Een websitecampagne opstellen op Facebook

In dit artikel nemen we door hoe u uw websitecampagne op Facebook kunt opzetten.

Use-cases

Websitecampagnes leiden tot klikken naar uw website of tot conversies. Toepassingen voor dit soort sterk getargete advertenties zijn onder andere:

• Als u bezoekers target die specifieke producten hebben gezocht op uw website, stijgt de kans dat die bezoekers klanten worden.

• Consumenten targeten die onlangs een product of dienst van u hebben gekocht, om uw meest recente aanbiedingen te promoten.

Facebook-advertenties combineren de kracht van retargeting met sociale mogelijkheden zoals vind-ik-leuks, delen en reacties om ook organisch verkeer te verhogen.

Hoe zet ik een websiteretargetingcampagne op Facebook of Instagram op?

Dit hebt u nodig om campagnes met dynamische productadvertenties te maken:

Stappen om uw Facebook- of Instagramcampagne op te zetten

1. Een campagne voor Klikken naar website opzetten
  2. Bepaal uw advertentiegroep
  3. Advertenties aan uw advertentiegroep toevoegen
  4. Bepaal uw budget en plan uw advertenties
  5. Koppel uw Facebook-account
  6. Lancering

Een campagne voor Klikken naar website opzetten

1. Meld u aan bij AdRoll en klik op Nieuwe campagne maken aan de rechterzijde

2. Klik op Aan de slag in een Facebook -campagne.

3. Geef uw retargetingcampagne op Facebook / Instagram een naam.

Wat zijn geavanceerde opties?

Indien nodig opent u de Geavanceerde opties om aanvullende advertentiegroepen in uw campagne op te zetten. Met advertentiegroepen kunt u een budget voorbehouden om verschillende advertentiesets voor elk van uw doelgroepsegmenten te vertonen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u een speciale promotie organiseert voor een subset van uw websitedoelgroep. Hier vindt u meer informatie over advertentiegroepen.

Bepaal uw advertentiegroep

Uw advertentiegroep wordt gedefinieerd door:

1. Doelgroepsegmenten targeten: als u pas begint, raden we u aan om "Alle bezoekers" te targeten. U kunt ook leren hoe u gedetailleerder doelgroepsegmenten maakt om in uw campagne te targeten via de link.

2. Geotargeting: zoek een locatie om te targeten of uit te sluiten uit uw campagne.

3. (Optioneel) Uw conversiesegment uitsluiten:als u geen bezoekers wilt targeten die al geconverteerd zijn tot klanten, is het nuttig om uw conversiesegment uit te sluiten. Klik op de link voor meer informatie over conversiesegmenten.

Advertenties aan uw advertentiegroep toevoegen

In deze stap koppelt u uw doelgroep aan de advertenties die u aan die doelgroep wilt vertonen.

1. Als u al afbeeldingen beschikbaar hebt, klikt u op de knop Bestaande kiezen en selecteert u uw afbeelding.

2. Als u een nieuwe afbeelding moet uploaden, klikt u op Bladeren of sleept u uw afbeelding naar het grote blauwe vak.

OPMERKING: de afbeeldingen van advertenties moeten 600x315, 600x600, 1200x628 of 1200x1200 pixels bevatten en minder dan 20% tekst (controleer of uw advertentie aan deze vereisten voldoet). De grootte van het bestand moet minder dan 8 MB zijn.

3. Vul de vereiste tekstvelden voor uw advertentie in. We raden u ten sterkste aan om alle velden te gebruiken en om een knop te gebruiken die aanzet tot actie. Bekijk een voorbeeld van uw advertentie zoals die zal verschijnen in de verschillende plaatsingen. Gebruik daarvoor de pijltjes in de tool voor voorbeeldweergave van de advertentie.

Bepaal uw budget en plan uw advertenties

1. Budgetten kunnen op wekelijkse of dagelijkse basis worden ingesteld. Hier vindt u meer tips voor het bepalen van uw campagnebudget.

2. Bepaal vervolgens of u wilt dat AdRoll de biedstrategie van uw campagne optimaliseert, dan wel of u zelf wilt kiezen uit onze drie aangeboden opties: Conversies stimuleren, Klikken stimuleren of Impressies stimuleren. Wij geven u graag meer informatie over biedstrategieën.

3. Bepaal een begin- en einddatum voor uw campagne. Standaard starten we onmiddellijk met de campagne en gaan we ermee door zonder einddatum. Als u echter specifieke datums wilt instellen voor de uitvoering van uw campagne, klikt u op de datumkiezer en selecteert u het moment waarop uw campagne van start gaat.

Uw Facebook-pagina aan uw AdRoll-account koppelen

Om op Facebook te kunnen adverteren, moet u uw Facebook-account aan uw AdRoll-account koppelen. Dat hoeft u slechts één keer te doen. Door ons verzoek om te koppelen te accepteren, geeft u ons toestemming om advertenties te vertonen in uw naam en om rapporten op te stellen betreffende de prestaties. Verder niks.

U vindt hier meer informatie over het koppelen van uw Facebook-pagina

Start uw campagne

1. Voeg uw betaalmethode toe als u dat nog niet hebt gedaan.

betaalmethode

• Om een creditcard toe te voegen, klikt u gewoon op Creditcard en vult u de gegevens van uw creditcard in. Uw creditcard verschijnt dan als betaalmethode.
        • Om met PayPal te kunnen betalen, moet u uw PayPal-account aan AdRoll koppelen.

2. Controleer de details van uw campagne en klik op Starten! Uw campagne wordt binnen één werkdag gecontroleerd.

Gefeliciteerd! Dat is alles!