CRM-doelgroep

Een CRM-doelgroep met uw opgestelde .csv-lijst met e-mailadressen maken

1. Ga naar uw tabblad Doelgroep.

2. Klik op Nieuwe doelgroep.

3. Selecteer CRM als Doelgroeptype.

4. Upload uw .csv-bestand en vul de rest van het formulier in.
  5. Sla op.

Meer informatie over de manier waarop we uw e-maillijsten omzetten in nuttige doelsegmenten.

Uw lijst met e-mailadressen opmaken

Uw CRM-bestand moet correct zijn opgemaakt, want anders komt uw lijst niet goed overeen.

• De indeling van het bestand moet .csv zijn.

• De lijst moet minimaal 100 unieke e-mailadressenbevatten.

• Alle e-mailadressen moeten in één kolomstaan. Vermeld geen andere gegevens dan de e-mailadressen die u wilt laten overeenstemmen.

• Verwijder eventuele lege rijen.

• De maximale bestandsgrootte is 10 MB.

Best practices

Hieronder vindt u tips waarmee u rekening moet houden wanneer u uw lijsten voorbereidt voor CRM Data Onboarding:

• Gebruik waar mogelijk persoonlijke e-mailadressen. Het percentage overeenkomsten is veel lager bij zakelijke e-mailadressen.

• Zorg dat uw e-maildatabase actueel is. Voeg een stap voor verificatie van e-mailadressen tijdens registratieprocessen toe om er zeker van te zijn dat bezoekers actieve e-mailadressen opgeven.

• Overweeg om CRM-segmenten te combineren met andere doelgroeptypen voor nog betere resultaten. Denk eraan: hoe groter de doelgroep van uw campagne, des te groter de optimalisatie die wij kunnen uitvoeren.

• Als u over een Beheerd account beschikt, kunt u ook telefoonnummers in uw .csv-bestand uploaden. Als u telefoonnummers én e-mailadressen gebruikt, moet u alle e-mailadressen in de eerste kolom van uw lijst zetten en de telefoonnummers in de tweede kolom. Zowel de e-mailadressen als telefoonnummers moeten verticaal in twee afzonderlijke kolommen in de lijst worden opgenomen. Vraag een LiveRamp Connect-account aan via uw account manager.

Bijkomende overwegingen

• CRM-doelgroepen kunnen niet worden bewerkt nadat ze zijn gemaakt. Het totale aantal bezoekers betreft het aantal e-mailadressen in uw lijst.

• De procedure voor overeenstemming van cookies kan maximaal een week duren. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw CRM-campagne.