Uw doelgroep indelen in segmenten

Wat is een doelgroepsegment (bezoekerssegment)?

We zetten uw eerste doelsegment voor u klaar: Bezoekers aan ongesegmenteerde pagina's. U hebt de mogelijkheid om bijkomende doelsegmenten te maken om uw websitebezoekers verder te groeperen op basis van hun interactie met uw bedrijf. Hoe u uw websitebezoekers indeelt, kiest u zelf, maar segmenten zijn bedoeld om uw bezoekers beter te betrekken op basis van ofwel hun interesse ofwel hun intentie (om te converteren).

Interesses

Als u een categorie creëert op basis van de specifieke interesse die iemand op uw website heeft getoond, kan dat nuttig zijn om te zorgen dat uw boodschap is afgestemd op de doelgroep die het meest open staat voor wat u te zeggen hebt.

Stel dat u een bloemenwinkel hebt en u verkoopt bloemstukken, ballonnen en geschenkmanden. Er is een nieuwe set geschenkmanden geleverd en u wilt deze productcategorie promoten. In plaats van uw advertenties voor geschenkmanden te vertonen aan iedereen die uw website bezoekt, kunt u ze ook vertonen aan mensen waarvan u al weet dat ze interesse hebben in geschenkmanden. Door een segment te maken, kunt u een advertentiegroep maken waarmee uw advertenties voor geschenkmanden specifiek worden vertoond aan de mensen die de pagina's over geschenkmanden op uw website hebben bezocht.

Koopintentie

Als u een categorie maakt op basis van het intentieniveau van een bezoeker kunt u bepalen welke bezoekers gewoon wat rondkijken en welke bezoekers echt geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt.

For online stores (e-commerce), a cart segment is a great example of a segment that represents really high-intent visitors—they made it all the way to your cart page and all they need is a little nudge to make that purchase.

Voor wie niet met een winkelruimte werkt, zijn er andere manieren om gedrag te herkennen dat op een koopintentie wijst (bijvoorbeeld het aantal pagina's dat iemand bezocht heeft op uw website). Iemand die alleen uw startpagina heeft bekeken, zal minder geneigd zijn om te converteren dan iemand die de tijd neemt om meer dan één pagina te lezen.

Hoe maak ik doelgroepsegmenten?

Er zijn verschillende manieren om interesse of koopintentie te bepalen. U kunt dit doen door een segment te maken op basis van:

• URL
  • Een vaste pagina
  • Een evenement
  • Het aantal pagina's dat werd bekeken
  • Het aantal getoonde impressies
  • E-maillijsten

URL-segmenten

Zoals de naam het al zegt, bepalen URL-segmenten uw doelgroep op basis van de URL van de pagina's die uw doelgroep bezoekt. Als u een segment maakt op basis van de URL van een specifieke pagina bevat dit segment iedereen die deze pagina bekijkt.

U kunt echter ook een segment bepalen op basis van een gedeelte van een URL. Zo registreert u bezoekers die op een willekeurige URL van uw website terechtkomen die dat URL-patroon bevat. Dat is veruit de meest flexibele segmenteringstrategie en kan bovendien worden gebruikt voor zowel doelgroep- als conversiesegmenten.

Learn more about how to set up URL segments.

Vaste segmenten

Als een bepaalde pagina op uw website iets heel specifieks voorstelt kan het nuttig zijn om die te koppelen aan een specifiek segment. Uw conversiepagina is daar een goed voorbeeld van. Als u een vast segment maakt, zal het verkeer naar die pagina altijd worden geregistreerd in het specifieke segment dat u daarvoor heb gekozen ongeacht uw andere segmenten of wijzigingen aan uw website.

Learn more about how to set up fixed segments.

Event segmenten

Soms is het nuttig om een doelgroep te bepalen op basis van een evenement dat ontstond, niet op basis van de bekeken pagina's. Als dat evenement gepaard is gegaan met een wijziging van de URL, kunt u dit segment aanmaken aan de hand van URL-segmentering.

Als het evenement echter is ontstaan door het klikken op een knop (en niet leidt tot een wijziging van de URL), kan dat evenementsegment u helpen om iedereen die de knop gebruikt (erop klikt) te registreren. Een goed voorbeeld van een handig gebruik van dit type segment is de registratie van bezoekers die een formulier op uw website hebben verzonden.

Learn more about event segments.

Segmenten voor bekeken pagina's

Met dit segment, dat alleen voor het web kan worden gebruikt, kunt u uw doelgroep indelen op basis van een cijfer dat het minimum aantal pagina's aangeeft die een bezoeker heeft bekeken op uw website. Hoewel dit zeker niet de enige indicatie is van de koopintentie van de bezoeker is een goede vuistregel: hoe meer pagina's iemand bekijkt, hoe meer interesse men heeft in wat u aanbiedt.

Dit type segment werkt het best voor detailhandelwebsites, waar bezoekers meestal een aantal productpagina's bekijken wanneer ze winkelen.

Impressions segments

This web-only segment allows you to organize your audience based on a minimum number of impressions served. Consider this segment if you're a B2B business where sales cycles are typically extended over a longer period of time and want to utilize sequential messaging.

Een goed voorbeeld van een goede manier om dit segment te gebruiken, is de weergave van een nieuwe reeks advertentiematerialen na een minimum aantal impressies, om te vermijden dat uw advertenties mensen gaan vervelen.

E-maillijsten

CRM data onboarding allows you to leverage email lists in your campaigns. If you conduct part of your business off your website, want to re-engage old customers, have a seasonal offering, or simply need to build on your existing campaign audience, CRM is a helpful supplement to your other segment types.

Learn more about CRM data onboarding.