CRM-doelgroep

Maak een CRM-doelgroep (csv-lijst met e-mailadressen)

1. Ga naar het tabblad Doelgroepen in het navigatiemenu links.

2. Klik op Nieuwe doelgroep.

3. Selecteer CRM als Doelgroeptype.

4. Upload uw .csv-bestand en vul de rest van het formulier in.
  5. Klik op Doelgroep maken.

Meer informatie over de manier waarop we uw e-maillijsten omzetten in nuttige doelsegmenten.

Uw lijst met e-mailadressen opmaken

Uw CRM-bestand moet correct zijn opgemaakt, want anders komt uw lijst niet goed overeen.

• De indeling van het bestand moet .csv zijn.

• De lijst moet minimaal 100 unieke e-mailadressenbevatten.

• Alle e-mailadressen moeten in één kolomstaan.

• Vermeld geen andere gegevens dan de e-mailadressen die u wilt laten overeenstemmen.

• Kolom kan geen kop hebben.

• E-mailadressen moeten een geldige indeling hebben.
  • Verwijder eventuele lege rijen.

• De maximale bestandsgrootte is 10 MB.

Best practices

Hieronder vindt u tips waarmee u rekening moet houden wanneer u uw lijsten voorbereidt voor CRM Data Onboarding:

• Gebruik waar mogelijk persoonlijke e-mailadressen. Het percentage overeenkomsten is veel lager bij zakelijke e-mailadressen.

• Zorg dat uw e-maildatabase actueel is. Voeg een stap voor verificatie van e-mailadressen tijdens registratieprocessen toe om er zeker van te zijn dat bezoekers actieve e-mailadressen opgeven.

• Overweeg om een CRM-doelgroep te combineren met andere doelgroeptypen voor nog betere resultaten. Let op: hoe groter de doelgroep van uw campagne, hoe beter.

Bijkomende overwegingen

• CRM-doelgroepen kunnen niet worden bewerkt nadat ze zijn gemaakt. Het totale aantal bezoekers betreft het aantal e-mailadressen in uw lijst.

• De procedure voor overeenstemming van cookies kan maximaal een week duren. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw CRM-campagne.

• U kunt de duur van een CRM-doelgroep niet bewerken.

• Het aantal matches is mogelijk groter dan het aantal e-mails op de lijst, omdat we de e-mailadressen koppelen aan de gegevens voor meerdere apparaten van AdRoll en onze partneradvertentienetwerken.

• Telefoonnummers worden ondersteund in de CRM-e-maillijst, maar deze functionaliteit werkt alleen met beheerde accounts. Neem contact op met uw accountmanager of het klantenserviceteam voor meer informatie.

Een doelgroep uitsluiten

Als u een doelgroep uitsluit van een campagne, betekent dit dat we geen advertenties weergeven aan mensen in die doelgroep. Om een bestaande doelgroep uit te sluiten:

1. Ga naar het tabblad Doelgroepen in het navigatiemenu links.
  2. Klik op de doelgroep die u wilt uitsluiten.
  3. Ga naar Campagnes met doelgroep en verschuif de schakelaar Doel van Doel naar Uitsluiten.