Conversies tracken

Bepaal wat een conversie voor u betekent: misschien is het de afronding van een aankoop, het verzenden van een formulier of het downloaden van inhoud. U moet ook een conversiedoelgroep configureren om te weten wat uw investering in advertenties waard is.

Weet wanneer uw bezoeker overgaat tot een conversie

Plaats uw AdRoll-pixel zo dat deze op elke pagina van uw website wordt geactiveerd. Uw AdRoll-pixel is onmisbaar om de activiteiten op uw website, inclusief conversies, te registreren.

We weten wanneer iemand is geconverteerd op basis van de manier waarop u uw conversiedoelgroep definieert.Er zijn verschillende manieren om een conversie te definiëren.

• Vast
  • URL
  • Evenement

Volg gewoon de instructies voor een bepaald type doelgroep om een conversiedoelgroep te maken. Schakel het selectievakje Dit is een conversiedoelgroep in.

Vaste doelgroep

Als u uw conversie als een vaste doelgroep instelt, tellen we steeds een conversie als een bezoeker op de opgegeven pagina('s) belandt.

U moet hiervoor een code toevoegen aan elke pagina die u aan uw vaste doelgroep wilt koppelen. Omdat u de broncode op elke pagina handmatig moet aanpassen, raden we deze optie alleen aan als u slechts één pagina met een conversie hebt.

Ontdek hoe u een vaste doelgroep kunt instellen.

Doelgroep gebaseerd op een URL

Als u uw conversie als een URL definieert, tellen we conversies op basis van bezoekers die op de opgegeven URL komen.

Dit werkt als er een unieke URL is die door bezoekers kan worden bezocht nadat ze een conversie hebben uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een bevestigingspagina die na een bestelling wordt weergegeven.

Leer hoe u een doelgroep op basis van een URL kunt instellen.

Doelgroep gebaseerd op evenement

Als u uw conversie als actie-handeling instelt tellen we als conversie een bezoeker die een bepaalde actie uitvoert, zoals klikken op een bepaalde knop. We bevelen deze mogelijkheid aan indien de knop niet leidt naar een pagina die alleen kan worden geopend nadat een gewenste handeling is uitgevoerd.

Leer hoe u een doelgroep op basis van een gebeurtenis kunt instellen.