Merkbekendheid voor Facebook en Instagram

AdRoll-merkbekendheidscampagnes helpen u de juiste doelgroep te identificeren, campagnes voor meerdere kanalen op Google, Facebook, Instagram en meer te starten en uw resultaten te meten vanuit het perspectief van de complete funnel. Dit omvat het helpen bij het identificeren van doelgroepen met hoge koopintentie die u misschien nog niet kent op Facebook en Instagram.

Wanneer u een Facebook-campagne op basis van een vergelijkbare doelgroep start, bereikt u nieuwe mensen die waarschijnlijk interesse hebben in uw bedrijf, omdat ze eigenschappen hebben die vergelijkbaar zijn met die van uw bestaande klanten.

Uw campagne samenstellen

1. Zorg dat u zich geregistreerd hebt.

2. Ga naar Campagne maken in uw tabblad Advertentiecampagnes.

1. Ga naar het tabblad Advertentiecampagnes in het navigatiemenu links.

2. Klik op Campagne maken.

3. Selecteer Merkbekendheid genereren in sociale media in het vervolgkeuzemenu.

4. Selecteer onder Campagnetype Vergelijkbaar of Demografische gegevens en interesses.

5.  Stel uw campagnenaam, budget, optimalisatiestrategie en datums in. Bij Geavanceerde opties hebt u de optie om advertentiegroepen te maken, indelen in dagdelen op te zetten of frequency caps in te stellen.

• Voor een campagne Demografische gegevens en interesses moet u ten minste één brondoelgroep selecteren.

Een nieuwe doelgroep maken

1. Selecteer uw brondoelgroep.

• U kunt als bron voor een nieuwe doelgroep een doelgroep voor een website of een doelgroep voor CRM selecteren. We raden u aan uw eigen conversiedoelgroep te gebruiken.

• De minimumgrootte van de doelgroep is 100 gebruikers.

2. Selecteer het land van uw doelgroep. Facebook bepaalt dat elke doelgroep aan een specifiek land moet toegewezen zijn.

• U kunt het gedeelte Plaatsen van de configuratie van uw campagne geotargeten.

• Bijvoorbeeld: als u New York als geotarget wilt gebruiken, moet u een demografische doelgroep voor de VS maken en vervolgens New York instellen als geotarget. Als u meer dan één land wilt bereiken, moet u een demografisch segment per land maken.

• Selecteer de grootte van de doelgroep.

• Optimaliseren voor gelijkenis: hiermee krijgt u de kleinste doelgroep, maar deze zal wel het best op uw brondoelgroep lijken (1% afwijking van brondoelgroep).

• Optimaliseren voor bereik: hiermee krijgt u een grote doelgroep die misschien niet even goed op uw brondoelgroep lijkt (5% afwijking van brondoelgroep).

• Optimaliseren voor gelijkenis vs. bereik (aanbevolen): hiermee kunt u zelf bepalen hoe u de doelgroep wilt maken, op basis van een schaal van 1 tot 20. Hoe dichter u bij 1 komt, hoe kleiner en hoe gelijkaardiger de doelgroep is. Grotere en bredere doelgroepen liggen dicht bij 20.

• Voeg uw budget- en biedstrategie toe.

• U bent klaar om uw campagne te starten!