Facebook-advertenties en plaatsingen

Ga direct naar:

Opmerking: als u deze aanbevelingen opvolgt, weet u zeker dat uw afbeelding van hoge kwaliteit is en dat uw tekst wordt weergegeven in alle Facebook-plaatsingen.

Als u meer tekst gebruikt dan aanbevolen, wordt de tekst wellicht ingekort.

Richtlijnen voor statische advertenties

Afbeelding voor de advertentie

Uw afbeeldingsbestand moet aan de volgende specificaties voldoen:

• Bestandsformaat: .JPEG, .GIF (statisch*) of .PNG

• Bestandsgrootte: maximum 8 MB

• Formaat: 600x315, 1200x628

• 20%-tekstbeleid: volgens Facebook spreken afbeeldingen met weinig tekst meer aan. Beperk de tekst tot 20% van de totale afbeelding. Wilt u het zeker weten? Controleer uw afbeelding met Facebook's rasterhulpmiddel.

*Bewegende beelden (animaties) zijn niet toegestaan op Facebook

Advertentietekst

Wanneer uw afbeelding geaccepteerd is, stuurt u het tekstgedeelte van uw advertentie door:

Tekst (vereist): 90 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de kernboodschap die u aan uw bezoekers wil doorgeven.

• Uw doelstelling is om uw bezoekers een overtuigende reden te geven om actie te nemen.

Titel (vereist): 25 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de kop die onder de afbeelding van uw advertentie verschijnt.

• Uw doelstelling is om de aandacht van de bezoeker te trekken in slechts één regel.

Linkbeschrijving (optioneel): 200 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen

• Dit is de tekst die onder uw kop verschijnt.

• Gebruik dit veld om eventuele extra informatie door te geven, bijvoorbeeld een beschrijving van de activiteiten van uw bedrijf.

*Bestemmings-URL: URL van website of landingspagina

Plaatsing van de advertentie

Facebook heeft vier plaatsingstypes:

• Nieuwsoverzicht op desktop

• Nieuwsoverzicht voor mobiele apparaten

• Rechterkolom (RHC) op Facebook

• Doelgroepennetwerk Facebook (FAN)

*De bestemmings-URL is het adres waarnaar de gebruiker verwezen wordt zodra er op de advertentie is geklikt. Dit is de URL die u opgeeft wanneer u uw advertentie maakt.

De weergave-URL is de URL die verschijnt in de advertentie. De weergave-URL is een korte en aantrekkelijke URL in de advertentie waarmee de klantbetrokkenheid wordt verbeterd.

Deze Display-URL wordt automatisch gegenereerd op basis van uw AdRoll-profiel. Controleer of de URL in uw adverteerdersprofiel klopt.

Richtlijnen voor dynamische advertenties

Enkelvoudige dynamische advertenties

Volg deze richtlijnen voor het tekstgedeelte van uw enkelvoudige dynamische advertentie:

• Tekst: maximaal 90 tekens, inclusief spaties

Verschijnt in de Newsfeed en in RHC-advertenties.

• Titel: maximaal 25 tekens, inclusief spaties

Verschijnt in de Newsfeed en in RHC-advertenties.

• Linkbeschrijving: maximaal 200 tekens, inclusief spaties

Verschijnt alleen in Newsfeed-advertenties.

Dynamische carrouseladvertenties

Volg deze richtlijnen voor het tekstgedeelte van uw dynamische carrouseladvertentie:

• Tekst: maximaal 90 tekens, inclusief spaties

• Titel: maximaal 40 tekens, inclusief spaties

• Linkbeschrijving: maximaal 30 tekens, inclusief spaties

Voorbeelden van advertenties

Newsfeed-advertenties (desktop)

Newsfeed-advertenties (mobiel)

RHC-advertenties

Advertenties in Facebook-doelgroepennetwerk

Dynamische carrouseladvertenties