Een websitecampagne opstellen op Facebook

Websitecampagnes leiden tot klikken naar uw website en helpen uiteindelijk conversies te stimuleren. Gebruik dit soort sterk getargete advertentie-eenheden om het volgende te doen:

• Bezoekers targeten die specifieke producten hebben gezocht op uw website, waardoor de kans stijgt dat die bezoekers klanten worden.

• Consumenten targeten die onlangs een product of dienst van u hebben gekocht, om uw meest recente aanbiedingen promoten.

Facebook-advertenties combineren de kracht van AdRoll met sociale mogelijkheden zoals vind-ik-leuks, delen en reacties om ook organisch verkeer te verhogen.

Voordat u begint

Dit hebt u nodig om campagnes met dynamische productadvertenties te maken:

Maak uw campagne

1. Ga naar het tabblad Advertentiecampagne in het navigatiemenu links.

2. Klik op Campagne maken.

3. Kies Sociaal .

4. Geef uw campagne een naam.

5. Kies onder Campagnetypes voor Retargeting.

6. Kies onder Doelstelling campagne voor Mensen naar uw website sturen.

7. Selecteer uw Biedstrategie.

8. Open de Geavanceerde opties om aanvullende advertentiegroepen in uw campagne op te zetten. Met advertentiegroepen kunt u verschillende advertentiesets aan elk van uw doelgroepen tonen. Hier vindt u meer informatie over advertentiegroepen.

9. Bepaal uw Doelgroep  en advertentiegroepen.

1. Als dit uw eerste campagne is, raden we u aan Alle bezoekers te targeten. U kunt ook leren hoe u gedetailleerder doelgroepen target in uw campagne.

2. Geotargeting: zoek een locatie om te targeten of uit te sluiten uit uw campagne

3. (Optioneel) Uw conversiedoelgroep uitsluiten: om te voorkomen dat advertenties worden weergegeven aan mensen die al zijn geconverteerd, sluit u uw conversiedoelgroep uit. Meer informatie over uw conversiedoelgroep.

10. Voeg uw Advertenties toe.

1. Als er al advertenties in AdRoll staan, klikt u op Bestaande kiezen.

2. Klik op Maken om de interne opbouwfunctie voor advertenties te openen.

3. Klik op Uploaden om een afbeelding van uw computer te uploaden.

Opmerking: de afbeeldingen van advertenties moeten 600x315, 600x600, 1200x628 of 1200x1200 pixels bevatten en minder dan 20% tekst (controleer of uw advertentie aan deze vereisten voldoet). De grootte van het bestand moet minder dan 8 MB zijn.

4. Vul de vereiste tekstvelden voor uw advertentie in. We raden u ten sterkste aan om alle velden te gebruiken en om een knop te gebruiken die aanzet tot actie. Bekijk een voorbeeld van uw advertentie zoals die zal verschijnen in de verschillende plaatsingen. Gebruik daarvoor de pijltjes in de tool voor voorbeeldweergave van de advertentie.

Opmerking: advertenties op sociale media verschijnen met het woord 'gesponsord'. De advertenties zijn interactief, en de reacties worden gemeten met behulp van permalinks. Bekijk de advertentie als post om reacties te bekijken.

Uw advertentie-permalink vinden:

1. Ga naar het tabblad Advertentiecampagnes in het navigatiemenu links.
      2. Ga naar het gedeelte Campagnes
      3. Ga naar het gedeelte Campagnes en klik op Kolommen
      4. Klik op Kolommen aanpassen in het vervolgkeuzemenu.
      5. Klik op de optie Advertentie-permalink  bij Attribute.
      6. Klik op Klaar.
  11. Stel uw Budget en planning in.

1. Budgetten kunnen op wekelijkse of dagelijkse basis worden ingesteld. Ontvang meer Budgettips.

2. Uw budget wordt toegepast op campagneniveau.

3. Bepaal een begin- en einddatum voor uw campagne. Standaard starten we onmiddellijk met de campagne en gaan we ermee door zonder einddatum. Als u echter specifieke datums wilt instellen voor de uitvoering van uw campagne, klikt u op de datumkiezer en selecteert u het moment waarop uw campagne van start gaat.

12. Als dit uw eerste campagne is, moet u uw Betaalmethode toevoegen.

• Om een creditcard toe te voegen, klikt u gewoon op Creditcard en vult u de gegevens van uw creditcard in. Uw creditcard verschijnt dan als betaalmethode.

• Om met PayPal te kunnen betalen, moet u uw PayPal-account aan AdRoll koppelen.

13. Controleer de details van uw campagne en klik op Starten! Uw campagne wordt binnen één werkdag gecontroleerd.

Bekijk ons artikel Advertenties op social media voor meer informatie over adverteren op sociale media.