AdRoll en PrestaShop integreren

Deze module maakt het gemakkelijk om uw Prestashop-winkel aan uw AdRoll-account te koppelen.

Functies

• Plaatst de AdRoll Pixel, zodat u dat niet hoeft te doen.

• Automatische ontwikkeling van doelsegmenten inclusief productweergave, winkelwagentje, kassa en inkoopdoelgroep, zodat u meerdere campagnes kunt inzetten om conversies te stimuleren.

• Inkomsten/ROI volgen: bekijk rapportages over inkomsten en koppel deze aan uw campagnes voor meer inzicht in uw ROI door middel van AdRoll-campagnes.

• Met Automatisch genereren van uw productfeed kunt u vanuit het dashboard dynamische advertenties maken met productaanbevelingen.

Uw PrestaShop-integratie opzetten

Meld u aan voor een AdRoll-account. AdRoll controleert de URL die u hebt ingevoerd om te zoeken naar een bijbehorende PrestaShop-winkel. Wanneer er een PrestaShop-winkel wordt gedetecteerd, verschijnt er een Aan de slag-knop.

De AdRoll-module voor PrestaShop installeren

Installeer de AdRoll-module in uw PrestaShop-winkel.

Opmerking: de module van AdRoll is compatibel met PrestaShop versie 1.6 en hoger.

*Als u Advertisable id en pixel-id van AdRoll-module configureren rood gemarkeerd ziet, probeer dan de module te verwijderen en opnieuw te installeren of volg de onderstaande stappen. In het andere geval mag u doorgaan.

1. Meld u aan bij de backoffice van uw PrestaShop-winkel.

2. Ga in het linkermenu naar Modules > Modules en diensten.image2.png

3. Klik op het tabblad Geïnstalleerde modules, zoek de module AdRoll-integratie en druk op de knop Configurerenimage5.png

4. Ga naar de pagina Instellingen en druk op de knop Instellingen automatisch ophalen van AdRoll.

5. U ziet nu de nieuwe waarden voor de velden advertisable id en pixel-id.

Het opzetten van de PrestaShop-webservice

1. Meld u aan bij de backoffice van uw PrestaShop-winkel.

2. Ga vanuit het linkermenu naar Geavanceerde parameters > Webservice

3. Webservice inschakelen (vereist door AdRoll om uw productcatalogus te synchroniseren met dynamische productadvertenties)

1. Wijzig de instelling De webservice van PrestaShop inschakelen naar Ja.

2. Klik op de knop Opslaanimage1.png

4. Maak uw webservicesleutel voor AdRoll (geef AdRoll toegang tot uw productcatalogus en synchroniseer deze met dynamische productadvertenties)

1. Klik op Nieuwe webservicesleutel toevoegen

2. Vul het formulier in voor het maken van een webservicesleutel:

• Sleutel: Klik op Genereren om het veld automatisch in te vullen.

• Omschrijving van sleutel: dit kan zijn wat u wilt, bijvoorbeeld "AdRoll".

• Status: dit geeft aan of de sleutel is in- of uitgeschakeld. Zorg ervoor dat de waarde 'Ja' is.

• Toestemmingen: zorg ervoor dat in de rij "products", "stock_availables", "specific_prices" de kolom "View (GET)" aangevinkt is.Screen_Shot_2017-05-23_at_4.23.32_PM.png

3. Opslaan

5. Voer de webservicesleutel in in uw AdRoll-dashboard

1. Kopieer de nieuwe sleutelcode vanuit de lijst met webservicesleutels en plak deze in het tekstvak van de AdRoll-accountinstallatie. image8.png

2. Werk de sleutel bij.

Bekijk ons Prestashop-webinar voor stapsgewijze instructies.