Safari

Standaard ondersteunt geen enkele Safari-browser (desktop, iPhone en iPad) tracking van cookies van derden. Daarnaast zijn cookies die door externe advertentiediensten zoals AdRoll worden geplaatst na 24 uur niet meer toegankelijk in Safari-browsers vanaf versie 11. Om deze bezoekers te bereiken moet u AdRoll op Safari activeren:

1. Ga naar Instellingen > Integraties.

2. Selecteer het selectievakje om retargeting uit te voeren bij Safari-gebruikers.

3. Sla op.

Hoe werkt het

Gebruikers die geen AdRoll-cookie hebben, zien een eenmalige banner waarop ze kunnen lezen dat ze cookies van derden via AdRoll moeten accepteren om advertenties op maat te kunnen zien. Uw bezoekers kunnen accepteren door op de banner te klikken of naar een andere pagina op uw website te gaan.

Als u AdRoll eenmaal hebt ingeschakeld op Safari, wordt uw AdRoll-pixel automatisch bijgewerkt zodat hij deze banner weergeeft.

Voor Safari 10 en eerdere versies plaatsen we een cookie nadat iemand op uw pagina heeft geklikt. Daarna werkt de cookie net zoals alle andere cookies in uw AdRoll Convert-doelgroep.

Voor Safari 11 en nieuwere versies maken we een tracking-id die niet op cookies gebaseerd is. Uw bezoekers zien dit niet en het wordt niet weergegeven in de browser. In sommige trackingtools kan dit weergegeven worden als bron van verkeer.

Ondersteunde talen

Er wordt een logisch systeem gevolgd om de landinstellingen van de browser te detecteren en de banner en de afmeldingspagina in de bijbehorende taal weer te geven. AdRoll ondersteunt onder andere Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. Engels is de standaardtaal voor talen die niet worden ondersteund.

Rapportage

U kunt geen onderverdeling maken naar type browser in uw campagnerapportages. We raden u aan om de toename van de impressies, CTR's, CPC's en CPA te bekijken na 2 tot 4 weken. Als u Google Analytics gebruikt, kunt u bovendien 'browser' toevoegen als secundaire dimensie om de resultaten van Safari afzonderlijk te bekijken.