Integratie van AdRoll en Campaign Monitor

Ga direct naar:

Via onze Campaign Monitor-integratie kunt u uw e-maillijsten van Campaign Monitor direct via uw account synchroniseren met uw AdRoll-dashboard. Na toepassing van onze procedure CRM Data Onboarding helpt deze integratie u om uw lijsten gemakkelijk om te zetten in een doelsegment dat u kunt targeten.

Let op, elk van uw lijsten moeten minstens 100 unieke e-mailadressen van gebruikers bevatten, anders wordt het CRM-segment niet goed ingevuld voor het internet.

Hoe maak ik CRM-segmenten voor Campaign Monitor?

De integratie van Campaign Monitor en AdRoll activeren

1. Ga naar Instellingen > Integraties.

2. Zoek de optie Campaign Monitor en klik op Segmenten van Campaign Monitor synchroniseren

3. Vink het vakje naast E-mailadressen van Campaign Monitor synchroniseren met AdRoll aan. Er verschijnt een veld om uw API-sleutel van Campaign Monitor en uw Client-ID in te voeren.

4. De instructies voor de beveiliging van uw API-sleutel en client-ID verschillen volgens uw type account: bedrijf of agentschap.

Instructies voor bedrijven

Als u een bedrijfsaccount hebt, ziet uw navigatiebalk er zo uit:

1. In de rechterbovenhoek van uw Campaign Monitor-dashboard klikt u op de naam van uw bedrijf.

2. In het vervolgkeuzemenu selecteert u Account beheren.

3. Selecteer API-sleutels.

4. Klik op API-sleutel tonen.

5. Kopieer uw Client-ID. Keer vervolgens terug naar Integraties op uw AdRoll-dashboard en plak het in het overeenkomstige veld. Herhaal dit voor de API-sleutel.

Instructies voor agentschappen

Als u meerdere klanten hebt, ziet u de versie van het Campaign Monitor-dashboard voor agentschappen:

1. Klanten.

2. Zoek in uw lijst met klanten het bedrijf dat u integreert. Bijvoorbeeld: stel dat u AdRoll integreert. Klik op de naam van uw klant.

3. In het profiel van uw klant staat een tweede navigatiebalk onder de kop. Helemaal rechts ziet u Klantinstellingenstaan.

4. Klik op Bewerken naast de naam van uw bedrijf. In ons voorbeeld is dat AdRoll.

5. Klik op API-gegevens van klant tonen.

Kopieer uw Client-ID. Keer vervolgens terug naar Integraties op uw AdRoll-dashboard en plak het in het overeenkomstige veld. Herhaal dit voor de API-sleutel.

Lijsten selecteren na de integratiestappen

Eenmaal terug op uw dashboard zijn er maar twee meer stappen nodig om uw e-maillijsten om te zetten in segmenten die kunnen worden getarget.

1. Klik op Lijsten selecteren om aan te geven welke lijsten (of alle lijsten) u wilt importeren als CRM-segment.

2. Opslaan

Elke geselecteerde zal als afzonderlijk segment worden ingevuld op het tabblad Doelgroep van uw AdRoll-dashboard.

Best practices voor CRM-segmenten van Campaign Monitor

Wilt u graag weten hoe u uw lijsten met Campaign Monitor kunt maken en beheren, klik dan hier. Hieronder vindt u tips en dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u uw lijsten voorbereidt voor CRM Data Onboarding.

• Uw lijsten moeten minimaal 100 e-mails bevatten.
  • Gebruik zoveel mogelijk persoonlijke e-mailadressen, want het percentage overeenstemmingen is dan hoger.
  • Zorg dat uw e-maildatabase actueel is—het kan nuttig zijn om het e-mailadres van gebruikers te verifiëren tijdens hun registratie, zodat u zeker weet dat zij een actief e-mailadres doorgeven.
  • Overweeg om CRM-segmenten te combineren met andere types segmenten voor nog betere resultaten. Denk eraan: hoe groter de doelgroep van uw campagne, hoe groter de optimalisatie die wij kunnen uitvoeren.

Wanneer is mijn CRM-segment van Campaign Monitor klaar voor gebruik in mijn campagne?

Het is mogelijk dat uw CRM-segment van Campaign Monitor niet onmiddellijk op uw dashboard verschijnt. We starten binnen 6 uur met de overeenstemmingsprocedure voor nieuwe lijsten. Indien nieuwe e-mails worden toegevoegd nadat de procedure is gestart, kan het maximaal 2 weken duren voordat ze overeengestemd zijn.

Nadat uw e-maillijst verschijnt, begint de overeenstemming van cookies. Geef uw Campaign Monitor-segment(en) maximaal zeven dagen de tijd voor een overeenstemming van cookies voor zowel web en Facebook voordat u ze volledig activeert in uw campagne.

Alle Campaign Monitor-segmenten krijgen automatisch een naam met campaign-monitor in de naam.

Lees verder voor meer informatie over wat u mag verwachten van uw Campaign Monitor-segment(en).

• Zodra de integratie voltooid is, halen we om de 6 dagen nieuwe e-mails uit Campaign Monitor. Zo blijft uw CRM-segment van Campaign Monitor up-to-date terwijl u met uw lijsten werkt.
 Zodra de e-mails opgehaald zijn, duurt het overeenstemmingsproces maximaal 7 dagen.
  • Voor adverteerders uit de V.S. kan CRM zowel op het internet als op Facebook worden gelanceerd. We bevelen aan om waar mogelijk e-mailadressen uit de V.S. te gebruiken. Het percentage overeenstemmingen zal altijd veel groter zijn.
  • Buiten de V.S. zijn de resultaten van CRM-segmenten in internetcampagnes beperkt. We werken aan de uitbreiding van deze functie, maar ondertussen raden we adverteerders van buiten de V.S. aan om CRM-retargeting op Facebook te gebruiken.
  • CRM-segmenten kunnen niet worden bewerkt nadat ze werden gemaakt.
  • De overeenstemming van cookies op Facebook neemt minder dan een dag in beslag.
  • De procedure voor overeenstemming van cookies kan maximaal zeven dagen duren, afhankelijk van de grootte van uw e-maillijst. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw CRM-campagne.

Hoeveel e-mails stemmen overeen met cookies?

Wanneer uw segmenten op uw tabblad Doelgroep verschijnen, tonen we het aantal e-mails die oorspronkelijk werden geüpload via de Campaign Monitor-integratie.

Om te bekijken hoeveel e-mails overeenstemmen voor web of Facebook klikt u op de naam van uw Campaign Monitor-segment op het tabblad Doelgroep.

• Totaal aantal webbezoekers: totaal aantal actieve cookies die overeenstemmen voor web.
  • Nieuwe webbezoekers: cookies die overeenstemmen binnen de opgegeven afgebakende periode.
  • Totaal aantal Facebook-bezoekers: totaal aantal actieve cookies die overeenstemmen voor Facebook.