Een websitecampagne opstellen op Facebook

In dit artikel nemen we door hoe u uw websitecampagne op Facebook kunt opzetten.

Use-cases

Websitecampagnes leiden tot klikken naar uw website of tot conversies. Toepassingen voor dit soort sterk getargete advertenties zijn onder andere:

• Als u bezoekers target die specifieke producten hebben gezocht op uw website, stijgt de kans dat die bezoekers klanten worden.

• Consumenten targeten die onlangs een product of dienst van u hebben gekocht, om uw meest recente aanbiedingen te promoten.

Facebook-advertenties combineren de kracht van retargeting met sociale mogelijkheden zoals vind-ik-leuks, delen en reacties om ook organisch verkeer te verhogen.

Hoe zet ik een websiteretargetingcampagne op Facebook of Instagram op?

Dit hebt u nodig om campagnes met dynamische productadvertenties te maken:

Stappen om uw Facebook- of Instagramcampagne op te zetten

1. Een campagne voor Klikken naar website opzetten
  2. Bepaal uw advertentiegroep
  3. Advertenties aan uw advertentiegroep toevoegen
  4. Set your budget and schedule your ads
  5. Koppel uw Facebook-account
  6. Lancering

Een campagne voor Klikken naar website opzetten

1. Meld u aan bij AdRoll en klik op Nieuwe campagne maken aan de rechterzijde

2. Klik op Aan de slag in een Facebook -campagne.

3. Geef uw retargetingcampagne op Facebook / Instagram een naam.

Wat zijn geavanceerde opties?

If needed, open Advanced Options to create additional AdGroups on your campaign. AdGroups allow you to set aside budget to serve different sets of ads for each of your audience segments. This may come in handy if you’re running a special promotions for a subset of your website audience, for example. Learn more about AdGroups.

Bepaal uw advertentiegroep

Your AdGroup is defined by:

1. Doelgroepsegmenten targeten: als u pas begint, raden we u aan om "Alle bezoekers" te targeten. U kunt ook leren hoe u gedetailleerder doelgroepsegmenten maakt om in uw campagne te targeten via de link.

2. Geotargeting: zoek een locatie om te targeten of uit te sluiten uit uw campagne.

3. (Optional) Excluding your conversion segment: if you do not want to target visitors that have converted into customers, it makes sense to exclude your conversion segment. Click on the link to learn more about conversion segments.

Advertenties aan uw advertentiegroep toevoegen

In deze stap koppelt u uw doelgroep aan de advertenties die u aan die doelgroep wilt vertonen.

1. If you have images already, simply click Choose Existing button and select your image.

2. If you need to upload a new image, click Browse or drag your image into the large blue box.

NOTE:  Ad images must be 600x315, 600x600, 1200x628, or 1200x1200 pixels and must have less than 20% text (check to see if your ad qualifies). The size of the file must be less than 8MB.

3. Vul de vereiste tekstvelden voor uw advertentie in. We raden u ten sterkste aan om alle velden te gebruiken en om een knop te gebruiken die aanzet tot actie. Bekijk een voorbeeld van uw advertentie zoals die zal verschijnen in de verschillende plaatsingen. Gebruik daarvoor de pijltjes in de tool voor voorbeeldweergave van de advertentie.

Bepaal uw budget en plan uw advertenties

1. Budgetten kunnen op wekelijkse of dagelijkse basis worden ingesteld. Hier vindt u meer tips voor het bepalen van uw campagnebudget.

2. Bepaal vervolgens of u wilt dat AdRoll de biedstrategie van uw campagne optimaliseert, dan wel of u zelf wilt kiezen uit onze drie aangeboden opties: Conversies stimuleren, Klikken stimuleren of Impressies stimuleren. Wij geven u graag meer informatie over biedstrategieën.

3. Bepaal een begin- en einddatum voor uw campagne. Standaard starten we onmiddellijk met de campagne en gaan we ermee door zonder einddatum. Als u echter specifieke datums wilt instellen voor de uitvoering van uw campagne, klikt u op de datumkiezer en selecteert u het moment waarop uw campagne van start gaat.

Uw Facebook-pagina aan uw AdRoll-account koppelen

Om op Facebook te kunnen adverteren, moet u uw Facebook-account aan uw AdRoll-account koppelen. Dat hoeft u slechts één keer te doen. Door ons verzoek om te koppelen te accepteren, geeft u ons toestemming om advertenties te vertonen in uw naam en om rapporten op te stellen betreffende de prestaties. Verder niks.

Learn how to connect your Facebook page here

Start uw campagne

1. If you haven't already, add your payment method.

betaalmethode

• Om een creditcard toe te voegen, klikt u gewoon op Creditcard en vult u de gegevens van uw creditcard in. Uw creditcard verschijnt dan als betaalmethode.
        • Om met PayPal te kunnen betalen, moet u uw PayPal-account aan AdRoll koppelen.

2. Controleer de details van uw campagne en klik op Starten! Uw campagne wordt binnen één werkdag gecontroleerd.

Gefeliciteerd! Dat is alles!