Geautomatiseerde campagnes - inleiding

Geautomatiseerde campagnes delen een budget, zodat prioriteit kan worden gegeven aan de best presterende campagnes en advertentieruimte. De prestaties van Geautomatiseerde campagnes worden gemeten aan de hand van de doelstelling die u vaststelt op het moment dat u een campagne instelt, bijvoorbeeld een campagne van $ 3 CPC.

Geautomatiseerde Campagnes instellen

Let op: dit zijn instructies voor nieuwe AdRoll-klanten. Als u al actief bent op AdRoll, kijkt u dan hier om te lezen hoe u uw bestaande campagnes omzet in Geautomatiseerde Campagnes.

1. Registreer u of meld u aan. Als u zich voor het eerst registreert, wordt u automatisch naar de pagina voor het maken van een campagne gebracht. Als u al AdRoll-klant bent, gaat u naar Een nieuwe campagne.
      2. Op de pagina waar u campagnes kunt opzetten, kunt u advertenties Aanvragen of Uploaden.

3. Klik op Aan de slag.
      4. Geef ons het aantal bezoekers door dat u heeft per maand, hetzij handmatig door het in te voeren hetzij door verbinding te maken met Google Analytics opdat wij u een passend budget voor uw doelgroep kunnen aanraden. Als u verbinding maakt met Google Analytics kunnen wij conversiedoelgroepen en het aantal bezoekers dat u krijgt per maand aflezen onder URL-doelstellingen in Google Analytics.

5. Bepaal uw voorraadbronnen, planning, budget en prestatiedoelstelling. Wij raden u aan alle drie de voorraadbronnen te activeren voor het beste resultaat.

6. Upload uw advertenties. Wij raden ten minste een van de volgende webadvertentieformaten aan: 160x600, 300x250, 300x600, 320x50, 728x90, 970x250, 600x500, 600x315 en een van de volgende Facebookadvertentieformaten: 600x315, 600x600 (Instagram).

7. Als u een Facebookadvertentie heeft geüpload, voer dan de vereiste velden Tekst en Titel in.

8. Maak verbinding met het Facebook account van uw bedrijf.

9. E-mail configureren.

1. Klik op Aan de slag. Controleer eerst of het land waar u advertenties aanbiedt in de meerkeuzelijst staat.

2. (Optioneel) Bewerk de onderwerpregels en inhoud van de e-mail. Dit betreft een klein aantal e-mails met grote impact die worden verstuurd aan de bezoekers van uw website naar aanleiding van triggers, ter aanvulling op campagnes met nieuwsbrieven die u mogelijk elders heeft lopen.

10. Stel een conversiedoelgroep in. Dit is van belang voor uw rapportages, en voor ons systeem dat leert van uw conversiegegevens om zo meer klanten te vinden.

Het bijhouden van uw conversies is een essentieel onderdeel van het begrijpen van de waarde van een online advertentiecampagne. Een conversie kan verschillende dingen inhouden zoals een verkoop, een inschrijving of het invullen van een formulier.

1. AdRoll gebruikt URL-patronen om doelgroepen te creëren. U kunt bijvoorbeeld /bedankt invoeren om iedere URL te matchen die eindigt met de tekenreeks /bedankt.

2. Als u een bestelnummer heeft kunt u jokertekens (*) gebruiken om alles voor of na een bepaalde tekenreeks te matchen. Als u bijvoorbeeld /bedankt* invoert krijgt u www.example.com/thanks?orderid=1223 terug.

3. Jokertekens zijn erg flexibel en maken de installatie eenvoudiger. Als u weet dat uw conversie-URL de enige URL is met het woord 'bevestiging' erin dan kunt u *bevestiging* instellen als regel om uw conversies bij te houden.

11. Voer betalingsgegevens in en klik op Starten.

Na de start van Geautomatiseerde Campagnes

Na de start kunt u uw campagnes bekijken onder Geautomatiseerde Campagnes.

Opmerking:

1. Wij raden u aan uw campagnes 2-4 weken de tijd te geven optimaal te presteren voordat u veranderingen aanbrengt.

2. Geautomatiseerde Campagnes delen in tegenstelling tot andere campagnes één budget. De niveaus van de budgetten van de afzonderlijke campagnes zullen per dag veranderen.