Instellen van geavanceerde opties voor conversies meten

Er gelden algemene instructies om de inkomsten die voor elke verkoop zijn geregistreerd op een dynamische manier door te geven. Werkt u met een specifiek e-commerceplatform? Ga dan na of het platform in onze lijst met Platformintegraties staat.

Voordat u begint

Als u de inkomstenwaarden dynamisch wilt doorgeven, moet u zorgen dat u geen conversiewaarde opgeeft wanneer u uw conversiedoelgroep maakt. Als u eerder al een conversiewaarde had opgegeven, moet u uw conversiedoelgroep bewerken.

Basisconversietracking

Met de AdRoll-pixel en het dashboard van AdRoll is het makkelijk om basisconversietracking op te zetten aan de hand van regels op basis van de URL. Elke keer dat een bezoeker op een pagina terechtkomt die voor de afronding van de gewenste actie staat zoals http://www.voorbeeld.com/danku, kan een conversiegebeurtenis worden gerealiseerd en kan deze worden toegewezen aan uw advertentie.

Als u meer gedetailleerd inzicht wilt in de attributie moet u onze JavaScript-code voor Geavanceerde opties voor conversietracking toevoegen aan uw conversiepagina('s). Dankzij deze code zal onze AdRoll-pixel ook extra variabelen doorgeven, zoals orderwaarde of ID.

Om de geavanceerde opties voor conversietracking te implementeren moet u het volgende weten:

• Hoe u toegang krijgt tot de HTML van uw conversiepagina.
  • Namen van de variabelen voor de informatie die u wilt tracken.

Conversie-inkomsten

We hebben een specifieke conversievariabele geïmplementeerd voor orderhoeveelheden die door uw AdRoll Pixel worden herkend. Als er een waarde toegekend wordt aan deze variabele, zal deze zichtbaar worden in uw AdRoll dashboard.

In de HTML van uw succespagina moet u extra JavaScript toevoegen onder uw AdRoll-pixel.Dit script zal uw pixel opdragen om de variabele te herkennen waarmee het orderbedrag wordt gelogd dat aan de conversie is toegewezen.

De inkomstenvariabelenaam (X) is uniek voor elke website en elk e-commerceplatform. Zorg er dus voor dat u naar de juiste documentatie voor uw platform verwijst.

Als u wilt controleren of u de juiste inkomstenvariabele hebt gebruikt, voer dan een testtransactie uit. Controleer vervolgens de HTML van uw conversiepagina. De inkomstenwaarde (X) moet vervangen zijn door het werkelijke orderbedrag dat is geregistreerd.

Aangepaste valuta

AdRoll geeft uw inkomstenwaarden standaard op in USD. Als u wilt dat uw omzetwaarden in een aangepaste munteenheid worden gerapporteerd, moet u "USD" vervangen door door de drielettercode waarmee uw gewenste munteenheid wordt weergegeven in het script.

Extra punten om rekening mee te houden:

• We kunnen uw dashboard momenteel configureren voor rapportage in US-dollar (USD), euro (EUR), pond sterling (GBP), Australische dollar (AUD) en Japanse yen (JPY).
  • Als u een andere munteenheid opgeeft voor de geavanceerde opties voor het meten van conversies dan de eenheid die in uw dashboard is ingesteld, worden de gemeten inkomsten geconverteerd in de munteenheid ingesteld in uw dashboard, op basis van de wisselkoers van die dag.
  • Als er geen valutacode is opgegeven, is de rapportage standaard in USD.

Bijkomende aangepaste waarden

Configureer een JavaScript-object met de naam adroll_custom_data waarin aangepaste variabelen en waarden zitten.

U kunt doorgaan met het opgeven van andere informatie die u wilt registreren, zolang u de overeenkomstige variabele naam kent. Volg gewoon deze indeling:

adroll_custom_data = {"ORDER_ID": W, "USER_ID": Z, "custom_name": A, "custom_name" : B}

Waarbij "custom_name" uw naam is voor de gegevens die u wilt registreren en en B worden vervangen door de overeenkomstige variabelenaam.

Omzet en variabele waarde

Als u wilt dat AdRoll beide types gegevens doorgeeft, kunt u beide variabelen, voor inkomsten en voor aangepaste waardes, tegelijkertijd instellen. Stel hiervoor achtereenvolgens de variabelen adroll_conversion_valueadroll_currency en adroll_custom_data in in javascript.