Voordelen van dynamische CPM-prijsstelling

Het tariefmodel op basis van CPM (kosten per duizend impressies) is een vast tariefmodel dat werkt ongeacht of de inventaris gekocht is via uitwisselingen of rechtstreeks van de uitgevers. Als een advertentieleverancier een inventaris eenmaal gekocht heeft, kan hij deze op verschillende manieren doorverkopen aan adverteerders.

Vaak voorkomende prijsvormingmodellen

CPM (Kosten per duizend impressies):

De adverteerder betaalt de verkoper een transparant tarief op basis van de werkelijke CPM-kosten van de inventaris. De verkoper maakt zijn marge door het toepassen van een vast percentage van de inventaris die hij gekocht heeft.

CPC (Kosten per klik):

De adverteerder betaalt de verkoper elke keer wanneer een gebruiker op een advertentie klikt. De verkoper verdient aan het verschil tussen de kosten van het verwerven van de inventaris en de kosten per klik die de adverteerder betaalt.

CPA (Kosten per acquisitie):

De adverteerder betaalt de leverancier telkens als een advertentie ertoe leidt dat de bezoeker een transactie voltooit. Als iemand een transactie voltooit binnen een bepaalde tijd na het zien van de advertentie of erop geklikt heeft, kan de leverancier de conversie toewijzen aan de advertentiecampagne.

Wij gebruiken een dynamisch CPM-model omdat het retargetingplatform het best aansluit bij de belangen van onze adverteerders (u). Dit verzekert een grotere transparantie, flexibiliteit en controle over uw campagne.

Transparantie

Dynamische CPM-prijsstelling leidt tot meer transparantie, waardoor wij beter in staat zijn u in uw specifieke doelstellingen te ondersteunen.

Met dynamische CPM-prijsstelling kunnen we ons focussen op wat de klanten willen en de campagnes aanpassen aan hun specifieke wensen. Tegelijkertijd is er transparantie over welke inventaris gebruikt werd om de beste resultaten te behalen.

Flexibiliteit

Er zijn uiteenlopende soorten campagnes, en zelfs één enkele adverteerder kan voor verschillende programma's verschillende doelen hebben. Een tariefplan mag niet bepalend zijn voor de campagnedoelen.

Met dynamische CPM krijgt u de flexibiliteit om alle doelgroepen op een gepaste manier te targeten, voor alle soorten campagnes. Het dynamisch CPM-prijsmodel biedt adverteerders de kans om verschillende campagnes te voeren om een bredere doelgroep te bereiken. Het wordt aangepast wanneer deze campagnes in de loop der tijd worden geoptimaliseerd, om zo een hele reeks advertentiedoelen te behalen.

__

Wat uw prijsmodel ook is, uw doel is om het rendement te optimaliseren, maar de  manier waarop u dat meet, kan verschillen volgens het type en de doelstelling van uw campagne.

Wees voorzichtig dat u geen aanpassingen doorvoert die tot lagere prestaties zouden kunnen leiden, bijvoorbeeld door de frequency caps aan te passen, een seizoensgebonden campagne te tonen of uitgevers uit te sluiten. Als het retargetingplatform enkel beloond wordt voor kliks en conversies, dan heeft het geen zin om deze campagnes toe te staan of om verslag uit te brengen over het succes ervan.

Door prijzen rond dynamische CPM (hetzelfde model dat we gebruiken bij het aankopen van inventaris) te structureren, kunnen we ons focussen op het behalen van onze campagnedoelen.