Uw doelgroep definiëren

Maak nieuwe doelgroepen waarop u zich kunt richten, afhankelijk van de manier waarop bezoekers uw website gebruiken. U bepaalt zelf hoe u uw websitebezoekers indeelt. Dit helpt u om uw bezoekers beter aan te spreken op basis van hun interesse of hun intentie (om te converteren).

Interesses

Maak een doelgroep op basis van de interesse die iemand toont, zodat u berichten naar de gedefinieerde doelgroep kunt sturen.

Koopintentie

Maak een doelgroep op basis van het intentieniveau van een bezoeker, zodat u kunt vaststellen welke bezoekers het meest tot een conversie zijn genegen.

Een nieuwe doelgroep maken

U kunt doelgroepen definiëren op basis van:

• URL's
  • Een vaste pagina
  • Een evenement
  • Het aantal bezochte pagina's
  • Het aantal getoonde impressies
  • CRM-lijsten

Doelgroep gebaseerd op een URL

Doelgroepen op basis van URL's definiëren uw doelgroep op basis van een URL die ze bezoeken.

U kunt ook een doelgroep definiëren op basis van een deel van een URL. Zo registreert u bezoekers die op een willekeurige URL van uw website terechtkomen die dat URL-patroon bevat.

Leer meer over het instellen van doelgroepen op basis van een URL.

Vaste doelgroep

Als er een pagina op uw website staat die iets specifieks, zoals de afronding van een conversie, vertegenwoordigt, kunt u een doelgroep op basis van deze pagina definiëren.

Leer meer over het instellen van vaste doelgroepen.

Doelgroep gebaseerd op evenement

U kunt een doelgroep definiëren op basis van een gebeurtenis die wordt getriggerd, zoals het klikken op een knop. Als de gebeurtenis vergezeld gaat van een wijziging in de URL, kunt u dit definiëren door middel van een doelgroep op basis van een URL. Als de gebeurtenis niet tot een wijziging in de URL leidt, registreert een doelgroep op basis van een gebeurtenis bezoekers die deze actie uitvoeren.

Meer informatie over doelgroepen op basis van gebeurtenissen.

Doelgroep op basis van bekeken pagina's

Met deze doelgroep, die alleen voor het web kan worden gebruikt, kunt u uw doelgroep indelen op basis van een minimum aantal pagina's dat op uw website is bekeken. Hoewel dit zeker niet de enige indicatie is van de koopintentie van de bezoeker is een goede vuistregel: hoe meer pagina's iemand bekijkt, hoe meer interesse men heeft in wat u aanbiedt.

Doelgroep op basis van impressies

Met deze doelgroep, die alleen voor het web kan worden gebruikt, kunt u uw doelgroep indelen op basis van een minimum aantal getoonde impressies. Overweeg deze optie als u een B2B-bedrijf bent waar de verkoopcycli meestal langere tijd duren en u sequentiële berichten wilt gebruiken.

CRM-doelgroep

U kunt met CRM Data Onboarding uw voordeel halen uit uw e-maillijsten in uw campagnes. CRM is effectief als u een deel van uw bedrijf buiten uw website regelt of als u oude klanten opnieuw wilt aanspreken, als u een seizoensaanbod hebt of als u uw bestaande campagnedoelgroep wilt inzetten.

Leer meer over data-onboarding voor klantrelatiebeheer.