Retargeting op Safari

Standaard weren Safari browsers (op desktops, iPhones en iPads) alle cookies van derden. Dat houdt in dat wij deze bezoekers niet kunnen retargeten. Met ons kunt u Safari-gebruikers toch bereiken.

Om retargeting op Safari te activeren:

1. Ga naar Instellingen > Integraties.

2. Vink de checkbox aan om bezoekers met Safari te retargeten en klik op Opslaan.

Hoe werkt het?

Gebruikers die geen AdRoll-cookie hebben zien een eenmalige banner waarop ze kunnen lezen dat ze cookies van derden via AdRoll moeten accepteren om advertenties op maat te kunnen zien. Uw bezoekers kunnen accepteren door op de banner te klikken of naar een andere pagina op uw website te gaan.

Als u eenmaal de retargeting van Safari-gebruikers hebt geaccepteerd en ingeschakeld wordt uw AdRoll Pixel automatisch bijgewerkt zodat hij de banner en de bijbehorende functies implementeert.

Met deze oplossing kunnen wij een AdRoll cookie op die gebruikers plaatsen. Vanaf dat moment is de cookie net als alle andere cookies in uw retargetingdoelgroep en werkt hij voor campagnes die gebaseerd zijn op de segmenten waartoe die gebruiker behoort.

Ondersteunde talen

Er wordt een logisch systeem gevolgd om de landinstellingen van de browser te detecteren en de banner en de afmeldingspagina in de bijbehorende taal weer te geven. AdRoll ondersteunt de volgende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Japans. Engels is de standaardtaal voor talen die niet worden ondersteund.

Rapportage

U kunt geen onderverdeling maken naar type browser in uw campagnerapportages. We raden u aan om de toename van de impressies, CTR's, CPC's en CPA te bekijken na 2 tot 4 weken. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u bovendien 'browser' toevoegen als secundaire dimensie om de resultaten van Safari afzonderlijk te bekijken.