CRM-doelgroep

Een CRM-segment maken met uw voorbereide e-maillijst in csv-indeling

1. Ga via uw dashboard naar Doelgroep .

2. Klik op Segmentbezoekers.

3. Geef u segment een naam als u hierom wordt gevraagd. Het kan handig zijn om "CRM" op te nemen in de naam van uw segment, zodat u het gemakkelijk kunt herkennen wanneer u het op uw campagnes wilt toepassen.

4. Selecteer onder Type 'CRM-e-mailadressen'

5. Uw opties worden gewijzigd en er verschijnt de knop Bestand kiezen. Klik op deze knop en selecteer uw CRM-bestand op uw computer. Hieronder vindt u de vereisten voor de opmaak van uw CRM-bestand.

6. Opslaan

Als uw nieuwe CRM-segment is opgeslagen, verschijnt het op het tabblad Bezoekersgegevens en kan het worden gebruikt in zowel campagnes op het web als in Facebook-campagnes. Wij vertellen u graag meer over de manier waarop we uw e-maillijsten in nuttige doelsegmenten omzetten.

Hoe maak ik mijn e-maillijst op?

Uw CRM-bestand moet correct opgemaakt zijn, want anders komt uw lijst niet goed overeen.

• De indeling van het bestand moet .csv zijn

• De lijst moet minimaal 100 unieke e-mailadressenbevatten.

• Alle e-mailadressen moeten in één kolomstaan. Vermeld geen andere gegevens dan de e-mailadressen die u wilt laten overeenstemmen.

• Verwijder eventuele lege rijen.

• Maximale bestandsgrootte: 10 MB

Best practices

Hieronder vindt u tips en dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u uw lijsten voorbereidt voor CRM Data Onboarding..

• Gebruik waar mogelijk persoonlijke e-mailadressen . Het percentage overeenstemmingen is veel lager bij werkmailadressen.

• Zorg dat uw e-maildatabase actueel is. Het kan nuttig zijn om het e-mailadres van gebruikers te verifiëren tijdens hun registratie, zodat u zeker weet dat zij een actief e-mailadres doorgeven.

• Overweeg om CRM-segmenten te combineren met andere types segmenten voor nog betere resultaten. Denk eraan: hoe groter de doelgroep van uw campagne, hoe groter de optimalisatie die wij kunnen uitvoeren.

• Als u over een Beheerd account beschikt en u uploadt een CRM-bestand, dan kunt u telefoonnummers gebruiken (mobiele of vaste nummers) naast e-mailadressen, of zonder e-mailadressen. Als u telefoonnummer en e-mails samen gebruikt, moet u alle e-mailadressen in de eerste kolom van uw lijst zetten en de telefoonnummers in de tweede kolom. Zowel de e-mails als telefoonnummers moeten verticaal in twee afzonderlijke kolommen in de lijst worden opgenomen. Voorbeeld: e-mails in kolom A en telefoonnummers in kolom B. Daartoe vraagt u een LiveRamp connect-account aan bij uw Account Manager.

Extra punten om rekening mee te houden

• Voor adverteerders uit de V.S. kan CRM zowel op het internet als op Facebook worden gelanceerd. We bevelen aan om waar mogelijk e-mailadressen uit de V.S. te gebruiken. Het percentage overeenstemmingen zal altijd veel groter zijn.

• Buiten de V.S. zijn de resultaten van CRM-segmenten in internetcampagnes beperkt. We werken aan de uitbreiding van deze functie, maar ondertussen raden we adverteerders van buiten de V.S. aan om CRM-retargeting op Facebook te gebruiken.

• CRM-segmenten kunnen niet worden bewerkt nadat ze werden gemaakt. Het totaal aantal bezoekers is het aantal e-mailadressen in uw e-maillijst.

• De procedure voor overeenstemming van cookies kan maximaal een week duren, afhankelijk van de grootte van uw e-maillijst. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw CRM-campagne.