Salesforce-integratie: installatiegids

Installatie

Vereiste machtigingen: AppExchange-pakketten downloaden

1. Log in op uw Salesforce-account.

2. Kopieer deze link in uw browsertabblad:

V1.13 (1 september 2017)

https://login.salesforce.com/packaging/installPackage.apexp?p0=04t6A000001Gq5H

Let op: er zijn problemen in IE11, dus moet u Chrome of een andere moderne browser gebruiken.

3. Druk op Enter.

4. Op het scherm dat wordt geopend nadat u op de link klikt, kiest u Install for Admins Only. Hierdoor krijgen alle gebruikers met het profiel van Systeembeheerder toegang tot alle objecten, apps en pagina's binnen uw app. We geven andere gebruikers toegang in Assign Permission Sets.
  5. Wanneer de installatie voltooid is, ziet u een bericht ter bevestiging hiervan. U kunt ook de installatie ook controleren via Setup > Installed Packages. Zoek naar AdRoll.

Configuratie

Machtigingensets toewijzen

Na de installatie kunnen alleen uw beheerders het pakket zien. Om anderen toegang te geven, raden we aan om de machtigingensets in het pakket te gebruiken.

• AdRoll-beheerder: wijs dit toe aan gebruikers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de toepassing. Gebruikers met deze machtiging zien alle pagina's, objecten enz. in het pakket

• AdRoll Sales Rep: wijs dit toe aan vertegenwoordigers of andere gebruikers die de statistieken van de AdRoll-targeting moeten kunnen zien in de rapporten Account, Lead, Contact of aangepaste rapporten in het pakket. Ze krijgen geen toegang tot de configuratiegegevens.

Om deze machtigingen aan te passen, moet u een van de bovenstaande machtigingensets klonen en de nodige wijzigingen aanbrengen.

De lay-out van Lead, Contact of Account bewerken

Er zitten zeven velden in Account, Contact of Lead waarmee de AdRoll-retargeting van de potentiële klant worden weergegeven.

Opmerking: deze velden zijn alleen zichtbaar voor gebruikers waaraan de machtgingensets zijn toegewezen of het profiel van de systeembeheerder.

De zeven velden zijn onder andere:

• Klikken
  • Klikkosten
  • Klikconversie
  • Impressies
  • Impressiekosten
  • Weergaveconversie
  • Laatste trackingdatum van AdRoll

Voeg deze toe aan de lay-out via Lay-out bewerken op de gewenste paginalay-out. We raden u aan om een nieuw gedeelte toe te voegen met de naam AdRoll Retargeting. Sleep vervolgens de bovenstaande velden naar de pagina, zoals hieronder getoond.

Herhaal deze procedure voor iedere gewenste lay-out.

Verifiëren naar AdRoll-platform

Koppel AdRoll aan Salesfore zodat het systeem targetingstatistieken kan bijwerken en nieuwe e-mailadressen krijgt om te targeten. Dat doet u als volgt:

1. Kies de toepassing AdRoll ABM in de appkiezer.

2. Ga naar het tabblad AdRoll Settings  en klik op Authorize AdRoll

3. Vul uw aanmeldingsgegevens van AdRoll in.

4. Accepteer de vraag om AdRoll te autoriseren om gegevens uit Salesforce te halen.

5. U wordt teruggestuurd naar de AdRoll-instellingen.

Targetingkenmerken opgeven

De AdRoll-targetingkenmerken kunnen worden gebruikt om aan te geven welk kenmerken naar AdRoll worden teruggestuurd voor advertentietargeting. U moet deze procedure herhalen voor de objecten Contact en Lead.

Kies de velden die u wilt doorsturen. We nemen het veld E-mail standaard op, maar extra velden zoals Land, Staat, Sector etc. kunnen nuttig zijn bij het creëren van campagnes.

Als er records zijn die u wilt uitsluiten van targeting, gebruik dan het Targetingfilter om ze uit te sluiten.

Segmenten definiëren

Target uw segmenten in een andere campagne.

• Lead: alle overeenkomende leads worden toegevoegd aan het segment.

• Contact: alle overeenkomende contactpersonen worden toegevoegd aan het segment.

• Campagne: hiermee worden alle leads of contactpersonen die aan de campagne zijn toegevoegd (als campagneleden) ook aan het segment toegevoegd.

• Mogelijkheid: hiermee worden alle contactpersonen geretourneerd naar de overeenkomstige account Mogelijkheden.

Om van start te gaan:

1. Klik op Nieuw en vul een naam en beschrijving in.

2. Selecteer de objecten die van toepassing moeten zijn en vul de criteria voor insluiting in.

3. In het gedeelte Segment bevat wordt het aantal records weergegeven die overeenstemmen met uw criteria, zodat u kunt nagaan of u records hebt die overeenstemmen.

4. Als u alles hebt gecontroleerd, stelt u het segment in op Actief wanneer u wilt dat AdRoll de overeenstemmende records synchroniseert die in volgende campagnes moeten worden gebruikt.