Integratie van AdRoll en Campaign Monitor

Ga direct naar:

Through our Campaign Monitor integration, you can sync your Campaign Monitor email lists directly from your account to your AdRoll dashboard. Matched through our CRM data onboarding process, this integration helps you easily convert your lists into a targetable audience segment.

Let op, elk van uw lijsten moeten minstens 100 unieke e-mailadressen van gebruikers bevatten, anders wordt het CRM-segment niet goed ingevuld voor het internet.

Hoe maak ik CRM-segmenten voor Campaign Monitor?

De integratie van Campaign Monitor en AdRoll activeren

1. Navigate to Settings > Integrations.

2. Zoek de optie Campaign Monitor en klik op Segmenten van Campaign Monitor synchroniseren

3. Vink het vakje naast E-mailadressen van Campaign Monitor synchroniseren met AdRoll aan. Er verschijnt een veld om uw API-sleutel van Campaign Monitor en uw Client-ID in te voeren.

4. De instructies voor de beveiliging van uw API-sleutel en client-ID verschillen volgens uw type account: bedrijf of agentschap.

Instructies voor bedrijven

Als u een bedrijfsaccount hebt, ziet uw navigatiebalk er zo uit:

1. In de rechterbovenhoek van uw Campaign Monitor-dashboard klikt u op de naam van uw bedrijf.

2. In het vervolgkeuzemenu selecteert u Account beheren.

3. Selecteer API-sleutels.

4. Klik op API-sleutel tonen.

5. Kopieer uw Client-ID. Keer vervolgens terug naar Integraties op uw AdRoll-dashboard en plak het in het overeenkomstige veld. Herhaal dit voor de API-sleutel.

Instructies voor agentschappen

Als u meerdere klanten hebt, ziet u de versie van het Campaign Monitor-dashboard voor agentschappen:

1. Klanten.

2. Zoek in uw lijst met klanten het bedrijf dat u integreert. Bijvoorbeeld: stel dat u AdRoll integreert. Klik op de naam van uw klant.

3. In het profiel van uw klant staat een tweede navigatiebalk onder de kop. Helemaal rechts ziet u Klantinstellingenstaan.

4. Klik op Bewerken naast de naam van uw bedrijf. In ons voorbeeld is dat AdRoll.

5. Klik op API-gegevens van klant tonen.

Kopieer uw Client-ID. Keer vervolgens terug naar Integraties op uw AdRoll-dashboard en plak het in het overeenkomstige veld. Herhaal dit voor de API-sleutel.

Lijsten selecteren na de integratiestappen

Eenmaal terug op uw dashboard zijn er maar twee meer stappen nodig om uw e-maillijsten om te zetten in segmenten die kunnen worden getarget.

1. Klik op Lijsten selecteren om aan te geven welke lijsten (of alle lijsten) u wilt importeren als CRM-segment.

2. Opslaan

Elke geselecteerde zal als afzonderlijk segment worden ingevuld op het tabblad Doelgroep van uw AdRoll-dashboard.

Best practices voor CRM-segmenten van Campaign Monitor

Wilt u graag weten hoe u uw lijsten met Campaign Monitor kunt maken en beheren, klik dan hier. Hieronder vindt u tips en dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u uw lijsten voorbereidt voor CRM Data Onboarding.

• Uw lijsten moeten minimaal 100 e-mails bevatten.
  • Gebruik zoveel mogelijk persoonlijke e-mailadressen, want het percentage overeenstemmingen is dan hoger.
  • Zorg dat uw e-maildatabase actueel is—het kan nuttig zijn om het e-mailadres van gebruikers te verifiëren tijdens hun registratie, zodat u zeker weet dat zij een actief e-mailadres doorgeven.
  • Overweeg om CRM-segmenten te combineren met andere types segmenten voor nog betere resultaten. Denk eraan: hoe groter de doelgroep van uw campagne, hoe groter de optimalisatie die wij kunnen uitvoeren.

Wanneer is mijn CRM-segment van Campaign Monitor klaar voor gebruik in mijn campagne?

Het is mogelijk dat uw CRM-segment van Campaign Monitor niet onmiddellijk op uw dashboard verschijnt. We starten binnen 6 uur met de overeenstemmingsprocedure voor nieuwe lijsten. Indien nieuwe e-mails worden toegevoegd nadat de procedure is gestart, kan het maximaal 2 weken duren voordat ze overeengestemd zijn.

After your email list appears the cookie matching begins. Give your Campaign Monitor segment(s) up to seven days to cookie match for both web and Facebook and activate fully on your campaign.

All Campaign Monitor segments will be automatically named with campaign-monitor in the name.

Lees verder voor meer informatie over wat u mag verwachten van uw Campaign Monitor-segment(en).

• Once integrated, we will pull new emails from Campaign Monitor every 6 days, keeping your Campaign Monitor CRM segment up to date as you work with your lists.
 Once pulled, the matching process takes up to 7 days.
  • Voor adverteerders uit de V.S. kan CRM zowel op het internet als op Facebook worden gelanceerd. We bevelen aan om waar mogelijk e-mailadressen uit de V.S. te gebruiken. Het percentage overeenstemmingen zal altijd veel groter zijn.
  • Buiten de V.S. zijn de resultaten van CRM-segmenten in internetcampagnes beperkt. We werken aan de uitbreiding van deze functie, maar ondertussen raden we adverteerders van buiten de V.S. aan om CRM-retargeting op Facebook te gebruiken.
  • CRM-segmenten kunnen niet worden bewerkt nadat ze werden gemaakt.
  • De overeenstemming van cookies op Facebook neemt minder dan een dag in beslag.
  • Cookie matching on the web takes up to seven days, depending on the size of your email list. Make sure you take this into consideration when planning your CRM campaign.

Hoeveel e-mails stemmen overeen met cookies?

Wanneer uw segmenten op uw tabblad Doelgroep verschijnen, tonen we het aantal e-mails die oorspronkelijk werden geüpload via de Campaign Monitor-integratie.

Om te bekijken hoeveel e-mails overeenstemmen voor web of Facebook klikt u op de naam van uw Campaign Monitor-segment op het tabblad Doelgroep.

• Totaal aantal webbezoekers: totaal aantal actieve cookies die overeenstemmen voor web.
  • Nieuwe webbezoekers: cookies die overeenstemmen binnen de opgegeven afgebakende periode.
  • Totaal aantal Facebook-bezoekers: totaal aantal actieve cookies die overeenstemmen voor Facebook.