CRM-segmenten

Een CRM-segment maken met uw voorbereide e-maillijst in csv-indeling

1. Navigate to Audience from your dashboard.

2. Klik op Segmentbezoekers.

3. Geef u segment een naam als u hierom wordt gevraagd. Het kan handig zijn om "CRM" op te nemen in de naam van uw segment, zodat u het gemakkelijk kunt herkennen wanneer u het op uw campagnes wilt toepassen.

4. Selecteer onder Type 'CRM-e-mailadressen'

5. Uw opties worden gewijzigd en er verschijnt de knop Bestand kiezen. Klik op deze knop en selecteer uw CRM-bestand op uw computer. Hieronder vindt u de vereisten voor de opmaak van uw CRM-bestand.

6. Opslaan

Once saved, your new CRM segment will appear in the Visitor Data tab and can be targeted in both web and Facebook campaigns. Learn more about how we turn your email lists into targetable audience segments.

Hoe maak ik mijn e-maillijst op?

Uw CRM-bestand moet correct opgemaakt zijn, want anders komt uw lijst niet goed overeen.

• De indeling van het bestand moet .csv zijn

• De lijst moet minimaal 100 unieke e-mailadressenbevatten.

• Alle e-mailadressen moeten in één kolomstaan. Vermeld geen andere gegevens dan de e-mailadressen die u wilt laten overeenstemmen.

• Remove any empty rows.

• Maximale bestandsgrootte: 10 MB

Best practices

Hieronder vindt u tips en dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u uw lijsten voorbereidt voor CRM Data Onboarding..

• Gebruik waar mogelijk persoonlijke e-mailadressen . Het percentage overeenstemmingen is veel lager bij werkmailadressen.

• Zorg dat uw e-maildatabase actueel is. Het kan nuttig zijn om het e-mailadres van gebruikers te verifiëren tijdens hun registratie, zodat u zeker weet dat zij een actief e-mailadres doorgeven.

• Overweeg om CRM-segmenten te combineren met andere types segmenten voor nog betere resultaten. Denk eraan: hoe groter de doelgroep van uw campagne, hoe groter de optimalisatie die wij kunnen uitvoeren.

• For our Managed accounts, when uploading a CRM file you can use phone numbers (either mobile or home numbers) along side of email addresses or stand alone. If using phone numbers and emails together - list all email addresses as your first column and phone numbers as your second column. Both emails and phone numbers should be listed vertically in two single columns. Example: emails in column A and phone numbers in column B. To do this request a LiveRamp Connect account through your Account Manager.

Extra punten om rekening mee te houden

• Voor adverteerders uit de V.S. kan CRM zowel op het internet als op Facebook worden gelanceerd. We bevelen aan om waar mogelijk e-mailadressen uit de V.S. te gebruiken. Het percentage overeenstemmingen zal altijd veel groter zijn.

• Buiten de V.S. zijn de resultaten van CRM-segmenten in internetcampagnes beperkt. We werken aan de uitbreiding van deze functie, maar ondertussen raden we adverteerders van buiten de V.S. aan om CRM-retargeting op Facebook te gebruiken.

• CRM-segmenten kunnen niet worden bewerkt nadat ze werden gemaakt. Het totaal aantal bezoekers is het aantal e-mailadressen in uw e-maillijst.

• De procedure voor overeenstemming van cookies kan maximaal een week duren, afhankelijk van de grootte van uw e-maillijst. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw CRM-campagne.