Facebook-advertenties en plaatsingen

Ga direct naar:

Opmerking: als u deze aanbevelingen opvolgt, weet u zeker dat uw afbeelding van hoge kwaliteit is en dat uw tekst altijd wordt weergegeven in alle Facebook-plaatsingen.

Als u meer tekst gebruikt dan aanbevolen, wordt de tekst wellicht afgebroken of ingekort.

Richtlijnen voor statische advertenties

Meer klikken op uw website

Onze doelstelling is ervoor zorgen dat uw advertenties verschijnen op plaatsen waar ze worden gezien, zowel op desktops als op mobiele apparaten, om zo te zorgen voor meer klikken op uw website.

Afbeelding voor de advertentie

Uw afbeeldingsbestand moet aan de volgende specificaties voldoen:

• Bestandsformaat: .JPEG, .GIF (statisch*) of .PNG

• Bestandsgrootte: maximum 8 MB

• Beeldafmetingen:  600x315

• 20%-tekstbeleid: volgens Facebook spreken afbeeldingen met weinig tekst meer aan. Beperk de tekst tot 20% van de totale afbeelding. Wilt u het zeker weten? Controleer uw afbeelding met Facebook's rasterhulpmiddel.

*Bewegende beelden (animaties) zijn niet toegestaan op Facebook

Advertentietekst

Wanneer uw afbeelding geaccepteerd is, stuurt u het tekstgedeelte van uw advertentie door:

Tekst (vereist): 90 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de kernboodschap die u aan uw bezoekers wil doorgeven.

• Uw doelstelling is om uw bezoekers een overtuigende reden te geven om actie te nemen.

Titel (vereist): 25 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de kop die onder de afbeelding van uw advertentie verschijnt.

• Uw doelstelling is om de aandacht van de bezoeker te trekken in slechts één regel.

Linkbeschrijving (optioneel): 200 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de tekst die onder uw kop verschijnt.

• Gebruik dit veld om eventuele extra informatie door te geven, bijvoorbeeld een beschrijving van de activiteiten van uw bedrijf.

*Bestemmings-URL: URL van website of landingspagina

Plaatsing van de advertentie

Facebook heeft vier plaatsingstypes:

• Nieuwsoverzicht op desktop

• Nieuwsoverzicht voor mobiele apparaten

• Rechterkolom (RHC) op Facebook

• Doelgroepennetwerk Facebook (FAN)

*De bestemmings-URL is het adres waarnaar de gebruiker verwezen wordt zodra er op de advertentie is geklikt. Dit is de URL die u opgeeft wanneer u uw advertentie maakt.

De weergave-URL is de URL die verschijnt in de advertentie. De weergave-URL is een korte en aantrekkelijke URL in de advertentie waarmee de klantbetrokkenheid wordt verbeterd.

Deze Display-URL wordt automatisch gegenereerd op basis van uw AdRoll-profiel. Controleer of de URL in uw adverteerdersprofiel klopt.

Richtlijnen voor dynamische advertenties

Enkelvoudige dynamische advertenties

Volg deze richtlijnen voor het tekstgedeelte van uw enkelvoudige dynamische advertentie:

• Tekst: maximaal 90 tekens, inclusief spaties

Verschijnt in de Newsfeed en in RHC-advertenties.

• Titel: maximaal 25 tekens, inclusief spaties

Verschijnt in de Newsfeed en in RHC-advertenties.

• Linkbeschrijving: maximaal 200 tekens, inclusief spaties

Verschijnt alleen in Newsfeed-advertenties.

Dynamische carrouseladvertenties

Volg deze richtlijnen voor het tekstgedeelte van uw dynamische carrouseladvertentie:

• Tekst: maximaal 90 tekens, inclusief spaties

• Titel: maximaal 40 tekens, inclusief spaties

• Linkbeschrijving: maximaal 30 tekens, inclusief spaties

Voorbeelden van advertenties

Newsfeed-advertenties op desktop

Newsfeed-advertenties op mobiel

RHC-advertenties

Advertenties in Facebook-doelgroepennetwerk

Dynamische carrouseladvertenties