Toegankelijkheid voor kleurenblinden

Er bestaan een aantal gratis browserapps die kunnen helpen met kleuraanpassingen. We hebben mogelijkheden beschreven voor de drie meest populaire browsers: Chrome, Firefox en Safari. AdRoll heeft geen banden met deze apps.

Chrome: Color Enhancer

1. Klik op 'Kleurenoptimalisatie' en plak de link hierboven. Dit is een link waarmee u direct naar de app in de Chrome Store gaat. Open de link in uw Chrome-browser.

2. Selecteer Toev. aan Chrome.

3. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Extensie toevoegen.

4. Kleurverbetering kan worden aangepast via het pictogram dat in de rechterbovenhoek van uw browser verschijnt.

Firefox: Colorblind Design

1. Klik op Design voor kleurenblinden of kopieer en plak de link hierboven. Dit is een link waarmee u direct naar de downloadpagina van de app gaat. Open de URL in uw Firefox-browser.

2. Klik op Toevoegen aan Firefox.

3. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Nu installeren

4. Wanneer de installatie voltooid is, ziet u een bericht ter bevestiging hiervan.

5. Om de kleureninstellingen van uw browser aan te passen, gaat u naar Tools > Web Developer > Responsive Design View.

Safari (Mac): ingebouwd

Als u Safari op uw Mac gebruikt, beschikt u over ingebouwde toegankelijkheidstools om uw kleurencontrast aan te passen.

1. Open Systeemvoorkeuren.

2. Klik op Toegankelijkheid.

3. In het gedeelte Vision vindt u een aantal weergaveopties waaruit u kunt kiezen. Als u een van deze opties selecteert, wordt uw scherm aangepast zodat het gemakkelijk is om de gekozen gedeeltes te bekijken.