Doelgroep gebaseerd op evenement

Doelgroepen op basis van een evenement zijn gebaseerd op klikgebeurtenissen en niet op pagina's. Om dit type doelgroep te maken, moet u een stukje code toevoegen aan het kenmerk onClick van uw JavaScript-knop. Dit type doelgroep is ook nuttig om gebeurtenissen zoals het indienen van een formulier te tracken.

Gebruiken voor:

• JavaScript-knoppen
  • Conversies tracken die op een afzonderlijke website moeten worden voltooid  (vaak gebruikt om een gebeurtenis te bevorderen)

Maak een doelgroep gebaseerd op een evenement aan

1. Log in bij uw AdRoll-dashboard.

2. Ga naar uw tabblad Doelgroep.

3. Klik op Nieuwe doelgroep.

4. Bij Type doelgroep selecteert u URL bezocht.
  5. Vul de naam van uw doelgroep in en klik op ID kopiëren naar klembord. Hiermee krijgt u een uniek ID dat u gebruikt als de plaatsbewaarder van de URL-regel voor deze doelgroep.

6. Typ een plus-teken (+) in het veld voor het URL-patroon en plak het gekopieerde ID daarin.
  7. Geef aan of dit een conversiedoelgroep is.

8. Vul de gewenste duur in: het aantal dagen dat iemand actief deel uitmaakt van de doelgroep.

9. Sla op.

Bereid het script voor

Hieronder staat het script, genaamd een gebeurtenispixel, dat u nodig zult hebben om aan uw gebeurtenisdoelgroep te verbinden. Update de gebeurtenispixel door het voorbeeld-ID tussen aanhalingstekens ("25c14f39") te vervangen door het unieke ID dat we voor u hebben gegenereerd.

Activeer de gebeurtenispixel

De eventpixel zou getriggerd moeten worden door de onClick-functie van de knop op de pagina('s) waar het event zich voordoet. Als optie plaatsen veel van onze adverteerders het script in een extern JavaScript-bestand dat opgeroepen wordt tijdens het klikken.

De best practice zal hier afhangen van de bestaande structuur van de website. Raadpleeg uw technisch team.

Alle klikken meetellen

Doelgroepen gebaseerd op een evenement worden getriggerd wanneer de bezoeker op de knop klikt, of de actie nu geslaagd is of niet. Als een gebruiker bijvoorbeeld probeert om een niet volledig ingevuld formulier met verplichte velden te verzenden, wordt dat meegeteld als klik, zelfs als een foutmelding wordt geretourneerd.