Advertenties op social media

Als u adverteert op Facebook en Instagram, bevindt u zich op de plaats waar uw potentiële klanten veel tijd doorbrengen. Advertenties op sociale media kunnen advertenties met statische afbeeldingen zijn, of carrouseladvertenties. We bieden een aantal plaatsingen voor uw advertenties, waaronder Facebook Desktop, Facebook Mobile, Facebook-nieuwsoverzicht, Rechterzijde, Facebook-doelgroepennetwerk en Instagram.

Advertenties met één afbeelding

Advertenties met één afbeelding zijn het meest voorkomende type op Facebook en Instagram. Ze bestaan uit één enkel bestand, een afbeelding met minder dan 20% tekst, één landingspagina en een aanzet tot actie. Voor deze advertentietypen is ook beschrijvende tekst vereist, die een titel, beschrijving, linkbeschrijving en displaylink bevat. We raden u aan deze advertenties samen met uw webadvertenties te gebruiken om ervoor te zorgen dat u meerdere kanalen tegelijk kunt bereiken.

Met carrouseladvertenties kunt u maximaal 5 afbeeldingen in één advertentie weergeven, en elke afbeelding kan een eigen link hebben. Gebruik carrouseladvertenties om meerdere producten weer te geven of om via afbeeldingen over uw merk te vertellen.

Bij AdRoll maken we het voor u gemakkelijk om potentiële klanten op Facebook en Instagram te bereiken met één enkele advertentie, geoptimaliseerd voor elke plaatsing op beide sites.

Voorbeelden

Facebook

Instagram

Richtlijnen voor advertentieopmaak

Ondersteunde groottes en bestandstypes

Hoogte-breedteverhouding 1:1, 600x600 of groter
hoogte-breedteverhouding 1.91:1, 600x315, 1200x628 of groter
JPG, PNG (zonder bewegende beelden) en GIF (maximaal seconds, 15-20 fps, geen lus)

Bestandsgrootte

Max. 150 KB

Kopie van advertentie

• Titel (vereist): maximaal 25 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen
  • Beschrijving (vereist): maximaal 125 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen
  • Bestemmings-URL met UTM-parameters (vereist): maximaal 1.024 tekens, geen omleidende URL's, URL's mogen niet direct naar een betalingsprocessor (b.v. PayPal) of video (b.v. YouTube) leiden.
  • Linkbeschrijving (optioneel): maximaal 25 tekens
  • Displaylink (optioneel): maximaal 1024 tekens
  • Aanzet tot actie: (optioneel): verschijnt standaard als "Meer info"

Bijkomende overwegingen

• Facebook staat toe dat de bovenstaande velden langer zijn dan aanbevolen, maar indien ze langer zijn dan aanbevolen, kan de tekst worden afgekapt wanneer deze als een advertentie wordt weergegeven.
  • Tekens zoals @> # $% ^ & () < zijn niet toegestaan in uw tekst
  • Uw display-URL is de manier waarop uw URL in uw advertentie verschijnt. Deze wordt automatisch uit de profielnaam gehaald die u hebt ingevuld toen u zich aanmeldde bij AdRoll. U kunt dit bewerken in uw dashboard via Instellingen > Adverteerdersprofielen.
  • Zorg ervoor dat niet meer dan 20% van uw afbeelding tekst bevat.

Carrouseladvertenties

Met Facebook-carrouseladvertenties kunt u maximaal vijf afbeeldingen in één advertentie weergeven, en elke afbeelding kan een eigen link hebben. Gebruik carrouseladvertenties om meerdere producten weer te geven of om via afbeeldingen over uw merk te vertellen. Gebruik carrouseladvertenties om meerdere producten weer te geven of om via afbeeldingen over uw merk te vertellen.

Formaten

Facebook, 460x460
Instagram, 600x600

Voorbeelden

Facebook

Instagram

Video-advertenties

Video-advertenties op Facebook en Instagram zijn out-stream videoadvertenties, wat betekent dat ze verschijnen buiten de streaming-inhoud, vergelijkbaar met standaard display-advertenties.

