Hoe uw AdRoll-pixel werkt

Uw AdRoll-pixel is een JavaScript-codefragment dat u in de footer van uw website plaatst, vlak voor de tag </body> . De pixel wordt asynchroon en onafhankelijk geladen en zal dus nooit het laden van de pagina belemmeren.

We leggen hier uit hoe u uw AdRoll-pixel aan uw website kunt toevoegen. Bekijk ook onze integraties om gemakkelijk te kunnen installeren.

Ga direct naar:

Uw unieke pixel

Uw AdRoll-pixel wordt één keer gegenereerd wanneer u een AdRoll-account opzet. Als u extra adverteerderprofielen in uw account maakt voor het beheer van meerdere websites, genereren we extra unieke pixels.

Om te zorgen dat de AdRoll-pixel op uw website gegevens naar het juiste dashboard terugstuurt, controleert u of de Adverteerder-ID of adroll_adv_id (X) en Pixel-ID of adroll_pix_id (Y) van de  AdRoll-pixel overeenstemmen met die van uw dashboard.

Cross-device ID (aanbevolen)

Uw AdRoll-pixel kan een unieke bezoeker ook herkennen als hij meerdere apparaten gebruikt. Wanneer u een cross-device ID aan AdRoll doorgeeft, worden uw advertenties ook weergegeven op andere apparaten die uw bezoeker gebruikt. U moet cross-device targeting afzonderlijk activeren.

Cross-Device ID's activeren

1. Voeg uw AdRoll-pixel toe aan uw website.

2. Verwijder de commentaaraanduiding bij de variabele adroll_email  door de twee schuine strepen te verwijderen (//)

3. Geef de unieke variabelenaam van uw website op door de e-mail van de huidige gebruikerssessie te registreren.*

* In ons voorbeeld maken we gebruik van{user.email}} als variabelenaam, maar deze hangt af van uw website. Als u niet weet welke variabelenaam u moet invoegen, neem dan contact op met uw technisch team.

Verzamelde e-mailadressen beschermen

Alle verzamelde e-mailadressen worden gehasht voordat ze naar de servers van AdRoll worden verzonden. Een gehashte e-mail is een alfanumerieke ID die niet leesbaar is als een werkelijk e-mailadres. Hiermee kunnen we een gebruiker aan één ID koppelen als hij of zij van apparaat wisselt zonder vertrouwelijke gegevens, zoals een e-mailadres, op te slaan.

Ten slotte verloopt de verbinding tussen de clientbrowser en de advertentieservers van AdRoll verplicht via beveiligde http (https) om gegevens door te geven.

Technische details

Uw AdRoll-pixel is een asynchrone JavaScript-code die is ontworpen om snel te laden zonder andere elementen op de pagina te verstoren. De pixel voegt een afbeelding toe aan het element <head> van uw code. We registreren een callback met de browser die aan het einde van het weergaveproces wordt uitgevoerd. Er worden geen andere DOM-elementen overgedragen of gemanipuleerd. Ook al wordt de internetverbinding met de CDN van AdRoll en onze servers onderbroken, het laden van uw pagina wordt niet geblokkeerd.

• Om te zorgen dat de pagina snel laadt, ongeacht de geografische locatie van de gebruiker, komt onze pixelinhoud van Akamai, het belangrijkste content delivery netwerk (CDN) ter wereld.

• De AdRoll-pixel verwerkt zowel http en https dynamisch.

• De code werd getest door zowel onze ingenieurs als de ontwikkelaars van de externe gegevenssystemen.