De prestaties van uw campagne met conversies meten (conversies tracken)

Wat is een conversie?

Een conversie is kort gezegd een succes. Om te bepalen wat een conversie is voor u, moet u zich de volgende vraag stellen:

Wat wil ik bereiken met mijn campagne?

Misschien wilt u uw bezoekers overhalen om iets te kopen. Misschien wilt u dat bezoekers een formulier invullen, zich registreren of een whitepaper downloaden. Wat het ook is, als u een concrete actie wilt stimuleren met uw campagne, moet u een conversiesegment maken om ons te laten weten wat uw conversiedoelstelling is. Met die informatie kunnen we u laten weten hoe effectief uw campagne is.

Hoe weet u of iemand converteert?

If you’ve placed your AdRoll Pixel correctly it should be firing on every page of your website. Your AdRoll Pixel is key to being able to track any activity on your website, including conversions, so double check that it is.

We’ll know when someone has converted based on how you define your conversion segment. There are several ways to define a conversion, using the following segment options:

Track conversions in three steps:

1. Ga naar het tabblad Doelgroep in uw dashboard.

1. Klik op "Conversies meten" in de rechter zijbalk.

3. Maak een vast, URL- of evenement- conversiesegment.

Vaste conversie

“If someone lands on this page, they completed the action I want.”  If you define your conversion as a fixed segment, we will count a conversion any time someone lands on a page you’ve tied to your conversion segment.

Daartoe moet u code toevoegen aan elke pagina die u aan uw vaste segment wilt koppelen. Omdat u de HTML handmatig moet aanpassen voor elke specifieke pagina die u eraan wilt verbinden, raden we deze optie aan als slechts één pagina op uw website een conversie voorstelt.

Click here to learn how to set up fixed segments.

Conversie-URL

"Als iemand op deze URL terechtkomt, heeft hij/zij de handeling uitgevoerd die ik wil." Als u uw conversie als URL-segment definieert, tellen we een conversie telkens als iemand op een pagina terechtkomt waarvan de URL overeenstemt met de regel die u hebt opgesteld.

Dit type conversiesegment werkt als er een unieke URL op uw website aanwezig is waarop bezoekers kunnen terechtkomen nadat ze uw gewenste actie hebben voltooid. Bijvoorbeeld: een orderbevestiging of een bedankingspagina die verschijnt na een aankoop.

Klik hier voor meer informatie over URL-segmenten.

Conversiegebeurtenis

"Als iemand op deze knop klikt, heeft hij/zij de handeling uitgevoerd die ik wil." Als u uw conversie definieert als een klikhandeling (op een knop) tellen we een conversie telkens als iemand op een knop op uw website klikt. We bevelen deze mogelijkheid aan indien de knop niet leidt naar een pagina die alleen kan worden geopend nadat de handeling die u wenst is uitgevoerd.

Klik hier voor meer informatie over evenementsegmenten.