Uw advertenties kunnen worden weergegeven in de volgende plaatsingen op Facebook:

• NewsFeed
  • News Feed voor mobiele apparaten
  • Instagram
  • Facebook-doelgroepennetwerk

Voorbeelden

Facebook

Instagram

Richtlijnen voor advertentieopmaak

Ondersteunde bestandstypes en codecs

• MP4 aanbevolen. MOV wordt ook ondersteund.
  • H.264-videocodec is vereist.

Bestandsgrootte

Tot 1 GB

Kopie van advertentie

• Titel (vereist): maximaal 25 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen
  • Beschrijving (vereist): maximaal 125 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen
  • Bestemmings-URL met UTM-parameters (vereist): maximaal 1.024 tekens, geen omleidende URL's, URL's mogen niet direct naar een betalingsprocessor (b.v. PayPal) of video (b.v. YouTube) leiden.
  • Aanzet tot actie : (vereist) verschijnt standaard als "Meer info"
  • Linkbeschrijving(optioneel): 25 tekens aanbevolen, spaties inbegrepen
  • Displaylink (optioneel): maximaal 1024 tekens

Lengte en hoogte-breedteverhouding

• Aanbevolen lengte: minder dan 30 seconden
  • Minimumlengte: 1 seconde
  • Maximumlengte: 2 minuten (120 seconden)
  • Hoogte-breedteverhouding: 16:9
  • (Video) Hoogte-breedteverhouding pixel: 1:1 (of 1)

Bijkomende overwegingen

• Videogeluid: aanbevolen
  • Miniatuur: is standaard ingesteld op het eerste frame en kan worden bewerkt
  • Automatisch afspelen is afhankelijk van de instellingen van de gebruiker op Facebook
  • Opmerking: video's die langer zijn dan 60 seconden kunnen niet worden afgespeeld in plaatsingen op Instagram
  • Gebruik deze tool om na te gaan of uw video-advertentie aan onze vereisten voldoet.
  • Facebook staat toe dat de bovenstaande velden langer zijn dan aanbevolen, maar indien ze langer zijn dan aanbevolen, kan de tekst worden afgekapt wanneer deze als een advertentie wordt weergegeven.
  • Tekens zoals @> # $% ^ & () < zijn niet toegestaan in uw tekst
  • Uw display-URL is de manier waarop uw URL in uw advertentie verschijnt. Deze wordt automatisch uit de profielnaam gehaald die u hebt ingevuld toen u zich aanmeldde bij AdRoll. U kunt dit bewerken in uw dashboard via Instellingen > Adverteerdersprofielen.

Best Practices

Uw first-party data vormen de sleutel om de bezoekers van uw site te benaderen via een van de grootste bronnen voor advertentieruimte op het internet. Als vooraanstaande partner van Facebook krijgt u van ons tips om te zorgen dat u meer haalt uit uw campagnes.

• Test verschillende advertenties: Wijzig lettertypen, kleuren, afbeeldingen en oproepen tot actie om uit te zoeken wat het beste werkt. Test advertenties door één aspect per test te veranderen, zoals CTA, en laat de advertentie ongeveer 10.000 indrukken lopen.

• Roteer advertenties: Houd uw advertenties fris door om de twee of drie van advertentie te veranderen. De snelheid waarmee u roteert kan afhangen van uw frequency caps en het aantal gebruikers in de gebruikerslijst.

• Test promoties: Promoot producten, geef kortingen of creëer een loyaliteitsprogramma om meer reacties op sociale media uit lokken en meer verkopen te genereren.

• Kies passende kleuren: Kies afbeeldingen en kleuren die er levendig uitzien naast het wit en blauw van Facebook.
  • Test landingspagina's: Gebruik landingspagina's uit verschillende fasen van uw sales funnel om te zien welke tot de meeste conversies leidt. Vergeet even dat uw klanten op Facebook komen om te socializen!

Wilt u bestaande advertenties aanpassen op basis van de bovenstaande aanbevelingen? Lees meer over uw tabblad Advertenties voor instructies over het snel in één keer aanpassen van advertenties.

Statische advertenties maken

Hier leert u hoe u statische advertenties maakt.