Facebook-advertenties en plaatsingen

Ga direct naar:

Note: These recommendations ensure that your image is high-quality and that your text is always displayed across all Facebook placements.

Using more text than the recommendations may result in the copy being cut-off or truncated.

Static Ad Guidelines

Meer klikken op uw website

Onze doelstelling is ervoor zorgen dat uw advertenties verschijnen op plaatsen waar ze worden gezien, zowel op desktops als op mobiele apparaten, om zo te zorgen voor meer klikken op uw website.

Afbeelding voor de advertentie

Uw afbeeldingsbestand moet aan de volgende specificaties voldoen:

• File format: .JPEG, .GIF (static*), or .PNG

• Bestandsgrootte: maximum 8 MB

• Beeldafmetingen:  600x315

• 20%-tekstbeleid: volgens Facebook spreken afbeeldingen met weinig tekst meer aan. Beperk de tekst tot 20% van de totale afbeelding. Wilt u het zeker weten? Controleer uw afbeelding met Facebook's rasterhulpmiddel.

*Bewegende beelden (animaties) zijn niet toegestaan op Facebook

Advertentietekst

Wanneer uw afbeelding geaccepteerd is, stuurt u het tekstgedeelte van uw advertentie door:

Tekst (vereist): 90 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de kernboodschap die u aan uw bezoekers wil doorgeven.

• Uw doelstelling is om uw bezoekers een overtuigende reden te geven om actie te nemen.

Titel (vereist): 25 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de kop die onder de afbeelding van uw advertentie verschijnt.

• Uw doelstelling is om de aandacht van de bezoeker te trekken in slechts één regel.

Linkbeschrijving (optioneel): 200 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de tekst die onder uw kop verschijnt.

• Use this field to provide any additional information you want to share, such as a description of what your business does.

*Bestemmings-URL: URL van website of landingspagina

Plaatsing van de advertentie

Facebook heeft vier plaatsingstypes:

• Nieuwsoverzicht op desktop

• Nieuwsoverzicht voor mobiele apparaten

• Rechterkolom (RHC) op Facebook

• Doelgroepennetwerk Facebook (FAN)

*Destination URL is the address that the user is redirected to after they click an ad. This is the URL that you provide when you create your ad.

Display URL is the URL that appears within the ad. The Display URL is a short and compelling URL within the creative to help improve customer engagement.

Deze Display-URL wordt automatisch gegenereerd op basis van uw AdRoll-profiel. Controleer of de URL in uw adverteerdersprofiel klopt.

Mobiele app installaties

Als het uw doel is om uw app te promoten, dan is ons doel om ervoor te zorgen dat uw mobiele bezoekers klikken om uw app op hun smartphones en tablets te installeren.

Afbeelding voor de advertentie

Uw afbeeldingsbestand moet aan de volgende specificaties voldoen:

• File format: .JPEG, .GIF (static), .PNG

• File size: Maximum 8 MB

• Image dimensions: 1200×628. A large image displays best on tablets.

20%-tekstbeleid: volgens Facebook spreken afbeeldingen met weinig tekst meer aan. Beperk de tekst tot 20% van de totale afbeelding. Wilt u het zeker weten? Controleer uw afbeelding met Facebook's rasterhulpmiddel.

Advertentietekst

Wanneer uw afbeelding geaccepteerd is, stuurt u het tekstgedeelte van uw advertentie door:

Titel (verplicht): 25 tekens, inclusief spaties

• Dit is normaal gezien de naam van uw app.

Tekst (verplicht): 110 tekens, inclusief spaties

• Geef een korte beschrijving van uw app, vergelijkbaar met wat in de app store verschijnt.

Doel-URL: App store URL (iTunes of Google Play)

App ID van Facebook: staat in het gedeelte Basic van Settings in uw Facebook-ontwikkelaarsaccount. U moet uw app bij Facebook registreren om uw unieke ID voor Facebook-app te genereren.

Plaatsing van de advertentie

Uw advertentie zal verschijnen in het Facebook nieuwsoverzicht op mobiele apparaten.

Richtlijnen voor dynamische advertenties

Enkelvoudige dynamische advertenties

Volg deze richtlijnen voor het tekstgedeelte van uw enkelvoudige dynamische advertentie:

• Tekst: maximaal 90 tekens, inclusief spaties

Verschijnt in de Newsfeed en in RHC-advertenties.

• Titel: maximaal 25 tekens, inclusief spaties

Verschijnt in de Newsfeed en in RHC-advertenties.

• Linkbeschrijving: maximaal 200 tekens, inclusief spaties

Verschijnt alleen in Newsfeed-advertenties.

Dynamische carrouseladvertenties

Volg deze richtlijnen voor het tekstgedeelte van uw dynamische carrouseladvertentie:

• Tekst: maximaal 90 tekens, inclusief spaties

• Title: 40 characters max, including spaces

• Linkbeschrijving: maximaal 30 tekens, inclusief spaties

Voorbeelden van advertenties

Newsfeed-advertenties op desktop

Newsfeed-advertenties op mobiel

Right-Hand Column Ads

Facebook Audience Network Ads

advertenties voor installatie van mobiele apps

Uw advertentie zal er anders uitzien naar gelang de schermgrootte. Lees meer over de weergavespecificaties voor mobiele apparaten in de gids voor Facebook-advertenties.

Dynamische carrouseladvertenties