Uw e-maildoelgroep beheren

Welke doelgroepen in uw account moeten zitten, wordt bepaald door de doelstelling van uw campagne. Als u bijvoorbeeld een campagne uitvoert om achtergelaten winkelwagentjes weer op te vissen en uw account bevat geen doelgroep van mensen die hun winkelwagentje hebben achtergelaten, dan vragen we u om een bestaande doelgroep aan te duiden als winkelwagentje of om een nieuwe te maken.

Bepaal uw doelgroep

Standaard zijn alle campagnes ingesteld op automatische targeting. Zo worden de segmenten die overeenstemmen met de doelstellingen van uw campagne automatisch gedetecteerd en geselecteerd.

Met handmatige targeting kunt u specifiek doelgroepen selecteren die u wilt targeten. Als u bijvoorbeeld alleen gebruikers wilt targeten die het gedeelte Schoenen van uw website hebben bezocht, zodat u hun een andere boodschap kunt verzenden.

Kies een bestaande doelgroep die u in AdRoll hebt gemaakt of maak een nieuwe doelgroep door op de knop Maken te klikken.

Wanneer uw campagnetargeting ingesteld is, kunt u doelgroepen instellen die u wilt uitsluiten van deze campagne. Meestal gaat het om een CRM-lijst van e-mailadressen of mensen met een e-mailadres van een bepaald domein.

Een CRM-bestand uitsluiten (alleen beheerder)

Voor deze functie moet de beheerder een CRM-bestand uploaden.

Een domein uitsluiten

Door domeinen uit te sluiten, zorgt u dat e-mailadressen van een bepaald domein geen e-mail ontvangen. U kunt bijvoorbeeld het domein van uw bedrijf uitsluiten, zodat uw collega's geen e-mails ontvangen.