. Select the checkbox to retarget Safari users and click Save.

Waarom zou ik deze functie gebruiken?

Standaard weigeren alle Safari-browsers (op desktop, iPhone en iPad) cookies van derden. Dat betekent dat we geen retargeting kunnen uitvoeren bij die gebruikers. Dankzij AdRoll voor retargeting van Safari-gebruikers kunnen we de AdRoll-cookie zo plaatsen, dat u die gebruikers kunt bereiken zonder retargetingcampagnes.

De retargeting van Safari-gebruikers helpt u om de schaal en het bereik van uw retargetingcampagnes uit te breiden doordat u cookies kunt plaatsen in Safari-browsers.

Hoe werkt Retargeting in Safari?

Gebruikers die geen AdRoll-cookie hebben, zien een eenmalige banner waarop ze kunnen lezen dat ze cookies van derden via AdRoll moeten accepteren om advertenties op maat te kunnen zien. Als de gebruiker op 'Accepteren en sluiten' klikt of naar een andere pagina op de website klikt, geeft hij of zij impliciet de toestemming om de AdRoll-cookie te plaatsen. De gebruiker ziet de banner niet meer als hij of zij door uw website navigeert of wanneer hij of zij terugkeert.

Moet ik extra programmering of ontwikkeling uitvoeren?

Nee, als u eenmaal de retargeting van Safari-gebruikers hebt geaccepteerd en ingeschakeld, wordt uw AdRoll-pixel automatisch bijgewerkt zodat hij de banner en de bijbehorende functies implementeert.

*Momenteel niet compatibel met de ipixel.

Hoe ziet de banner eruit?

De banner is een licht doorzichtig vak met zwarte tekst die aan de onderkant van de pagina zweeft, zodat content er onderdoor kan scrollen. U kunt via de integratiepagina ook een andere optie selecteren, waarbij witte tekst op een zwarte achtergrond wordt weergegeven.

Wat gebeurt er als gebruikers hun cookies wissen?

Dan zal die gebruiker niet langer over de cookie van AdRoll beschikken en krijgt hij opnieuw de banner te zien waarin toestemming wordt gevraagd om de cookie te plaatsen.

Is de banner in verschillende talen vertaald?

Ja, er wordt een logisch systeem gevolgd om de landinstellingen van de browser te detecteren en de banner en de afmeldingspagina in de bijbehorende taal weer te geven. AdRoll ondersteunt de volgende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Japans. Engels is de standaardtaal voor talen die niet worden ondersteund.

Moet ik nieuwe campagnes maken? Welke campagnes worden beïnvloed?

Nee, door deze oplossing kunnen we gewoon een AdRoll-cookie bij deze gebruikers plaatsen. Daar is de cookie net zoals alle andere cookies in uw retargetingdoelgroep en werkt hij voor campagnes die gebaseerd zijn op de segmenten waartoe die gebruiker behoort.

Zullen we meldingen over de doeltreffendheid hiervan kunnen bekijken per browser of besturingssysteem (OS)?

U zult geen meldingen kunnen bekijken per OS (d.i. Apple of Android) of browser (d.i. Chrome, Firefox...) in uw dashboard want, de meldingen worden niet onderverdeeld per apparaattype. We raden u aan om de toename van de impressies, CTR's, CPC's en CPA te bekijken na 2 à 4 weken. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u bovendien "browser" toevoegen als secundaire dimensie om de resultaten van Safari afzonderlijk te bekijken.